Слави Трифонов губи доверие, основните му "донори" от ГЕРБ

Коронавирусът и борбата с него - от огромно значение за изборите
10 ное 2020 11:26, Красимир Ангелов
146

Хаос и напрежение в обществото - това показва проучване на "Сова Харис" по поръчка на "Tруд". Хората вече не искат предсрочни избори, но отказват да гласуват или не знаят за кого.

Накъде ще избие напрежението в обществото в трудните дни на Ковид-19 и как ще повлияе кризата на развръзката от изборите?

"Имаме непосредствен пример от това, което се случи в САЩ. Ковид заразата е изиграла изключителна роля там. Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън. Борисов се справи много добре при първата вълна. Когато имахме по 20 случая, се взеха сериозни мерки, сега създадохме основа за широко дифузно разпространение", каза директорът на "Сова Харис" Васил Тончев в ефира на "България сутрин".

По думите му нещата сега изглеждат много по-неблагоприятно, а Ковид пандемията дава шанс на Борисов да се върне в по-добра кондиция пред избирателите, но сега ситуацията е много по-сложна.

"По чисто предизборни съображение той отпуска мерките. Попитали сме кои са най-влиятелните политици -  Борисов и Радев са на върха с доста близка дистанция. Ковид-19 ще има решаващо значение за изборите, важно е и как ще се развият протестите", добави Тончев.

Според него отношението към новите формации е твърде меко и от това да харесаш някого до това да гласуваш за него - има доста голяма дистанция.

"Трябва да се доказват още значително. Слави Трифонов е отишъл от 10 на 7 процента, той избра тактика на наблюдател на събитията. По отношение на Ковид-19 се отнася доста скептично, това не му помага в тази ситуация. Той привлича симпатизанти от целия политически спектър, ГЕРБ му е най-големият "донор" на гласове", отбеляза директорът на "Сова Харис" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че при Мая Манолова основните привърженици са вляво от центъра, а убедително преизбирането на Корнелия Нинова начело на БСП не е дало възможност за разрастване на другите субекти в ляво.

"В момента политическото пространство е много раздробено. Пистата е открита за всички. Ако някоя от големите партии успее да изгради облика на победител, към нея тръгват много гласове. До този момент ГЕРБ и БСП не успяват да го направят", смята Васил Тончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
37
 
! Отговори
Слави Бареков преди 3 години
Славито е новия Бареков - ще е толкова и успешен !
96
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зА сЛАВИ ЩЕ ГЛАСУВАТ САМО АТАКИСТКИТЕ ***.
95
25
 
9
 
! Отговори
ined преди 3 години
Пълни глупости, при т.н. "Първа Вълна" бяха наложени напълно излишни необосновано строги мерки без никакъв реален ефект. Сега когато има по 4000 заболели на ден и по 100 мъртви Борисов се крие като мишка и го страх да налоши някакви по-строги мерки като затваряне на молове, ресторанти и т.н.
94
16
 
13
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
И тази "Сова Харис" (по поръчка на Труд) се е заела с гербаджийски спекулации. Всички виждат хаоса в здравеопазването, а Бойко, видите ли, се справял добре. Всички социологически проучвания дават два пъти по-голяма подкрепа за президента Радев, а те видели, че с Бойко са на близки позиции.И всичко това без да се цитира никакво социологическо проучване. Изводите директорът им си ги изсмукват от пръстите.
93
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Славуца пъпеша твърди,че от артист не става шоумен2.Слазуца куция твърди , че прилагателните и определенията "съмнителен", "разочароващ" и др. са глаголи.3.Тошко Йорданов- лилипуда се заканва , че като дойде на власт ще изгони гербаджиите с камъни4.Сценаристите на Славуца се държат като пубертети-особено има един противен образ/секретар на партията им и всякя втора дума му е да плюе Борисов/, който си показва *** в ефир5.Крумчо Савов,Шкумбата и оня п... станаха *** на пъпеша и тн
92
5
 
19
 
! Отговори
Чудно преди 3 години
До Анонимен 90 Слави губи всичко. Целта е да се докопа до евро парламента и после Учин дол.
91
4
 
26
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Слави си загуби бизнеса. Сега ще загуби и в политиката .И това е от лакомия. Никой не маже да надскочи себе си.
90
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори умрелите гласуваха за Байдън. Това е победа.
89
6
 
18
 
! Отговори
.. преди 3 години
"Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън."За да сме напълно точни, най-голяма роля са изиграли хората на възраст между 100г и 170г ...Всеки сам да си прави изводите 😂
88
3
 
9
 
! Отговори
7/8TV преди 3 години
Няма да говорите против мен, че след изборите ше ви я направя на лев.Както са казали хората левче кефче
87
14
 
12
 
! Отговори
68 преди 3 години
Два яки концерта на булеварда и е 1, и после ще виете като ямболски влак в завой:)))
86
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Слави загуби...." Че той до сега нищо не беше спечелил , какво е загубил?
85
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЗБРАХМЕ КОЯ БАНКА СТОЕШЕ ЗАД БАРЕКОВ- ОБАЧЕ ТЯ РУХНА И ТОЙ ЗАЧЕЗНА, КАТО ПРЕДИ ТОВА СЕ ДЪРЖА В ЕП СМЕШНО, СЕГА СЕ ПИТАМ КОЙ ПАРИЧКО СТОИ ЗАД СЛАВЧО
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славка е забравила да си плати лептата, лапачите алармират, че ако продължава така неминуемо ще му докладват нисък рейтинг.
83
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Слави ще ви бие с патерицата всичките. Не заставайте от сляпото му око, за да не ви сгази с количката. Четирима лични асистенти карат количката му.
82
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕТО ЗАТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТРИФОНОВ!
81
1
 
9
 
! Отговори
ТРИЕШ , А...ХА,ХААА преди 3 години
ЗНАЧИ АНАЛОГИЯТА НА СЛАВИ С ЦАРО....Е АБСОЛЮТНО ВЯРНА!ЕТО КАК ЩЕ СЪЖИВИТЕ БКП/БСП ....ХА,ХА,ХАААААААААА....Е....ДА .......АМА ,НЕ!!!!!!
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Слави Трифонов губи доверие ''..............спрял е да плаща на агенциите явно ...
79
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може прости хора да правят политика. Ето някои основни правила. Първо трябва да заявиш партията ти къде попада, ляво, дясно център и т.н. какви са ти основните ценности и разбирания. След това, трябва да ги спазваш, не както например БСП (уж леви) гласуваха плоския данък (който си е дясно отвсякъде) - иначе си безпринципен.И накрая, с популизъм, хейт, черен ПР (ала Радев), може да караш известно време, но не дълго, трябва все пак да свършиш нещо и да го отбежиш със съответната ПР кампания.
78
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като влезе в парламента ще каже че няма достатъчно депутати да направи нещо и ще ви покаже среден палец. Колко пъти трябва да грешите?