Симеонов иска наказания за полицаи заради купон на общинар от Пловдив

Не се носили маски, нямало дистанция, музиката тероризирала
Обновена: 4 ное 2020 15:23 | 4 ное 2020 15:22, Камелия Цветанова
77
Симеонов иска наказания за полицаи заради купон на общинар от Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради шумен купон на общински съветник в дискотека в Пловдив лидерът на НФСБ Валери Симеонов подаде сигнал до МВР шефа Христо Терзийски, здравния министър Костадин Ангелов и главния прокурор Иван Гешев.

Поводът за гнева му е парти на 2 ноември в „Сохо“ за рождения ден на общинския съветник от ЗС „Александър Стамболийски“.

Присъстващите не са носели маски, нито са спазвали физическа дистанция, а напротив дансингът е бил пълен  с хора, посочва Симеонов в сигнала.

Освен това шумът от силата музика е тероризирал околните сгради след 23.00.

Поне три сигнала са подадени в полицията от недоволни граждани. От Шесто районно в Пловдив няколко пъти са изплащали полицаи.

При поредното им отзоваване на сигнал около 1,30 ч. полицаите не са наложили полицейско разпореждане за прекратяване на шума, както е по закон.

Недоволните са попитали защо не са прекратили шума, а униформените са обяснили, че на партито присъстват високопоставени лица, поради което те отказват да изпълнят законовите си задължения.

Високопоставените лица са освен рожденикът, шефът на „Напоителни системи“ в Пловдив Петко Димов и зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов – бивш дългогодишен полицейски служител.

Симеонов настоява от МВР шефа да извърши проверка спрямо неговите подчинени и да уведоми здравния министър за нарушенията на ограничителните мерки, за да бъда санкционирана дискотеката.

От главния прокурор Иван Гешев Симеонов иска да бъде направена проверка за корекционни практики, защото не за първи път полицаи отказват да изпълнят законовите си задължения, когато това е в ущърб на крупни бизнесмени или влиятелни местни политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Величков преди 3 години
"Защо Хитлер не победи във войната..."Вставай, страна огромная...
47
1
 
2
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Валерка, какво стана с ИА АА, на която ресорен е геле линейката, там пак са вихрили купони и са се натръшкали. хахах
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Хитлер не победи във войната...
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да има съмнения,че всичко свързано с вирус е постановка?
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празнуващите имат достоверна информация за "пандемията", все пак са във властта и знаят неща,които хората на знаят. Действията им са напълно разбираеми.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бягай далече от България, скапан Мошеник... Ти си като Стефан Стамболов, а Каракачанов е като поп Кръстьо... С тия АРАБСКИ маски изглеждаш като някоя Турска Кадъна или някъв Евнух, Педдераз, Роб в Харема на Арабин- Ислямист !!
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то в самото мвр има много пенсионери. Взимат големи пенсии и успоредно заплата. Това е някакъв абсурд направо.
41
4
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Време е да го приберат някъде на топло това недоразумение.
40
0
 
0
 
! Отговори
"Сохо".. П преди 3 години
Да не бъркате Филибето с Лондон ?
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА,трябва със закон да се забрани на всякакви пенсионирани служители от МВР И МО да се назначават на държавна работа,тя цялата държава страда от това, тези хиени са цял живот на държавна хранилка-марш от системата те навсякъде на такива скатани длъжности,затова има и толкова безработица..........и който си позволи да назначи такива в панделата!!!НЯМА НЕЗАМЕНИМИ.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде е така,тези бивши полицаи се назначават на възлови места на държавна хранилка докато са живи.Това нещо трябва да се изкорени,като е пенсионер да отива в частна фирма като му се работи,така ще има и много места за по младите...
37
1
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Той боко тиквата ги наказа с 15% увеличение на заплатата
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, ако партито беше на Валерко, какво щеше да стане като дойдат полицаите. Всички са едни и същи. Разполагат с позициите си, за да обиждат и газят закона.
35
2
 
21
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Такава им е работата на всички полицаи. Ако не им изнася, пръста си няма да помръднат. Естествено, ако някой друг полицай е сказил лука, забрави. Пазят си гърба един на друг по-добре и от Коза Ностра.
34
0
 
26
 
! Отговори
пери преди 3 години
Всъщност най-важният въпрос е ЗАЩО полицаите са пасували, че сега да ги наказват. Ами най-вероятно защото ако бяха изпълнили задълженията си по закон, щяха да накривят на кефа на купонясващите и просто на следващия ден нямаше да са на работа. Е, нямали са особен избор. И в контекста на нова тая информация, исканията за увеличение на заплатите им не звучат добре на обществото.
33
1
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
а римска мозайка имало ли е или височайшите са танцували на обикновено дюшеме?
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"а униформените са обяснили, че на партито присъстват високопоставени лица, поради което те отказват да изпълнят законовите си задължения"Ама после протестират за ранно пенсиониране и вдигане на заплатите.
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е извадка за ситуацията в България. Хората, които се имат за "облечени" с малко повече власт и пари, си мислят, че са над закона. А полицията показва колко е безполезна срещу тях.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Л.с.ц.та е прав за това.Няма да прайм германски работи пoлицията трябва да бъде глобена.А не като германия полицая не знам от дей съдията ром от южна азия и си праят кот си искат.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На полицаите, рожденника и заведението по една солидна глоба да си знаят. До кога някакви измислени сел**ни ще тероризират сумати народ с чалгия?!