Нинова към Каракачанов: Тангото в политиката не буди наслада

Употребата на патриотизма за конюнктурни партийни цели отблъсква
10 апр 2020 18:31,
52
Нинова към Каракачанов: Тангото в политиката не буди наслада
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Темата за родното производство и защита на българските храни отново стана актуална. За нас тя последователно е такава от 2016 г. Но днес тези, които гласуваха против предложенията ни, се надпреварват с все по- екзотични идеи, яхнали конюнктурни причини. Г-н Каракачанов е внесъл предложение да се забрани вносът от ЕС, докато не се изчерпят българските продукти.“, става ясно от позиция на соцлидерката Корнелия Нинова.

Още по темата

Нинова е решила да припомня факти от не толкова далечното минало.

„Ето един такъв: 16.01.2019 г. в парламента обсъждахме внесения от нас закон за храните с конкретни мерки против двойните стандарти в качеството на една и съща стока, продавана в Европа и у нас. Много грамотно направен закон, в който въвеждаме понятието ”сертификат “ за качество, изисквания за едни и същи съставки в Европа и в България, за да не яде българският народ второ качество храна  и т.н. Дори и дума не става да се забранява внос. ГЕРБ го отхвърлят. Тогава министър Танева е депутат и говори от трибуната против. И ни в клин, ни в ръкав -  депутат от Обединени патриоти прави следното изказване. Цитирам стенограма на НС: "Ние не подкрепяме този законопроект по една много проста причина. Когато правим забрани за вносителите на всяка една държава, не само от Европейския съюз, съответно тази държава може да направи същите изисквания и сертификати за нашите износители. Така че- ние можем да навредим повече, отколкото да помогнем на българските износители и производители. Затова гласувахме против.”“, разказва Нинова и се обръща към своя политически опонент.

„Г-н Каракачанов, тангото в политиката не буди естетическа нагласа. А употребата на патриотизма за конюнктурна партийна полза отблъсква. А в тази тежка ситуация за дребния и среден български производител - отблъсква двойно.“, завършва позицията си Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
не съм партийно обвързан...мразя политиците,всички са предатели на Народа ми,относно Жан Виденов..единственият честен политик...манипулират ви..посочете една негова банка,един негов бизнес,едно негово изявление по медия,...една далавера с факти посочете,...няма,беше предаден от крадци като Костов,Софиянски,Божковци за да могат да ви ограбват...а сега редакторите и троловете плющете минуси,ама Народа ни е надживял империи..та вие ли,алчни предатели
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да. Живеи.ссср
41
1
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "Мая Манолова": Нещо по темата на статията да напишеш? Разбирам, нямаш нищо в копи/пейста, а и не са ти дали опорна точка.
40
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До "Червените крадци": Пак ли извади копи/пейста? За твое сведение Георги Гергов отдавна не е член на изпълнителното бюро на БСП (а ЦК отдавна няма).Кой какво е ограбил някога, за това е писано много. Но в наше време точно Бойко Борисов подари на Георги Гергов 43 милиона държавни (а не лично негови) пари за една дупка в центъра на Варна, която не струва и една десета оът това.И за какво? За да мъти водата в БСП. Това е лицето на гербаджийската мафия, залепила се като кълеж върху България.
39
3
 
2
 
! Отговори
Червените крадци преди 4 години
Трябва да бъдат осъдени до живот най-големите крадци на прехода Жан Виденов и Румен Гечев, които ограбиха българския народ и го оставиха със заплата 4 лв. и пенсия 2 лв. през 1997 г. и умишлено фалираха 20 банки, Георги Гергов настоящ член на политбюро на БСП - заграбил ЦУМ, Пловдиския панаир, комплекс Слънчев ден в курорта "Конст. и Елена" бившия курорт на ЦК на БКП, Корнелия Нинова приватизирала нагло през 1999г. само на 28 годишна възраст, практически без трудов стаж, за милиони долари най-голямото външнотърговско предприятие по времето на соца - "Техноимпекс"...
38
3
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "Мая Манолова": Каква Мая Манолова си ти. На историк ли се правиш? Коя година сме сега, та да се занимаваме пак с времето на Жан Виденов.В днешния ден това, което вече трети мандат ни държи на дъното на ЕС е корумпираната и некадърна гербаджийска дружинка.Няма вечни управляващи, колкото и да им се иска н аБойко и гербаджиите. А БСП е единствената реална опозиция.
37
3
 
4
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
До Анонимен...По-некадърно правителство от сегашното на ГЕРБ, ВМРО и НСФБ, досега не сме имали....Ами Лукановата зима, ами Беровото създаване на мутрите и криминалната приватизация, ами Виденовото и Гечевото фалиране и ограбване на банките и курс 3500 лв. за долар и заплати по 10-15 долара, ами тройната коалиция със заменките ами Орешарското купуване на генераторите за несъществуващата АЕЦ Белене - това според теб са най способните и талантливите правителства на БСП до сега?
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде бе!!!а на *** правителствата?
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-некадърно правителство от сегашното на ГЕРБ, ВМРО и НСФБ, досега не сме имали.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са като бавно загряващ реотан. Колко години им трябваха, за да загреят?
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов трябва да го прекръстим на Фурнаджийската лопата.
32
4
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
А нещо за партийната субсидия да е казала, че май спряха да говорят за нея.
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ, ВМРО и НФСБ са вредни за нашето здраве.
30
6
 
10
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
***, бе - нещо много си нервничка напоследък. що така *** моме от Крушевица? Решетников пак ли ти поставя ултиматуми - или да вземете власта и да извадите България от ЕС и НАТО или да върнете парите със Радев. То и мъжът ти ще му намалят заплатата в Лук Ойл превантивно от 110000 лв на 100000 лв. и това ще продължи докато не си изпълните обещанията. Не ти завиждам щото ще останете с парите от Техноимпекс - верно не са малко ама като няма приходи в рубли - спастреното бързо свършва.
29
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До БЪЛГАРИЯАми тя (Нинова) беше от СДС и за нея трябва съд и затвор до живот.
28
5
 
5
 
! Отговори
к1 преди 4 години
Нинова от начало разписва бели листи и след това се усеща ,че нещата не са така както се говорят в не формален разговор.
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как намира сили Нинова да се бори срещу ГЕРБ като окупацията на тази партия е огромна,няма място където да е свободно включително и милицията.Разхождаш си кучето и пак глоба.
26
16
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
До ПроСоТоНИНОВА НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ВАШИЯ СЪЮЗ С-ВЪЗРАЖДАНЕ- ИНАЧЕ СТЕ АУТ СЕГА Е МОМЕНТА СЛЕД 1 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ ЗА ВАС КЪСНО ГЕРБ ЗАМИНАВА В ИСТОРИЯТА НО ЩЕ ИМА СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛСКАТА ПОЛИТИКА НА ГЕРБ--БОРИСОВ СДС НДСВ ДПС НФСБ АТАКА РЕЖИ ПЪПА ДОКАТО Е--РАНО
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да. Живея. Турция
24
8
 
3
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Тангото не буди наслада;))) особено, когато е с една ... Тиква;)))