БСП внесе вота на недоверие, тръгна на битка срещу управлението

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът
Обновена: 15 юли 2020 14:48 | 15 юли 2020 14:42, Камелия Цветанова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Още по темата

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
6
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
До истинаКакво можеше да се купи с едните пари и с другите? Какви са едните цени и другите? Справка може да се направи в статистиката. Колко бяха българите в България? Колко са сега? Човек от хубаво не бяга.
141
0
 
10
 
! Отговори
Kypнела преди 3 години
Пари нема!Атакувайте вабaнк!
140
0
 
5
 
! Отговори
Kypнела преди 3 години
Пари нема!Атакувайте ва банк!!
139
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Практиката показва, че избирането на лява портия по време на криза е пагубно. Все едно да пуснеш газовото отопление в горящата си къща
138
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв вот иска тая пък, няма ли някъде група независими психолози да кажат как се нарича острата маниакална зависимост от власт и пари и да я освидетелстват.
137
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 153Кой те води и плаща средна заплата бе гюврек? Всички хора са на 600/700/800 лева. Слез на земята - омбре...
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 депутата могат да свършат същата работа по вота както и 240 души. Останалите 216 души гълтат заплати и трябва да бъдат съкратени. Това ГЕРП, ОП, ДПС и др. трябва да бъдат съкратени.
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези да не си мислят, че ще сваляме комуниста Бибибко и те ще се нагнездят някъде. 240-те стари муцуни вън, съкращаване на бройката на 120 депутати, тъкмо ще хрантутим по-малко хора и нови лица във властта... СБОГОМ КОМУНИСТИ ПЕНСИИ И ВОЖДОВЕ. МУТРИ ВЪН!
134
4
 
22
 
! Отговори
истина преди 3 години
Радев каза че в държавата хората обедняват и умират от глад.Справка в интернет.Средна работна заплата 2007 г при БСП на учителите е 360 лева.Средна работна заплата 2020 г. при ГЕРБ на учителите е 1085 лв.Някой лъже като дърт ци........
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая никаквица пак претопля стари манджи добре дошли сте във Джуманджи. Назначете я някъде премиер на една локва, щом толкова много иска да е премиер. Тая има ли стаж някъде и как си е купила Техноимпекса със какви пари ?
132
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бсп използват един приом ако сте с нас сте с Русия.Истината е че това работи защото масово българите са pycoфилиcтични блци.
131
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП тръгва на битка за кокала. Ура, другари
130
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката...То пък щото вие имате някаква идея как да излезем от кризата...Собствената си к о чина не може да оправите,държавата ще успеете...Тва да не е мандра.Да я окрадеш и да я запалиш.
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикволандия,кои са левите и кои десните=КАПИТАЛИСТИТЕ В БКП ЛИ СА ЛЕВИТЕ,РИСТО ПСИХОДЕСНИЯЛИ СА ДЕСНИТЕ,о чакай има вече една десна МАЯМАТА ако не вярваш питай Калоян Паргов,според него Костинбродската боркиня и протестърка ВЕЧЕ МИНАЛА В ДЯСНО!!ОХХХХ БОЖЕ,Българио клета каква е тая орисия.
128
7
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До "доказано в годините": Пак ли с комунисти/антикомунисти? Комунисти в България отдавна няма, освен в някои пенсионерски клубове. Вече сме 2020г. Добре си поживя Бойко (също бивш член на БКП) с тази лакърдия вече 10 годинки. Стига му толкова.
127
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Алтернативата е : "И магаре да сложим ще върши по добра работа от Чекмеджепаша !!Най-малкото няма да краде милиарди, да краде бизнеси, да дава ТЕЦ и Яхтени пристанища на Доган, да се кланя на Пеевски, да си избира главен прокурор, да лъже денонощно и т.н. и т.н.Чистачката от МОЛа да сложим пак ще е по-добър избор !!!ЕТО ТИ АЛТЕРНАТИВА
126
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали БСП-ДПС ще сменят Герб аз не виждам промяна към по-добро напротив сменят Сащ с Русия а от това по-лошо няма.Сменят едни мутри с Божков тоест с други мутри.Пак не виждам промяна.Бг е тотален клocет.Нищо не става от тука.Който може да бяга който не да го дyxa.
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просото-да беснее на бащино огнищеАХАХАХАХАХАХА,отка/чалко още малко и хвърковата чета ще сформираш,вие точно прогонихте българите от бащините им огнища и ги направихте панелни плъхове и анархисти,мрънкалници и полуидио..ти които искат да НЕ работят а да взимат германски заплати,да се върнел комунизма когато всеки крадеше колкото може а работниците работеха според заплатите т.е. се скътаваха.Цяла армия пък си чешаше....по време на УЖ работа.плетки,маникюри,кино и накрая заплатката в джоба.
124
4
 
19
 
! Отговори
доказано в годините преди 3 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
123
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134 Алтернативата е връщане на Живковата конституция която беше съсипана за да сложат Тиква.