Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция

Премиерът е обсъдил опазването на границите и с председателя на ЕС Шарл Мишел
Обновена: 28 фев 2020 21:08 | 28 фев 2020 20:54, Анисия Иванова
107
Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора, състоял се по искане на българския премиер, Борисов информира председателя на Комисията за обсъдените по-рано днес въпроси между него и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът Бойко Борисов апелира за това ЕС да поддържа отворени каналите за комуникация с Турция и за повече диалог по проблемите, чиито решения могат да бъдат намерени със съвместни усилия и чрез диалог.

Още по темата

Премиерът Борисов заяви, че все повече се засилва усещането на нашата съседка, че трябва сама да се справя с огромния мигрантски проблем, което по думите му не е в интерес на никой.

Българският министър-председател подчерта, че високо цени добросъседските отношения с Турция и изтъкна сътрудничеството, което страната ни има с Турция във връзка с опазването на нашата граница, която е и външна граница на ЕС.

Премиерът е провел тази вечер телефонен разговор и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Сигурността на външните граници има пряко отношение към общото ниво на сигурност на Европейския съюз, е заяви министър-председателят.

Борисов изтъкна, че опазването на границите е сред основните приоритети на България и страната ни стриктно изпълнява своите ангажименти в тази посока. Българският министър председател открои сътрудничеството с турските ни партньори, които носят сериозна тежест по отношение на мигрантите.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че Турция се намира в трудна ситуация и е добре когато тази държава, а също така и целият регион усещат подкрепата на ЕС. Министър-председателят посочи, че България е за прилагането на общ европейски подход към управлението на миграцията. По думите на премиера е ключово да има стабилен баланс между солидарност и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
men преди 4 години
Не искам да обиждам някой, но когато аз бях в казармата и желаех да служа на България, го правехме за 5 лева на месец..Нека сега 30 годишните знаят, че ние служихме 2 или 3 години без заплащане.Сега държавата се управлява от селски тарикати и партиици които не са хващали автомат калашников!
37
0
 
11
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Тотално откъснат от действителността.Живее в облаците.
36
0
 
1
 
! Отговори
Вход преди 4 години
'в интерес на НИКОЙ'?? Среден (3) по граматика.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ташко Ерменко***Ташко, дедо ти Тестикул ли се е казвал?
34
4
 
2
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До ГЕРБ-БКПДругарю, защо е тази агресия която се усеща в отговора ти? С какво накърних спокойствието ти? С това, че искам нашата лидерка да прояви поне някаква малка активност ли? За къщата, детето, парите, пенсийте, здравните и прочее има време. Другарката Нинова може да се намеси активно и поне сега да покаже, че е българка.
33
3
 
4
 
! Отговори
ТУРСКИ ПОТОК преди 4 години
До СТРАНДЖАТА .АМИ НАЛИ ПЪРВИ СЕ ОБЪРНАХТЕ КЪМ ЕРДОГАН.ТОЙ Е ЗАД ВАС ! И ТЕ ОБИЧА . КЪСНО ЛИБЕ КУРНЕЛИЬО, ЗА КИТКА . ЧЕРВЕНОГЕРБАВИТЕ СПРИНТИРАХА .
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СмЕх, каруцаря дето две смислени думи не може да каже и за 15 години във властта един английски не можа да научи бил провел разговор, пък пак у съвети бил дал...Сигурно пак Севдето там се е срамувала силно
31
1
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
Защо има струпване на войска на Капитан Андреево тогава?Може да идват "черни" помощи от муждихадините.Калашников ще реши проблема, но трябват и истински бойци за това!Кашиците през 1986 година решаваха проблема с стрелба по"железопътна релса"!!!
30
7
 
4
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
Всички стари комунисти тука в кръчмата в селото сме се събрали и се питаме къде изчезна другарката Нинова, няма ли и тя да предложи някакво решение на проблемите с корона вируса и бежанците. Не да го решава, просто да предложи нещо.
29
11
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Не може да се разреши важен европейски или световен проблем без участието на Борисов... - тая година има вероятност да получи номинация за Нобелова награда за мир...
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че има инициативата "Три морета" щото без нея има инициатива "Турски мекерета"...
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е ИЗПРАЩАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ВОЙСКИ ПО БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА ДА ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА НА ЕС!
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДават пари на Полша защото не е руско-турски крадлив лобист. Полша е европейска страна.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21 Ако е велика дума. Ти за 30 години видя ли някое правитлство да не краде кинти от където и да е? Защо ги пишеш тези фантасмагории?!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ ПО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименнали знаеш че се обръщаш към невменяем
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ и Гърция имат общи граници с Турция,и са изложени на опасността да бъдат заляти от нарочно подбрани афганци,които да създават проблеми. БГ трябва да съсредоточи армията си на границата с Турция. На дргите дъжави в ЕС не им пука, този съюз е така,всеки гледа себе си.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв дислог бе Тиквун... турците навлизат в друга държава и извършват военни операции там.Тиквун стига се гъзи, застани като мъж поне веднъж в живота си
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция и Полша получават стотици милиарди от ЕС. Ако България получаваше тези пари и ако не се крадяха щяхме да построим балканска Швейцария. С гърците спасяват банки, но незнам защо дават на Полша, при положение, че Полша работи против ЕС и е в лагера на САЩ. Спрете да давате пари на Полша и ги давайте на България. Борисов да хване да повдигне този въпрос ако има акъл следващия път като се гняви с Меркел.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБоко не е никакъв дипломат и си вярва че може да не се съобразява с никого а всички да се съобразяват с него.