Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки

Резервите на президента повтарят нашите аргументи и са основателни
Обновена: 22 мар 2020 15:00 | 22 мар 2020 14:30,
196
Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев- резервите на президента към Закона за мерки по време на извънредно положение са основателни. Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание, при обсъждането и гласуването.“, каза в своя позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

„Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така както направиха редица европейски правителства. Това не се случи в закона. Нещо повече- поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено.“, допълни Нинова..

„Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура. Гласувахме против текста, с който се наложи ограничаване на свободата на словото.  Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон,  без да и се дават извънредни права. Правителството компенсира безсилието си да се справи с кризата и хаоса, който създаде с прекомерно увеличение на силовите мерки .Що се отнася до борбата със спекулата: както многократно заявихме- недопустимо е в този тежък за целия народ момент, някой да трупа печалби на гърба на болестта и нещастието на хората. Настояваме за справедливост.“, завършва изявлението си соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
7
 
13
 
! Отговори
Скапана комунистка преди 4 години
Нинова, не ти прави чест, че в такъв момент правиш всичко наопаки и напук. Но, какво ли да се очаква от една *** комунистка, която днес е така, утре обратно, само и само да се плюе.
107
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да подават от Герб оставка докато е време. То се е видяло, че са некомпетентни.Нищо добро не ни очаква за напред ако те управляват. Народа ще се организира и ще ги свали, както стана на времето с БКП.
106
5
 
12
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До Огнян ***. Добре, Борисов си тръгва утре. И? Какво следва? Искам хубаво, ама много хубаво да го обясниш на всички.
105
11
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Изнервен: Не трябва да се планира нищо, така ли? А хората са казали: "Когато не знаеш къде отиваш, винаги ще стигнеш не там, където трябва".Бойко с неговото пожарникарско образование просто нищо не може да планира. И не се и опитва. Действа пожарникарски. Важното е да се държи на власт и да не му пострада рейтинга.
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по - *** партийка от БСП в историята на България. Запомните го!
103
4
 
16
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Днес Ковид-19 , утре Ковид Позитано-20.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като се изнася защо пак печели? Отново и отново. Защото хората са глу.пави или защото купува избори? Кое си избираш, не станаха ли много изтъркани тези плочи?
101
3
 
12
 
! Отговори
До97 преди 4 години
За кое са прави? Та нали точно БСП и президента Радев в тяхно лице бяха Радетелите да бъдат предприети мерки срещу спекулата?Нещо от което имаме нужда всички!
100
13
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Помним: Помним, помним и това, че Бойко два пъти се изнася по терлици от Министерския съвет, само за да може пак да се върне и да каже "Тъкмо щях да си изпълня предизборните обещания и ме принудиха да напусна". Ще го направи ли и трети път? Май вече няма да се реши, защото може да му е за последно.
99
6
 
14
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
А бе, *** червена коза, какъв план и какъв бюджет за компенсации сега, като НИКОЙ не знае колко ще продължи кризата. Нали всичко е много различно ако е един месец, два или година.
98
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 87 Речта на президента е силна , ама Борисов да свърши работа.
97
8
 
17
 
! Отговори
БСП са гадове преди 4 години
Жална ни майка ако тази и нейната партия трябва да взимат мерки. Тогава ще видите хаос и безсилие? Не помните ли?
96
7
 
16
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Най-голямата заплаха за България да не дойде комунистическата пролет на 1997 г !!!!!!!! Жаждата за власт на комунистите може да ни докара и чума ! Хора, пазете родината от чумата на народите-комунизма !
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закон гласуван за три дни няма как да е ефективен.Тези неща изискват време и дискусия.Това да гласуваш такъв закон за три дни е все едно да учиш за изпит за три дни и да чакаш 6-ца.Мисля, че трябва да поискаме помощ от държави, като Германия и Сащ, който са създали този вид закон преди много години.
94
4
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Ама разбира се че президента повтаря вашите аргументи.Нали е обединител. Иска да ни обедини с БСП.Струва ми се че Йотова е нашия президент.
93
8
 
11
 
! Отговори
Помним преди 4 години
Тази много да не се обажда, защото по-възрастните неколкократно сме били свидетели как тяхната партия действа при криза - изпокриват се като мишки и оставят някой друг да им чисти мазалото. От гледна точка на историята не са в позиция да дават акъл.
92
2
 
6
 
! Отговори
До Бойкова пролет преди 4 години
До Анонимен Ти се моли , не дай си боже да ти се наложи да се лекуваш от двустранна пневмония. Моли се тогава да има доктор и свободни легла в болницата, да получиш адекватна помощ. Тогава ми гори за пролет, лято , зимо. Може би си почитател на Вивалди или..... ?
91
6
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 93: "Ясен е подтекстът на посланието на Корнелия - хората да останат с впечатление, че има какво да се преразпределя"?А няма ли какво да се разпределя? Не разправяше ли довчера бат'ви Бойко че сме много добре, че има три милиарда резерв ( а платихме и авансово два милиарда за самолети). Сега вече няма какво да се разпределя и сме на дефицит, така ли? Кога ни лъгаха, преди или сега.
90
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да се сложи таван на цените. Това ще доведе до липса на много стоки понеже магазините ще са на загуба ако ги продават.Закона за извънредното положение предвиждаше това и още нелогични неща.БСП и Радев са прави.
89
3
 
13
 
! Отговори
Победител преди 4 години
Крайно време е АСКОВСКИЯ *** И КРУШОВСКАТА КОБИЛА В АКЦИЯ ДА ГИ ВЪДВОРЯТ В КАРЛУКОВО.