Радев и БСП били виновни, че няма да имаме пари от ЕС

За Плевнелиев той и БСП ни отдалечили от Еврозоната
Обновена: 5 апр 2020 15:00 | 5 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
598

БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари от ЕС, защото те всяваха страх за еврозоната, смята президентът в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев.

Според него те са тези, които всяваха страх от Еврозоната.

"Ако бяхме сега в чакалнята, България щеше да получи немалка помощ. Сега ще се оправяме сами. Икономиката ни няма бързо да се възстанови", предупреди той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

А специално за Румен Радев Плевнелиев коментира: "Аз вече го наричам непрезидента Радев, защото той отказа да е президент, а седи някъде отстрани и води своите малки кампаниики".

Още по темата

"Само общи приказни, нито едно предложение, нито едно решение. Това е непрезидент, който се опитва да окупира властта. Той се заиграва със страховете на хората, но не дава решения и това го прави един обикновен популист от многото които виждаме", обвини още Плевнелиев.

Според него вече сме изправени пред две кризи – здравна и икономическа.

"Най-малко три месеца ще са нужни за социална изолация, а в цялата си фаза тази криза ще трае още две години", смята той.

Според него мерките, които предприема правителството у нас са навременни и правилни.

"Врагът е невидим, ситуацията е много тежка, кризата е дълбока, призна той.
Плевнелиев смята, че икономиката ни няма да се възстанови бързо, но все пак България стои добре на фона на останалите страни.

"Трябва да вземем дълг, трябва да имаме кеш, защото тази криза е непресказуема", настоя той. 

Той прогнозира, че България ще остане на дъното поне година и половина – две.

"Изключително важно е да сме заедно и тук не прави чест на Радев и на БСП в една толкова сложна ситуация да продължават да клатят лодката и да се опитват да я обърнат“, скочи още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
15
 
14
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Президентът е прав , когато казва , че ресурсите в България са ограничени и, трябва да се разходват и управляват най-ефективно!И след като е достигнал до този извод, защо е злоупотребил с власт и си е барнал едно апартаментче с Кака Деса!Това са държавни ресурси и този апартамент, може да бъде даден на някой негов млад колега пилот, който наистина има нужда, да се почувства , че държавата стои зад него!Президенте, едно приказваш, а друго вършиш!?На такива хора им викаме лицемери!Моргана!ЦРУ!
54
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврозоната не ни искат заради корупцията на Офшорлиев и ГЕРБ с барцалонките и калинките.
53
5
 
19
 
! Отговори
Венету преди 4 години
Ирландска порода си Всички други са виновни но не и вие Видяхме те колко си веж затова и Герб те отстраниха за да ни ги излагаш по вече
52
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От радев нищо не зависи за еврозоната пич ! Както и от теб !
51
5
 
29
 
! Отговори
Стига хонорари! преди 4 години
Плювналиев е последният, който има нужда от хонорари за интервюта. Нашият "успял" бизнесмен, прекарал толкова работна ръка за Германия. Е, сега няма как - може да си продаде вилите по гръцко и другаде.Борисов не го ли дърпаше публично за ушите?
50
7
 
38
 
! Отговори
к1 преди 4 години
Роско, да те светна , понеже пак се изказваш не подготвен.1. Въпреки желанието на управляващите ( ГЕРБ и ДПС ) , страните членки на Еврозоната не ни искат - виж изявленията на министър - председателите на Белгия и Австрия.2. Ние не сме подготвени защото нито имаме необходимия резерв и отгоре на всичко манипулираме данни( като мислим ,че хората не си правят паралелен анализ). Разбра ли , хайде сега отивай да правиш хороскопи.
49
5
 
16
 
! Отговори
До Шойгу преди 4 години
- не си съвсем прав - веднъж Радев каза след поредната изцепка на това недоразумение "трябвам да пазим достойнството на Президента (този ... все пак си се води такъв) дори когато той не го прави!"Много точно изказване!
48
6
 
23
 
! Отговори
българин преди 4 години
СПРЕТЕ ДА ГО КАЧВАТЕ ВЕЧЕ ТОЯ БРЕ!!!! Като какъв се вживява още не разбирам!
47
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перфектен както винаги. Абсолютно вярно!
46
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много грозно изказване на Плевнелиев!Италия и Испания отдавна приеха еврото, но ЕС НЕ им помогна.Плевнелиев май не вижда какво се случва в Италия и Испания.Защо му давате трибуна?!
45
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя тъ**к Румен Радев от къде се пръкна, до сега нищо не е направил само плюва на ляво на дясно. Аз се чудя кой въобще му е дал и самолет да кара ..... БСП-то му дават едно лист и тоя плитк***ник излиза и се излага ...
44
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя само се чуди как да се подмаже на Борисов, а уж твърди, че е бил безпристрастен президент.
43
6
 
22
 
! Отговори
Прецедент преди 4 години
Това дори не е смешно, жалко е.
42
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш Плевнеалиев говори само общи приказки.
41
10
 
17
 
! Отговори
V преди 4 години
На либерастите от герб се Тръмп ,Радев и Путин са им виновни. Нови дългове ама за кого ???
40
8
 
30
 
! Отговори
какво става, хора? преди 4 години
Отгоре на безработицата, безпаричието, пандемията, блокирана цялата икономика, в целия свят, оставаше и еврото да въведат!!!Плевнелиев на коя планета живее?!Тоя няма ли кой да го подведе под отговорност за необоснованите обвинения, които отправя?Изумявам се от отровата, която се хвърля в медийното пространство тия дни!КАКВО СТАВА?Някой може ли да ми каже каква е причината за тази истерия?
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малии този какви роги има.
38
6
 
28
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Истерика Плювналиев....ти си супер нахален лъжец!
37
11
 
7
 
! Отговори
Росица Плевн-Алиева преди 4 години
Абе,аз най обичам негари да ме порят като великия американски флот от юесей *** деветте океана от Колорадо до Аляска и Скъмдогия на Одерус Урунгус!
36
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за мъже в тези инфекциозни времена. Време е пРезидента да излезе изпод полата на деса , а не да се показва от време на време , да оплюе щаба за борба с вируса , да каже някой лозунг и пак да се скрие. На туй отгоре, уплашен от народната любов - отказва да комуникира с журналисти и не отговаря на никакви въпроси. Не иска чуждо мнение, макар че негово е крайно грешно и се различава от всички по света .