Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки

Резервите на президента повтарят нашите аргументи и са основателни
Обновена: 22 мар 2020 15:00 | 22 мар 2020 14:30,
196
Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев- резервите на президента към Закона за мерки по време на извънредно положение са основателни. Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание, при обсъждането и гласуването.“, каза в своя позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

„Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така както направиха редица европейски правителства. Това не се случи в закона. Нещо повече- поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено.“, допълни Нинова..

„Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура. Гласувахме против текста, с който се наложи ограничаване на свободата на словото.  Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон,  без да и се дават извънредни права. Правителството компенсира безсилието си да се справи с кризата и хаоса, който създаде с прекомерно увеличение на силовите мерки .Що се отнася до борбата със спекулата: както многократно заявихме- недопустимо е в този тежък за целия народ момент, някой да трупа печалби на гърба на болестта и нещастието на хората. Настояваме за справедливост.“, завършва изявлението си соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
5
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Как Сийке, как да не се мисли за велика? Та тя е начело на Червената сто годишна бабичка. А нея я следва електорат на изчезване. Още трябва да *** и да се надува. Как се не погледне това племе? Тя е причината хората от зор да гласуват за ББ - по малкото зло.
147
6
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Наблюдател: Ника друг, а простотиите - същите. Колко изработи от постове днес?
146
6
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
И ти с тях на едно хоро играеш лицемерно изчадие.Всичките сте в кюпа! Всички 240 *** сте ЛАКЕИ на тайните общества!БЪЛГАРОУБИЙЦИ!Вие ще сте наказани в следващият си живот с това, да бъдете пак тук ,в този вълчи капан! Ама тогава вие ще сте на нашето място.
145
7
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Корнелче, ти ли шепнеш на ухото на Радев мъдри препоръки. Какво ли не бихте направили, само и само да пречите. Ми съблечете се- може да избяга вируса.
144
8
 
6
 
! Отговори
Пак копи/пейст? преди 4 години
До Въпрос към ***?: Пак ли извади копи/пейста? Колко пъти трябва да ти се обяснява, че Корнелия Нинова не е купувала Техноимпекс, а е купила и продала на фандовата борса акции от приватизираната Техноимпекс.А в процедурата по приватизация са участвали двама зам. министри от правителството на Иван Костов.Не че има връзка с темата.
143
4
 
11
 
! Отговори
Как Сийка преди 4 години
Тая,устата пак компенсира злобата си с множество сочни плюнки и храчки,при това без да прави абсолютно нищо ?! Интересно,защо изобщо се мисли за нещо ?!?!?!
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 147Тези, които разчитат на някоя далаверка са около 30% някъде.Пълно е с безделници по улиците още преди да удари вируса.Далаверки през олх-а, малко казино, биричка в махалата и обиколки из страната, че даже и до Магелановия остров стигнаха някои.Е - сега това рязко свърши, мина цяла седмица и мисля и най-бавните реотанистоплиха.Ако не са заделили някой лев за подобни случаи - да умират , мъчат се или каквото решат. Това си е техен избор и те си носят риска.
141
4
 
8
 
! Отговори
Глашатая на Нинова преди 4 години
Г-н Борисов да не се притеснява. Моите познати щом видят да говори по тв-о Президента и изключват телевизора..ха.ха То за сега не е известно лекарство за лекуване на кретеновироса поразил гладкия мозък под фуражката на глашатая на Нинова..ха.ха.ха.ха
140
7
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Корнелия има цел: Важно е каква цел трябва да има правителството. Какво трябва да се пази на първо място, освен мерките срещу епидемията: Хората или държавния резерв? Според гербаджиите - резерва, защото не се знаело колко ще продължи кризата. Според БСП - икономиката и социалната защита на хората, защото епидемията ще свърши, но докараме ли си икономическа криза, България ще се обезлюди още повече.Както вече писах, най-лесно се управлява при извънредно положение. Но после?
139
8
 
13
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
138
3
 
6
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Ами тези които не са на постоянна работа и разчитат само на някой надник далаверка нещо или някоя дребна търговиика кво да правят да стоят вкъщи и да умират от глад ли бе
137
10
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Кочо: Много с п'рост, да знаеш. Нямаш ли си друга работа освен да пишеш п'ростотии.А до "Цъ": Бат'ти Бойко, защото много се старае и е по-кадърен от Корнелия Нинова, затова вече трети мандат изоставаме и от предпоследните от Европейския съюз. Гласувай все за него, та дано ни изпревари и Албания. Тогава вече може и да се позамислиш.
136
8
 
15
 
! Отговори
Корнелия има цел преди 4 години
да създаде у по-наивните хора представа, че настоява наличните в резерва блага да се раздадат на домакинствата. Всеки тълкува по своему дали става въпрос само за спестени пари или и за други неща от неприкосновения резерв - храни, лекарства и т.н.Който има поне малко мозък в главата разбира, че във времена като днешното резервът се пази или изразходва възможно най-скъпернически, защото не се знае докога ще продължи кризата.Само от екзотичните махали искат да изпапат всичко налично и то веднага
135
5
 
2
 
! Отговори
зеленски преди 4 години
До АнонименАМИ ТО И СЕГА НЯМА ПАРИ ЗАЩО
134
8
 
11
 
! Отговори
Цъ! преди 4 години
Колкото и да се старае каката, много качества й липсват, за да се сдобиес ореола на нещо като дона Корнелоне.Тя си е една дребна селска хитруша, която се опитва да стане градска тарикатка.
133
4
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Тъз брантия ще я изкорма от люта eбън! Малко ме е rнyc, но и без друго моят пират е нещо бактерясъл.
132
7
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 137 ***: Това си разбрал, защото за толкова ти стига пипето. На теб и полиглот да ти дадат за преводач, пак няма да знаеш какво да кажеш. А бат'ти Бойко на националният ни празник отиде в Турция при Ердоган да се прави на голям дипломат и се върна ******.И ако искаш наистина да ти отговорят, не почвай с това, да лепиш етикети, защото ще си залужиш ти отвърнат със същото.
131
6
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 134: Има и други хора, които за разлика от теб помнят, а не спекулират. След правителството на Станишев имаше четири милиарда в резерва, и това спаси България по време на финансовата криза. А Орешарски го не го свалиха платените клакьори на ГЕРБ, които си деряха цял месец гърлата пред Министерския съвет, а БСП и ДПС, когато развалиха коалицията.А за Жан Виденов е писано много. И сега сме 2020 година, не може все да обясняваме всичко с 1987-***.
130
6
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Нашите дядовци са ги карали да ходят на война, а нас ни "карат" да си седим вкъщи!?! Кое е по-лесното? Задавал съм си въпроса, ами ако наистина стане война .......В момента президент, правителство, щаб, всички те са генерали, което е хубаво и се надявам с тези или други мерки да тушираме тази "гад".Но помнете комунист, козината си мени, но нрава не!Радвам се, че БСП не са на власт и никога няма да гласувам за тях! Тук няма цветове, тук има БЪЛГАРИЯ!
129
8
 
16
 
! Отговори
БСП са гадове преди 4 години
Най-мръс. ната и подла партийка в България. Дай им само да плюят и да пречат.