Борисов видя като положителен и обективен доклада на ЕК

Правителството готово да изпълни критиките в него
160
Борисов видя като положителен и обективен доклада на ЕК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вчерашният доклад за върховенството на закона в частта си за България е обективен. На влизане на срещата на лидерите от ЕС в Брюксел Борисов допълни, че българското правителство ще изпълни препоръките в документа.

Още по темата
„Искам да благодаря на Европейската комисия за изключително обективния доклад, който е отчел и напредъка на България, а и добре е описал какво още трябва да изпълним, за да бъдем отличници в тази посока и затова ние ще стъпим твърдо на препоръките на Венецианската комисия, така че като цяло да изпълним всичко това, което сме поели ангажимент“, коментира той, цитиран от БНР.

В доклада, оповестен вчера, България е критикувана за борбата срещу корупцията по високите етажи на властта, липсата на отчетност на главния прокурор, както и за липсата на прозрачност при собствеността на медиите и атаки срещу журналисти.

Премиерът Бойко Борисов заяви още, че конфликтите, които ще се обсъждат на Европейския съвет днес, засягат особено България заради стратегическото ѝ положение.

Отношенията между Азербайджан и Армения са много важни за този регион. Ние настояваме незабавно да се прекрати огъня, тъй като поддържаме изключително приятелски отношения и с двете страни, много са ни важни в стокообмена, както сме и категорично против участието на трети страни в конфликта. На другата ни граница – Гърция, Кипър, Турция, също изключително важен и за ЕС, и за България, така че също считаме, че на базата на диалога трябва да се приемат необходимите решения“, посочи пречиерът.

Борисов изрази задоволство от това, че на утрешното заседание ще се разисква въпросът за стратегическата автономност, тъй като по думите му ЕС трябва да е по-подготвен да си произвежда всичко необходимо, свързано с Covid-19 и да не бъде зависим от държави, с които има сложни политически отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: докладборисовзаконек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
За този случай важи приказката: те го плюят, той си мисли, че го вали дъжд
103
7
 
19
 
! Отговори
Отчето преди 3 години
Поведението Ви Борисов е лицимерно!И богохулно!
102
6
 
5
 
! Отговори
гледай си шкафчето преди 3 години
Че Президента дебне от някъде да го напълни....
101
4
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Доклада е обективен каза тиквата защото крадем и лъжем народа постоянно.Но ще се поправим като увеличим кражбите
100
3
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Номера да се правиш на ни чул , ни видял , ни разбрал, няма да мине господин Премиер Борисов!САЩ също не се хванаха на въдицата за още самолети и ще ни наложат някакви санкции , а вероятно и ще Ви бият един шут с разкрития от мафиотската Ви дейност!Но ...Вие сте си виновен , че сте се запънал като магаре на мост!Знаете ли какво се прави в този случай ?Ами як бой по магарето!
99
4
 
16
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Кой вярва на тези глупости. Доклада е публичен. Прочетете го мързеливци. Това е най-лошия доклад правен някога в историята на ЕС. България е на 1 място по много сериозни критики и на 2-ро място по сериозни критики след Полша. Сами си правете изводите. Дори Унгария е няколко степени по-надолу от нас.
98
4
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 години
- Добре, ще се оттегля да си харча приличвите спестявания, - този *** народ си търси *** Премиер.
97
3
 
13
 
! Отговори
Днес преди 3 години
ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, съд и затвор за наглата банкянска мутраа
95
4
 
11
 
! Отговори
ее то за боко преди 3 години
корупцията е положителна защото няма нито един осъден политик в затвора през последните 10 години...той даже я поощрява. за него е положително и да тегли заемчета по 5 млрд щото народа ще ги плаща...положително гледа и на 300 млн с коити държавата ще разшири пристанището на доган а дебелят ...ами той положително разграби КТБ. аз не разбирам за какво протестират хората...ми то всичко е положително
94
1
 
7
 
! Отговори
Некой преди 3 години
Сам може ли да го прочете?
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се намесят психиатрите!Спешно е!
92
4
 
5
 
! Отговори
Премъдър е Радев преди 3 години
Каквото е зарекъл Радев това ще низвергници недни герберюги и сите други един е той и е премъдър слушайте го,за да сте напътени към добруването и вечните благини несретници каквото е рекъл Радев премъдър е той..
91
1
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Банките ги удариха първо ниските лихви ,а сега и малката доходност по облигациите .КВО ЩЕ СТАВА ??? Севта отдавна има нужда от друг вид кредитна система .От банки имат нужда само държавите и собствениците им.
90
5
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
На запад трябва да фалират банки и корпорации . Кво положително ми разправя тоя ? Ония пак ли ще спасяват банки и големи фирми ? Стана като по виденово време ама на запад. Много фирми съществуват само да вземат субсидии и подпомагания .А в САЩ и облигации пускат фалирали компании . Ето това е реалноста за светлото еврогейско бълдеще на България.
89
11
 
10
 
! Отговори
Еьин тулуп преди 3 години
Наглец
88
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Борисов ! Така трябва да се работи в условията на Световна криза.
87
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка бе, мутро, ненакрала се, ненаяла се!
86
4
 
8
 
! Отговори
тулуп, кажи нещо за преди 3 години
ковид смъртността, на осмо място, а на последно по доходи и пенсии ***
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До -Тва е бати Бойко бе ей льольо