Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново

Президентът нямал право да зове за оставка на правителството
12 юли 2020 18:00,
558
Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново
Снимка: БГНЕС

Каузите на протестите през 2013 г. бяха различни. Тогава идеята беше да се възстановят началата на демокрацията и да имаме правителство, излъчено от Народното събрание, което обаче се ползва с народната подкрепа, а не онази измислена конфигурация. Лично аз излязох на протестите, защото ясно си давах сметка, че олигархията трябва да бъде спряна. Всички знаеха, че Пламен Орешарски е човек на олигарха, който сега се намира в Дубай”. Каузите бяха различни, но в България винаги има повод за протести”. Така в студиото на NOVA, бившият министър-председател Георги Близнашки коментира гражданското недоволство сега и през 2013 г.

Още по темата

Той анализира и изявлението на президента, в което Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор.

„В случая видяхме как президентът на републиката прекрачи своите правомощия. Той не може да поиска оставката на правителството, има си опозиция, която може да го направи. Още по-малко оставката на главния прокурор. Той нарушава конституцията по един твърде брутален начин. Въобще Румен Радев имаше едно алиби на нов човек в политиката, но той се оказа случаен човек на върха на държавата. Мисля, че тази грешка българският народ не трябва да допуска никога отново”, допълни Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


558
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Радев просто му писна от своеволия. То не беше кал върху баща му, върху семейството му, върху жена му, то не бяха постоянните обиди от пастирката Плевнелиев, то не бяха демонстративно връщане на поправки в закони, закани за импийчмънт, накрая с цялата си наглост въоръжени лица нахлуха в президентвото на главнокомандващия, когато той отсъстваше. Е, умрял кон да беше щеше да рипне. А Близнашки е един предател, който изгониха дори от собствената му партия.
412
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С годините старите хора ги хваща старческа деменция, едни по-рано, юдруги по-късно. Очевидно професора го е хванала пущината на 64 г. и пускане няма. Дай боже да не се проявява по време на лекциите му, че язък за студентите по Право.
411
31
 
15
 
! Отговори
БЕН преди 3 години
Навсяка цена на импийчмън на този самозабравил се главнокомандващ. ВЕДНАГА.
410
4
 
20
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До антиседерастДа не забравим обаче и всички правителства на БСП, които участваха в разграбването на държавата.И същите сега викат дръжте крадеца.
409
35
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента Радев го избрахме като котка в чувал без да го познаваме. Като излезе котката от чувала се видя че е с увреден от дългата военна служба тоталитарен мозък който не уважава демокрацията и разделението на властите. Готов е да унищожи 30 годишните ни усилия за демокрация за да си запази зaдниka от разследване за държавна измяна. Най ме страх от хора които са убедени че винаги и само те са прави. От тях произлизат най жестоките диктатори.
408
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ няма да падне от власт защото ние мълчаливото мнозинство ги подкрепяме. Колкото и да крещи и се пени малцинството. Това е същността на демокрацията - кой да управлява избира мнозинството на избори. Който не му харесва и иска тоталитаризъм да ходи в Северна Корея. Там всичко става както каже президента Ким Чен Ун.
407
7
 
16
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
ГЕРБ никога няма да падне от власт.Дори да бъдат принудени под натиска на улични протести да подадат оставка ,на следващите избори пак ще спечелят .Как?.В държавната администрация имат 400 000 служители.Ако половината от тях имат пълнолетни деца-значи 2 -*** съпрузи са 800 000.Половината с 2 деца-400 000 по 2 стават 800 000.Общо стават 1.600 000.Плюс 1 000 000 роми-2 600 000.Плюс полицаите със семействата си,плюс военните и това е.
406
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 470 АнонименМного постно ! Нямаш потенциал за тролска дейност.
405
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 469 АнонименИ ти си го следил 30 години внимателно ! а стига бе ! това майтап ли е ?та ти си се родил през 2005 година ама 30 години следил процесите ? Да не си вундеркинд
404
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които клатят държавата сега са онези, които имат проблеми с правосъдието
403
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близнашки, това, което казваш е вярно.Разбират го само хора, които са следили внимателно политическия процес в България през последните 30 години.
402
3
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Другаря Близнашки ни съобщи ,че само в началото малко боли ,но после бързо се свиква и с болката и с миризмата.
401
7
 
24
 
! Отговори
антиседераст преди 3 години
Мразя ТЕРБ, БСП, ДПС, измислените Патриоти. Велико народно събрание, разпускане на нищо правещия парламент и президенска република начело с Румен Радев. Всички политици участвали в ограбването на България от 1990 година до сега в затвора.
400
11
 
24
 
! Отговори
антиседераст преди 3 години
До 462 АнонименБългарския президент Ручен Радев е избран директно от народаа обвиненията му са от *** избрани с фалшификации и платени ромски гласове. Срам и позор са такива същества като тебе зомбирани до ента степен
399
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като видите мазната угодническа физиономия на това герберскомекотело и ви става ясно каквиутрепки сте си избрали да ви управляват
398
22
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
То имало, имало, но такова недоразумение като президента Радев-не е имало! Явно важи поговорката-когато Господ е давал мозък на човеците-военните за били на занятие! Откак е на власт, непрекъснато отправя нападки, без да предлага нещо друго по-смислено! Не одобрявам много от нещата на правителствато на ГЕРБ, особено в състава на висшите постове-повечето министри са не на мястото си! Но кой друг-БСП, Мая, Слави, Марешки, Атанасов, Иванов и т.н. и т.н. Да ама не-НЕ СТАВАТ ?
397
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български Президент уличен като чужд шпионин.Това е позор за него и за партията, която го издигна и тия, които го подкрепят
396
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГневенАми явно си гневен на Доган,защото си крадец,защото единствените които имат смелост да се борят срещу корупцията в България са именно Доган и Пеевски.Видя ли,че някой е срещу Доган и Пеевски,веднага ми светва лампата,че е престъпник!По това разпознавам престъпниците и крадците.
395
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама това е фокус!Същите,които управляваха с ГЕРБ,сега клатят правителството на ГЕРБ,защото не са във властта,а и търсят отговорност за кражбите на олигарсите им,та кого сменяте,ви питам? Ще гласувате за същите от които ревяхте,но сега те ще са зад други партии,обаче същите ще ви управляват!Това е.
394
8
 
22
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Ами кой ви е виновен, че унижавате хората? Може ли да държите министър, който нарушава правилата на логиката, твърдейки че маска на която порите се виждат с просто око щяла да ви защити от вируси, които се виждат само с електронен микроскоп. Хората отговарят на подобна наглост с нарушение на правила. Не предположихте ли, че някой ще използва напреженията, които трупате от месеци?