Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
15
 
9
 
! Отговори
Висарион преди 3 години
Браво на Корнелия, че успя да се освободи от тизи предателии колаброционалисти с Падишаха ! Това ми дава вече пълно основание да смятам че БСП на следващитеизбори ще вземе над 1 000 000 гласа. Ще гласувам за тях, защото само те имат реалната възможност да победят ГРОБ на следващите избори !
96
0
 
7
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЗАКРИВАИ !!!!!!!!!!!!!!!
95
3
 
13
 
! Отговори
хей-ПроСоТо преди 3 години
Аз не съм герберо..каквото и да е като производно на думата.Не съм от ГЕРБ, мразя безплатно БСП.И знаеш ли защо ги мразя?Защото семейството ми е страдало от БКП.Прадядо ми имал мандра и 1500овце, гори,прабаба ми е от полето-дк. ниви.Всичко са национализирари комунистите.Пребили са ги от бой-до смърт са били да подпишат.Нищо не подписали.Вуйчо и чичо не са учили защото на дядо брат му е поп.Какво да разказвам?Комунистите са като троскот-няма спасение от тях.Само вреди са нанесли на България.
94
9
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до ПроСоТоНИКОЙ НЕ Е ОБИЖДАН от "инакомислещите" ТАКА,както "ПроСоТо" е обиждан от гербомажоретките!!!!!!Не виждаш ли с какви помии ме заливат всеки път,когато се появя?..И то защо?..-Заради ЛИЧНОТО МИ мнение,което не съвпада с тяхното...на смесвай нещата!
93
0
 
11
 
! Отговори
до ПроСоТо преди 3 години
Няма лошо, брат... седи си.. пиши си.. няма лошо в нищо.Само не бъди агресивен към хората.Така помагаш на Борисов и кабинута му. Нищо друго не постигаш.Тези постове работят в полза на правителството.Хората четат и си правят изводи.Може би си казват-ето.. тези ли ще ни управляват? Та те са много крайни.Обиждат непознати, скачат на различно мислещите.Агресията поражда агресия.Така хората се отдръпнаха и от измисления протест.Заради крайното поведение и омразата, която се сее до шадравана.Мисли!!
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои са новите лица? Кики далаверката. Дето пробва да я шитне, ако не си беше вързала гащите с уредените избори.
91
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ей..ПроСоТоабе спатъхнат,не съм влизал тук няколко дни!..Това първо.Второ:-Аз изразявам мнението си КАТО СВОБОДЕН ГРАЖДАНИН,НЕ съм свързан С НИКАКВИ ДРУГИ ХОРА!!!!!!..не можеш да го схванеш,нали?
90
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек, работил дълго в такава среда и с достойнство, трябва да се сети, че тябва да отстъпи на нови, съвременни хора, които да се развият, вече е 21-ви век.Имам принос с идеята за мандатността на депутатите. Това е справедлив механизъм за изява на нови качествени хора, да трупат опит и доверие. Другото е его. Заслугите са ясни, но не са наследствени, има способни без родствени връзки хора. Поздрав на Нинова, подкрепа и сила!Напред, с достойнство!
89
10
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименабе стига с тия ***бе!.."Кой къде пратил синчето си"..-Ами нали ЗА ТОВА подскачахте по площадите бе!!!-ВСЕКИ да има право да прати детето си където иска по света!..Па и друго:-На боко щерката къде се подвизава?..А либовницата му?....айде стига !..направихте ни за смях пред целия свят!
88
1
 
13
 
! Отговори
ей..ПроСоТо преди 3 години
По-кротко и се успокой докато е време!Тези агресивни постове тук ти ги следя от месеци.Ти си лицето на онези, които са по катуните.Ти си толкова неадекватен-колкото и хората зад които стоиш.Цялото ви племе и същото.Ниско под тревата сте на живо.В интернет голям го вадите.Ходи се бори в реалното - *** на въстанията... щото хора нямат.Търсят се под дърво и катун хора.Видяхме ви колко сте.С тази агресия и бруталност отблъсквате хората.Вие бетонирате Борисов с крайните си изказвания.Кибичиш цял ден.
87
3
 
19
 
! Отговори
Парийната каса-празн преди 3 години
А казала ли е нещо другарката Нинова за изпразнената партийна каса или останалите ги е страх да питат ? С какви пари ли е купила хотела си в Халкидики другарката Импексова ?
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоДобре ли сте?
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питам Нинчето, що прати синчето си да учи в Америка а не в Москва, нали е комсомолка, що така ?
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пленума на БСП е шменти капели.Няма БПС и никога не е имало.Това е БКП чиста проба 24 карата.
83
2
 
8
 
! Отговори
чоко преди 3 години
БСП се капсулира.Нинова отново няма да загуби изборите както станишев.
82
10
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименПърво:-Поставих "пролетно почистване" В КАВИЧКИ,смотан!!!!!!..Но като ПЪРВОСИГНАЛНОСЪЩЕСТВО ти си го приел твърдепървосигнално.Второ:-ЧУЛ СИ думата "делириум",но понеже си образован точно колкото котката ми Тина,си използвал това определение по най-неподходящия начин...но толкова можете вие-гербомажоретките,аз не ви съдя!..Все едно да съдя котката си..
81
3
 
9
 
! Отговори
комсомолка преди 3 години
Хахаха, едни Знакови отпадат, а други Знакови - остават.....Едни и същи муцуни...А къде е пуделчето Божанков, то така ревностно те брани детето....Обаче като отиде в някое предаване с Деса от ГЕРБ - направо си глътва граматиката, луд го прави оная....
80
1
 
11
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
А какво става с онази крадлива елховска мижитурка Мерджанов?Да не е на конгреса на Цвъко и милиционерската му партия "Републиканци за пълна гуша"?
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знакови лица?Национален съвет в който присъства Румен Гечев е пример,че става дума не за лица, а за дир*ици...
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова щеше да гони Гуцанов, а го вкара в най-близкия си кръг.Хитрата сврака с двата крака.