Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки

Резервите на президента повтарят нашите аргументи и са основателни
Обновена: 22 мар 2020 15:00 | 22 мар 2020 14:30,
196
Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев- резервите на президента към Закона за мерки по време на извънредно положение са основателни. Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание, при обсъждането и гласуването.“, каза в своя позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

„Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така както направиха редица европейски правителства. Това не се случи в закона. Нещо повече- поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено.“, допълни Нинова..

„Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура. Гласувахме против текста, с който се наложи ограничаване на свободата на словото.  Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон,  без да и се дават извънредни права. Правителството компенсира безсилието си да се справи с кризата и хаоса, който създаде с прекомерно увеличение на силовите мерки .Що се отнася до борбата със спекулата: както многократно заявихме- недопустимо е в този тежък за целия народ момент, някой да трупа печалби на гърба на болестта и нещастието на хората. Настояваме за справедливост.“, завършва изявлението си соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Огнян ***. Не че има връзка с темата, ама по твоята логика да си избираме за премиер винаги някой полиглот с 20 езика. Други качества трябват, другарю, ама оня гол червен *** ги няма.
127
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия взеха заем оня ден за вътрешните си избори, сградата им на позитано е оръфана отсякъде, тръгнали акъл да дават. Помниме им всичките правителства, и Лукановата зима и Жан Виденовата зима и после при Станишев като спряха еврофондовете и как като дойде Бойко в момент на криза в бюджета нямаше пари. И Орешака дето назначи дебелариума за шеф и 1.5г трябваше да се протестира докато не паднаха за 5-път Да се скрие дълбоко и да не се показва че само врагове трупа с тия глупости дет ги плещи.
126
16
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 134: Много си елементарен, драги. Президента Радев е учил във военно училище в САЩ, а там не вземат кой да е. Говори перфектно английски, а бат'ти Бойко без преводач е за никъде.Не че има връзка с темата.
125
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Гацо Бацо: Много ти е къс хоризонта. Само до коремните възлизания стига.Като на един пехливанин от бай Тошово време, който казал "Ратътъ прави борбътъ". Но и той след това се замислил и казал "И тренировките".
124
3
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
А ся де....Вие кво искате ?Освен вас да храним и военните ,а те да правят само коремни възлизания !
123
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една крадла и един който го командва любовницата , няма как да се справят в криза. Трябва мъж който носи отговорност. И който е подавал оставка и пак е избиран.
122
13
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До < >: Броиш гербаджийските т'ролове, така ли? Наистина са доста.А за това, какво щяло да стане ако Бойко си тръгне сега. Точно сега той няма да си тръгне, а и изобщо не се кани да прави пак старият номер с оставката, защото знае, че този път може да му е за последно.Няма вечни управляващи и вечна опозиция. Но извънредното положение наистина му дойде на Бойко като манна небесна. Каквото и да направи, хората все ще си кажат "Е, не може без извънредни мерки, така е навсякъде"
121
13
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
П'ростотиите се постват направо в поток.Време е да се замислим. Най-лесно се управлява при извънредно положение. То е дар божи за всяко некадърно управление, а това на Бойко точно такова. Всеки си казва "трябва да има извънредни мерки" и се съгласява с всичко. Но когато след някой и друг месец епидемията отмине, ще се види, че сме си докарали нова криза.
120
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 105 ТИ ЯВНО НЕ СИ ЧЕЛ КОНСТИТУЦИЯТА. ДЪРЖАВАТА Я УПРАВЛЯВА ПРЕМИЕРА НЕ ПРЕЗИДЕНТА. ИМАШ МНОГО ВРЕМЕ СЕГА В КЪЩИ ПРОЧЕТИ КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ПРЕЗИДЕНТА. НЕ ВИЗИРАМ САМО РАДЕВ А ВЪОБЩЕ НА ПРЕЗИДЕНТА.
119
8
 
10
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Тука един е написал,че на следващите избори бсп ще дръпнат напред,ама е забравил да допълни,че държавата ще тръгне назад!Справка ,предишни управления свързани с участието на тази партия!Някои сме минали през тези времена и знаем за какво иде реч!Може да сме слабограмотни,ама сме Високопаметни!!!
118
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това се вика,по време на Чума да трупаш политически дивиденти,тая човка до някъде я разбира защото толкова и е междуушното вещество,но виж не мога да разбера Радев който изглеждаше разумен човек, защо и се води по акъла!
117
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eто я мал/умницата която дава акъл на марионетката Гадев.КУКУндрело-ЕДИН МИЛИАРД СА ПОД КАРАНТИНА,ЦЯЛА ЕВРОПА Е В ПОЧТИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ,САМО ВИЕ С ГАДЕВ СТЕ НАЙ-УМНИ!!ЛОЛ!!!Нямат си другите умници като кукунагадевтандема да им ръси мозък.Какво безсилие кукувицо,ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА СИ ЧЕШАТЕ....ЕГОТО.Корнело,извадихте си очите тоя път.Ххахахах,мал.умници злобни как му подаряват на Борисов властта.ТЪ.паци.
116
6
 
12
 
! Отговори
Кака Мара преди 4 години
Душа,къде събра толкова ум в тази тясна глава?Просто си родена за "Стани богат.. с Техноимпекс"
115
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудващо но Бокича,тая вечер каза доста неща с истинските им имена! А именно,че във време като това,всеки трябва разчита на собственият си Г'ъз(държава)и как всяко Европейско партньорство е отишло по дяволите!Парите събрани като буфер(излишъкът)натрупан през годините трябва да се харчи разумно,защото други няма от къде да дойдат!
114
2
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
После ще се даде шанс на другите партииСурикат, тоя шанс да не го дава някой хипотетичен субект? Това доверие и шанс се дава от нас - българските граждани! СЯДАЙ ДВОЙКА!
113
6
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Дай казва кака Kypни да похарчим резерва, след като го похарчим ще теглим заем 5 милиарда. След като изхарчим и него, ще теглим заеми докато ни отпускат и за всичко ще обвиним ГЕРБ.
112
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 118После ще се даде шанс на другите партии.
111
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 114. И после?
110
4
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До нищо ново. Ако не си разбрал непрекъснато се мислят и планират такива мерки. Не си мисли, че другите са абсолютни *** и не им идват на ум тези неща.
109
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Скапана комунисткаЗакона на Герб е комунистически.