Очаквано: Нинова се нахвърли, имало паралелна държава

Проблемите за БСП: Безнаказаност, лобизъм, страх
Обновена: 20 юли 2020 10:44 | 20 юли 2020 10:01, Камелия Цветанова
81
Очаквано: Нинова се нахвърли, имало паралелна държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите по време на дебата по вота на недоверие срещу правителството, че корупцията е легализирана институционално и единственият изход от ситуацията е оставката на кабинета "Борисов 3".

Според нея хиляди хора днес са на улицата и протестират заради олигархичния модел на управление на Борисов.

Още по темата
"Срастването на власт и корупция е основният проблем на обществото. За последните три години корупционните скандали се увеличиха, а управляващите все повече демонстрират чувство за безнаказано. Почти всеки месец държавата се тресе от един огромен корупционен скандал", скочи Нинова.

Тя допълни, че целта на левицата не е само да отстрани причините, но и да разгради модела, мрежата оплетена от паралелната държава, която е задушила истинската.

"Паралелната държава е стъпила на шест крака - първият от тях е, че корупцията е заложена в законите умишлено, внасят се лобиски закони, с които се защитават частни интересИ. Правителството на Борисов напълно промени законодателния ред с полулегални поправки между първо и второ четене в последния момент, внесени от отделни депутати, изпълнителни на поръчки", коментира червената шефка.

Според нея вторият крак на този модел е, че корупцията е легализирана институционално, умишлено институциите са превърнати в инструмент на корупция.

"Правителството на Борисов създаде 47 органа за борба с корупцията, а резултатът от това за последните 6 години са три осъдителни присъди и 6 оправдателни", обвини още тя.

Според Нинова третият стълб са т.нар. бушони, умишлено се назначавали не професионалисти, а хора, които слушат и подписват. "Почти няма незасегнато министерство, пипалата на мафията са обгърнали почти всички структури", каза соцлидерката.

Четвъртият елемент на този модел е безнаказаността, защото нямало присъди, а само шумни акции на прокуратурата, смята тя.
 
Според нея петият крак на модела е пропагандата – десетки платени анализатори, политолози и социолози внушавали "величието на диктатора и липсата на алтернатива".

"И шесто – мафията се храни от страха и се пази с бухалка. Това е стройно изграден и строго пазен модел и последиците са най-голяма бедност в Европа, най- големи неравенства, най-лошо образование и най-недостъпно здравеопазване", обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Най добре е Грознелия да гръмне първо Радеф после себе си, те и без друго вече се самоунищожиха !!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова "погреба" ГЕРБ и окачи некролога на БСП !
49
4
 
1
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА 1 преди 3 години
Велико Народно Събрание. Президентска република. Мажоритарно гласуване за президент. Президентът назначава експертно правителство. Не сме доволни от управлението - чакаме следващите избори или протестираме: оставка или импийчмънт от НС на президента, нови президенстки избори, нов президент, нов кабинет. Парламент - пропорционално гласуване по области, трима представители на адм. област (84 депутати). Не сме доволни от законите - чакаме следващите избори или протестираме: оставка и нови избори.
48
1
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
При Миков бяха по добре БСП.Сега Нинова ги направи за смях.Върнете си пак Миков,не виждате ли,че Нинова е човек на Борисов!
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди нинова да стане шеф БСП беше пред една голяма пропаст.Дойде другарката Нинова и издаде ясна и точна заповед-"напред другари".И сега са в режим на свободно падане.Равноускорително движение под действието на гравитацията.Времето на падането е правопрпорционална на дълбочината,а оцеляемостта обратнопрпорционална!Спасението е само едно-колкото по бързо махнете Нинова толкова по добре.Иначе тарикатите дето не скочиха ще си спретнат една коалиция с ДПС .
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова отговорете на Българския народ: Във варна има една паралелна власт създадена още в началото на прехода,коята прави каквото си поиска-троши бие,сменя кметове ,строи където си поиска и децата я знаят но никой не смее да я коментира.ако в социалните мрежи се спомене името и се трие веднага,което е по лошо и от тоталитаризъм.Това са ваши изчадия....моля обяснете.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на БКП-ЗАВИСИМОСТ,СТРАХ,ЛОБИЗЪМ от и в полза на тия в арестите и по топлите страни!!
44
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ЗАЩО НЕ "МЕРИДИАННА " -СПОРЕД МЕН "МЕРИДИАННАТА " ДЪРЖАВА Е ПО- СИЛНА ОТ "ПАРАЛЕЛНАТА" !!!!!???
43
1
 
3
 
! Отговори
NagliGerberi преди 3 години
ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.Е ТАКИВА КРАНТИ ,КАТО ТАЯ МУ РАЗКАЗАХА ИГРАТА.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Апартамент с личен асансъор ли имаш в предвид?
42
3
 
12
 
! Отговори
anon преди 3 години
Тая ли беше дето изкарвала месеца с 2000 лв за цялото семейство. Ха ха ха.Лъжите и приличат.
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки към БСП мутрите :- Другари, защо не виждам да изпълнявате призива на президента Радев "Мутри вън" ?
40
0
 
19
 
! Отговори
Без коментар преди 3 години
Мъргарет Тачър :... " При управлението комунистите всичко е наред, ... докато свършат парите ! "...Бог да пази България !!! ... (от такива като тях)
39
3
 
12
 
! Отговори
Свински черва преди 3 години
Малко факти:Съпругата на президента и настоящ сив кардинал Генерал Деси Радева, преди това е била Г-жа Деси Свиленска. (за тези които се чудят от къде зеления чорап се добра до властта)."Безпристрасната" репортерка на Божков ТВ - Габриела Наплатанова е жена на най-верния паж (слуга) на Румен Радев от фелфебелските му години, а президента им е кръстник. (за тези които се чудят защо толкова едностранно се представят протестите)Следва продължение ...
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло съм абсолютно съгласен с едно: БСП досега са били най-мащабните крадци!
37
2
 
9
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До бацеЧе те реално мотиви нямат. Какво да пишат? Освен да изсмучат нещо от немити пръсти.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЯ ПЪК ***,НОРМАЛНА ЛИ Е?ЧЕ В БСП СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ.*** КОЛКОТО И ДА Е *** НЯМА ВЕЧЕ ДА СЕ ВЪРЖЕ НА"КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА".ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.Е ТАКИВА КРАНТИ ,КАТО ТАЯ МУ РАЗКАЗАХА ИГРАТА.
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само отбелязвам 48A пък Бойко си има цели 8 пипала за крадене, защото е октопод.......То да е САМО БОЙКО - здраве му кажи! За жалост БКП-то (Герб, БСП, ДПС, Патриоти и Воля) "хранят" много гърла!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами чичо Станишев я отхвърли (Нинова) през 2007 година поради същите причини - паралелна държава!
33
11
 
4
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
A пък Бойко си има цели 8 пипала за крадене, защото е октопод.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно и прави чест на кака Курица - не обещава че ако дойде БСП на власт ще има върхонвенство на закона и че закона ще е справедлив, защото знае че това няма как да се случи при БСП.