Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция

Премиерът е обсъдил опазването на границите и с председателя на ЕС Шарл Мишел
Обновена: 28 фев 2020 21:08 | 28 фев 2020 20:54, Анисия Иванова
107
Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора, състоял се по искане на българския премиер, Борисов информира председателя на Комисията за обсъдените по-рано днес въпроси между него и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът Бойко Борисов апелира за това ЕС да поддържа отворени каналите за комуникация с Турция и за повече диалог по проблемите, чиито решения могат да бъдат намерени със съвместни усилия и чрез диалог.

Още по темата

Премиерът Борисов заяви, че все повече се засилва усещането на нашата съседка, че трябва сама да се справя с огромния мигрантски проблем, което по думите му не е в интерес на никой.

Българският министър-председател подчерта, че високо цени добросъседските отношения с Турция и изтъкна сътрудничеството, което страната ни има с Турция във връзка с опазването на нашата граница, която е и външна граница на ЕС.

Премиерът е провел тази вечер телефонен разговор и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Сигурността на външните граници има пряко отношение към общото ниво на сигурност на Европейския съюз, е заяви министър-председателят.

Борисов изтъкна, че опазването на границите е сред основните приоритети на България и страната ни стриктно изпълнява своите ангажименти в тази посока. Българският министър председател открои сътрудничеството с турските ни партньори, които носят сериозна тежест по отношение на мигрантите.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че Турция се намира в трудна ситуация и е добре когато тази държава, а също така и целият регион усещат подкрепата на ЕС. Министър-председателят посочи, че България е за прилагането на общ европейски подход към управлението на миграцията. По думите на премиера е ключово да има стабилен баланс между солидарност и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАЛКАНСКИЯТ УНИКУМ.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече европейска армия по границата с Турция.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция се занимава с *** дейност - започнали са да прехвърлят ислямски терористи на Ислямска държава в Либия. С такива като турците не трябва да се разговаря, дори НАТО ги отряза и каза, че няма намерение да разпалва трета световна война само защото Турция е имала безумието да нахлуе с войски в Сирия. Действията срещу турските войски в Сирия, НАТО не смята като нападение срещу Турция - опитаха се да им обяснят, че каквото са търсили, това са намерили.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да го не дава голем дипломат,щото хал-хабер си няма от дипломация!Цяла Европа се отдръпна от Ердоган ,а наш *** ходатайства за Турция.Много ми е забавен когато се оправдава с началниците от Брюксел и техните правила.А сега защо не се съобразява със свойте западни колеги ,които имат Ердоган за диктатор?
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Урсула погалила ли е тиквата по тиквата! Значи, гнус ме е от този ***
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интереса клати феса, а армията пази границата. А не обратното, господин Борисов. А тук политиците правят обратното и затова не се получава нищо.
12
2
 
6
 
! Отговори
панчо преди 4 години
бокича ще кудкудяка на всеки изтински лидер показвайки колко миниатурен и безсилен е на действия а колко голям на приказки бе до вчера че опазвал европа
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТУРЦИТЕ ГО НАРИЧАТ БРАТ И ТОЙ РАБОТИ ЗА ТЯХ.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СМЯТАМ ЧЕ В ЕС НЯМА И НЕ БИВА ДА ИМА МЯСТО ЗА ТУРСКИ ЛОБИСТИ.
9
1
 
5
 
! Отговори
тиква преди 4 години
започвай да строиш бежански центрове щото до сега строи безмисленни огради и ни втълпяваше че благодарение на твоята опитна дипломация с ердоган и топлите приятелски връзки бежанците са били спреливече не можеш да ни баламосваш че от теб нищо не зависи
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Борисов бе далновиден българин щеше да каже: Госпожо Урсула фон дер Лайен, повече диалог със Северна Македония!!!
7
3
 
12
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Тоз имам чувството, че е марионетка *** Търчака.... Всекк път го котка.....
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ,верно Боко е кучето на Ердоган!Направи от България Троянски кон на Турция в ЕС!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХОДИ СИ В ТУРЦИЯ ЩОМ ТИ ХАРЕСВА.
4
3
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
добросъседски отношения и сантименталности между бай боко и бай ердо изтекоха в каналабоко яко се е опулил и сега ще ореве целия свят паникиосан че е безсилен след голямото си праскане с огради и т.н...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
po telefon rabota ne sa varshi...otivaite tam s angela i ursula...napravete si edin turski hamam zaedno s erdogan iz vilaeta...pokrai ekskurziikite iz turskite firmi...turskite sofri s kebap, biber, rahat lokum, raki, kaive, serbet, nebet seker...pri francois holland kak otivahte v paris? i za kakvo? hadi, otivaite v ankara...je suis ankara paris tabiet da pravite...frenska moda!
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има нужда от пари за справяне с този проблем. България има нужда от пари за възраждане на икономиката и инвестициите. Стига сте давали пари само на гърците и на полските сeляни. От цяла Източна Европа, България е най-лоялния и отговорен член в ЕС, нищо че сме най-бедни. Стига сте давали милиарди на фашистки режими като в Полша или Унгария България има нужда от пари, а не Полша и Унгария.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе баце, на първо място е похвално, че ни пазиш от вирусите и навлеците. Но не се възгорлявай чак толкова де.