Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оше барикади ще има...............да знае Фандъкова...................няма една даскалица по руски език да командва София..................хаха!!!Добър вечер, селяни прости!!
399
1
 
5
 
! Отговори
До 445 преди 3 години
НЯМА КАК ДА Е ТОВА. ЩОМ Е СЛОЖИЛА ПОДПИСА СИ - ТЯ ОТГОВАРЯ. НЕ ДРУГ. МАРИОНЕТКА ИЛИ НЕ - ВАЖЕН Е ПОДПИСЪТ.
398
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърбавите демонстрират двоен стандарт. До преди протестите призоваваха хората в София да пътуват с метрото или с градски транспорт, сега обратното. Лъжци
397
1
 
4
 
! Отговори
До 440 преди 3 години
ЗА ДОГАН ЛИ ГОВОРИШ ИЛИ ЗА ПРОКОПИЕВ, ИЛИ ЗА НЯКОЙ ДРУГ ДС ОЛИГАРХ, ЧЕ СА МНОГО....
396
3
 
17
 
! Отговори
тази е марионетка, преди 3 години
всички знаем , че тя не взема решения.на този пост е в ролята на жалка мекушава женица.всички знаем, че благодарение на изборни манипулации все още е кмет.а колкото до спазване на закона - няма начин.1. протеста е срещу хора, които не спазват закона.2. на власт са хора, които нямат скрупули, чест, достойнство.3. ще си тръгнат само ако им замирише на линч
395
5
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ СЪМ РОДЕН В БУРГАС И ЖИВЕЯ НАД 47 Г В МОЯТ ГРАД -КАК МИСЛИШ -ДАЛИ НЕ ПОЗНАВАМ ВСИЧКИ И ВСИЧКО ЗА ВСЕКИ??? КАКВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ИСКАШ ?? АЗ ТИ ГО КАЗВАМ!!! КМЕТА Е МУЛТИ МИЛИОНЕР С НАД 300 МИЛИОНА ЛЕВА!! ЗАПОМНИ ГО ОТ МЕН !!
394
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбраха ли, че тези от катуна нищо не зачитат, камо ли демокрацията. Трябва да се покаже и да се наложи ако трябва със сила върховенството на закона, аман от толерастия.
393
7
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименточно така!!..Фъндъчка е "кмет" НА СОФИЯ,НЕ на софиянци!!!!защото../ОБРАЗНО КАЗАНО!/..:Ако 100 хиляди я подкрепят,200 хиляди са ПРОТИВ нея!..Така че тая персона може да говори САМО от името на "партията",която я набута на тая длъжност ../м/у другото НЕПОСИЛНА за нея!/,но НЕ И ОТ ИМЕТО НА СОФИЯНЦИ!!!!!
392
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след тези 10 години управление на ГЕРБ и ББ,ЦвЦв,ДП,АД и други айдуци,Тодорживковото управление изглеждаше 1000 пъти по демократично от сегашното,щото то демокрация у нас имаме само на приказки.....
391
4
 
18
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 3 години
Аз само да попитам някой знае ли колко е това 700 огромни къщи като замъци с по 20 стаи , басейни , 10 декара двор , 4 метра огради. И всичко това за "политиците" чиято работа беше народа да забогатее а не техните роднини.
390
5
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Искам усмихнатото лице на корупцията да се самоизхвърли в нейно кошче за 1000 лева. Или да се обеси на фиданките на околовръстното за 200 лева
389
2
 
2
 
! Отговори
До 432 преди 3 години
ЖОРКО, ЖОРКО..... ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАШ ОТ ДС И КГБ, НАЛИ???
388
12
 
8
 
! Отговори
До фсб преди 3 години
И ти как разбра, че кметът на Бургас има над 300 Милиона??????? Нещо като ДОКУМЕНТ???? ИЛИ БОЖКОВ И РАДЕВ ТАКА КАЗАХА. Я дай и на нас да го видим тоя документ, че нещо И ВИДЕА НЯМА, И " снимки" нови няма. Лошо, Седларов, лошо.
387
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСНОВНО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КОИ СА ОРГАНИЗАТОРИТЕ.Защото не тези в центъра, които сега се наливат с бира и дигат барикади ще управляват.Те са пешките дето ще ги изритат както и на другите протести до сега.И тогава ще видим кои са организаторите.А организаторите вече се вижда кои са.Радев, Нинова и БСПто и Божков, зад него срамежливо наднича другаря Путин. Който не може да се примири, че изпуска България от мечешката си прегръдка.И като ви зауправляват тези ще се чудите от къде ви е дошло.
386
9
 
25
 
! Отговори
Към радев оставка преди 3 години
Антибългарско е да биеш вързани за ръцете и краката студенти които искат законност и справедливост еднакво за всички в България. Бойко не е богопомазан Цар а просто чиновник на висш пост в държава с демократично управление и Разделение на властите. Тоес Радев не е длъжен да е съгласен с гербажийте и бойковците и каскетите.
385
6
 
6
 
! Отговори
Жорко, преди 3 години
...едни ще изметат масата, НО ДРУГИ ЩЕ СЕДНАТ НА НЕЯ. СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ. ИЛИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ ДС ЩЕ ОСТАВИ ТЕБ НА МАСАТА???? МОЖЕ. САМО АКО РАБОТИШ ЗА ТЯХ.
384
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
др Фандъкова! Кой е организатора и организаторите.Отдавна няма значение това! Важното е Че някой поведе хората и даде тон за промяна! Дали искате или не.Си е ваш проблем да приемете реалността! Напътствия за закони Не Желаем! Желаем единствено ОСТАВКАТА НА ГРУПИРОВКАТА ВИ! Която за 10 г се превърна в УПРАВЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИ! Такова което и при Живков нямаше! Помниш прекрасно както и аз как беше тогава! ОСТАВКА!ВЪРВЕТЕ СИ С МИР!
383
10
 
27
 
! Отговори
жоро преди 3 години
Записите , които показват как се управлява България от Борисов как ги намирате ? Това ли е закона? Народа си си иска парите и държавата от мутрите. Какво не разбирате
382
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 424Радев е антибългарин разбира се, руски шпионин и държавен изменник, нарушава конституцията, разединява нацията и зове към метеж и преврат.
381
7
 
18
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Оставка на цялата герберунщина няма да спаси България, а само метеж на БСП, ДПС, ГЕРБ и всички останали като тях.