Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам истеризирана партийка начело с още по-истеризирана госпожа Лъжа.Мили Боже, опази България от тази!
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 117Какво ми натискате минуси,ве,забравихте ли масовите подслушвания и преследващите цецомобили с антени от които ревяхте из нета?
115
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 117При управлението на БСП ,страната беше хиляди пъти по-спокойна и по-добре,откакто ГЕРБ взеха властта,в страната витае страх,преследване,мачкане,убийства,заплахи,неработещи институции,такива неща нямаше през управлението на БСП или тройната коалиция.И ГЕРБ никога не са печелили избори,манипулираха изборите и така заграбваха властта,а не по волята на народа!
114
3
 
9
 
! Отговори
Smile преди 3 години
Че то изобщо интересува ли го някой какво става в тая партия.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторитарно управление!От къде ли го е научила?!
112
5
 
13
 
! Отговори
до 117 преди 3 години
Хората нямат алтернатива.За това ГЕРБ мачкат на избори.Как за толкова години един свестен не се появи?Всички са забъркани като качамак са объркани с ДС,с групировки ВИС,СИК,с шпионаж, със Сорос, с Кремъл и др..Просто нямат алтернатива хората и така вота на изборите става наказателен вот.С наказателен вот се печели много голяма преднина.Сега пак ГЕРБ ще оберат наказателния вот.Тези от триото и др. зад тях нищо няма да постигнат.Народа е отвратен от безумията,които сътвориха.Бесилки,кофчези и т.н.
111
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече Импексова разглежда оферти остров в Гърция.Вие си лайтеее колкото искате!Кервана си върви-кучетата си лаят.Тази г-жа Л.ъжа има гръб от Кремъл.Решетников и даде рамо и за Радев като президент.Всичко е било планирано още 1989г.От тогава до ден днешен се правят схеми.Навремето преватизираха държавата точно тези като Нинова.Луканов изяде дървото.Но другите са живи.Костов също е в схемата.До сега няма осъден никой за грабежите.Те имитираха промяната.Те натопиха Живков за външен дълг.
110
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо са се събрали-хайде всичките в панделата.Бая са изгладнели и озверели. А ПЕСА Сатанишев е изпохапан от Глутницата....Доминиращата Алфа го изрита..смяхххххх....
109
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 113Това че е ерген не е проблем, проблема е че е нестабилен както казваш, но какъв избор имат хората, кажи ако знаеш :) Всъщност той и Бокича си е за Карлуково, абе оправия няма :)))
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СмехуркоЕ ти им виж лидерката - преди да навърши 30 години и подаряват държавно предприятие с милиони кеш по сметки у нас и в чужбина. А електоратът от пенсионери живеещи на хляб и кисело мляко пак ще гласуват за БСП. Нищо, че самите те са против това, че държавните предприятия бяха ограбени. Ти сатаната да сложиш за лидер на БСП и 113 хора от СС за национален съвет, пак ще гласуват за тях. Сляпа поддръжка и носталгия по НРБ
107
3
 
25
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Майко мила, като видях сред "новите" лица Румен Гечев, Румен Овчаров и Бригадир Аспарухов и ми настръхна косата. Жална ни майка ако тези ще ни управляват.
106
1
 
11
 
! Отговори
Кава ли ще е преди 3 години
Реакцията на ПЕСа...?
105
0
 
23
 
! Отговори
до Боби преди 3 години
Какъв премиер ще ви е Слави като е с патерици?Не знам как толкова болен човек се надявате да оправи България?!Той себе си не може да оправи.Цял живот си остана като стар ерген, щото е с чепат характер и дори в екипа си е диктатор.Не ви разбирам празните надежди да ви оправи човек, който е една от най-големите мутри от времето на баща ми.Сега пари няма-пуснал по 78ст абонамент за телевизията си в Ютюб.Той е не само болен физически.Психически е нестабилен.Сценаристите му също са много крайни.
104
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова------ОСТАВКА-----не те искаме
103
1
 
10
 
! Отговори
Част 2 преди 3 години
Пуснали го но поискали да им обясни думата пленумИ нашия казал "ми това е като вашия съвет на старейшините, събират се шушумушу шушумушу и току изядат некой! Те това е пленум!
102
13
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 години
БСП и ГЕРБ се провалиха, ред е на Слави Трифонов да се провали. Онези вече са се изтъркали и не могат да предложат нищо ново.
101
1
 
13
 
! Отговори
Айдеее преди 3 години
То от тия вече нещо остана ли.. !? Радев се оказа в пясъчни кули !
100
0
 
10
 
! Отговори
Трима преди 3 години
Попаднали на остров с човекоядци. Те им казали, че ако някой им каже дума която не могат да обяснят ще го пуснат.. Ако не в казана!Американеца казал "совалка". Събрали се старейшините и шушу мушушушу муш... Станал един от тях и обяснил "това е нещо като голям Пирин и лети към космоса" - в казана!Руснака "подводница". Съвета пак шушумушо... И пак обяснили"това е нещо като голям пирон и плува под водата" - в казана! Българина казал "Пленум".. Шушу мушо шушу мушо но не познал... Част 1
99
0
 
15
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
До ВисарионАха! Щом корифеите Румен Гечев - герой от Виденовата зима, и Румен Овчаров - известен също като Р. Овч. - герой от епопеята Топлофикация през 2006 година, са вътре, голяма борба с корупцията ще падне!
98
3
 
15
 
! Отговори
Целото БСП преди 3 години
При Тавариш Путин в Сибир!