Слави Трифонов губи доверие, основните му "донори" от ГЕРБ

Коронавирусът и борбата с него - от огромно значение за изборите
10 ное 2020 11:26, Красимир Ангелов
146

Хаос и напрежение в обществото - това показва проучване на "Сова Харис" по поръчка на "Tруд". Хората вече не искат предсрочни избори, но отказват да гласуват или не знаят за кого.

Накъде ще избие напрежението в обществото в трудните дни на Ковид-19 и как ще повлияе кризата на развръзката от изборите?

"Имаме непосредствен пример от това, което се случи в САЩ. Ковид заразата е изиграла изключителна роля там. Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън. Борисов се справи много добре при първата вълна. Когато имахме по 20 случая, се взеха сериозни мерки, сега създадохме основа за широко дифузно разпространение", каза директорът на "Сова Харис" Васил Тончев в ефира на "България сутрин".

По думите му нещата сега изглеждат много по-неблагоприятно, а Ковид пандемията дава шанс на Борисов да се върне в по-добра кондиция пред избирателите, но сега ситуацията е много по-сложна.

"По чисто предизборни съображение той отпуска мерките. Попитали сме кои са най-влиятелните политици -  Борисов и Радев са на върха с доста близка дистанция. Ковид-19 ще има решаващо значение за изборите, важно е и как ще се развият протестите", добави Тончев.

Според него отношението към новите формации е твърде меко и от това да харесаш някого до това да гласуваш за него - има доста голяма дистанция.

"Трябва да се доказват още значително. Слави Трифонов е отишъл от 10 на 7 процента, той избра тактика на наблюдател на събитията. По отношение на Ковид-19 се отнася доста скептично, това не му помага в тази ситуация. Той привлича симпатизанти от целия политически спектър, ГЕРБ му е най-големият "донор" на гласове", отбеляза директорът на "Сова Харис" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че при Мая Манолова основните привърженици са вляво от центъра, а убедително преизбирането на Корнелия Нинова начело на БСП не е дало възможност за разрастване на другите субекти в ляво.

"В момента политическото пространство е много раздробено. Пистата е открита за всички. Ако някоя от големите партии успее да изгради облика на победител, към нея тръгват много гласове. До този момент ГЕРБ и БСП не успяват да го направят", смята Васил Тончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Шоото, известен с прозвищата *** 2, Чалгаря, Слепия водач, Куция кон в политиката, Мисис 50 процента, Френдът на мутрите.
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78paul61Изглежда си от новата вълна поколение!Все още не разбираш, че избирането на по малкото зло си остава зло и няма никога да е добро!Трудно е да се мисли, когато имаш дефицити в мисловната област, но опитай не е много трудно да си намериш решение!Малко подсказвам - съвсем други партии без БСП, ГЕРП, ДПС и.т.н.
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политика се прави с пари и ПР . С публични изяви.78 ст ще му изяде главата.
74
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чичко паричко - Слави Трифонов върви твърдо по пътя на Николай БарековПетър КурумбашевЕлена ЙончеваСергей СтанишевВСИЧКИ ЗА ПАРИ САМО ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ
73
30
 
23
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Едно е ясно.След изборите Боко Тиквата трябва да влезе в затвора.
72
19
 
18
 
! Отговори
Лудият Хасан преди 3 години
Естествено , че донорите са му от ГЕРБ. Та Славчо е патерица на ГЕРБ. Който не го е проумял е по-глупав и от най-глупавият човек на земята.
71
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доверието към подобни същества е признак на ***.ло.умие
70
1
 
8
 
! Отговори
Е сега .... преди 3 години
Той и екипа му в главата си имат ако .... петдесет лева разходи ... каляски маркови .... До мене голо дупе и празна двулитровка бира ....
69
7
 
8
 
! Отговори
Лили Иванова преди 3 години
говорят си двама генерали от ДС- аре на бас за 100 лв че ще направя музикант следващият премиер!- ааааа, дай си ми първо парите за пожарникаря и тогава се фащам с тебе пак на бас
68
3
 
31
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
я тоя защо въобще събира симпатизанти? ... да си пее чалгите и да не се прави на офчар
67
2
 
4
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
ЗА образованието -второ поколение строителен инженер съм .
66
14
 
9
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
Май е най честно всеки да си напише какво му е образованието и къде го е завършил , че наистина ми се струва че само прости хора се изказват . А за Слави освен че се опитвате да го наречете чалгар можете ли да го наречете крадец -НЕ МОЖЕТЕ , БОЙКО - даже по лошо МАФИОТ .ТОГАВА КОЙ Е ПО ДОБРИЯ СПОРЕД ВАС ?
65
3
 
31
 
! Отговори
Гарелов преди 3 години
гостува на Слави преди дни и подвига въпроса за разделението между белите и черните В САЩ и как Българите в САЩ нормално клонят към Тръмп и белите. Славчо се прави на изненадан. След това реши на бързо да смени темата. Ще чакаме големи дела от човек, който дори го е страх да говори по сериозните въпроси. Как тази личност ще реши скандинавския проблем в България след като го е страх да говори по подобни проблеми в чужди държави? Нямал да работи с Герб,БСП и ДПС, но кой ли му вярва въобще?
64
20
 
20
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз си мисля че сто и много дни опити за преврат ясно показа че РР няма подкрепата на народа. Това че гориха маски и не се съобразяваха с мерките на ББ естествено ще доведе до естествено оредяване редиците на мутрите.За мен, ГЕРБ остава единствената про-българска партия. Никой не ме е питал, но моля сложете и моя глас в статистиката.
63
1
 
41
 
! Отговори
Вовинкел преди 3 години
Само нискочели, простички слабоуми могат да гласуват за Чалгаря. Поне ясно ще се види кои хора в България са с IQ на стайна температура.
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички *** минаха през телевизията на Слави да си правят реклама.
61
14
 
18
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе най-важното е,че днес Бойко Борисов е дал втора отрицателна проба за Ковид:):):)Истински роден победител:):):)След унищожаването на крадливото Иванкостово Седесе и перманентния бой на избори над крадливите партизани от Бесепето сега победи и Коронавируса:):):)Жив и здрав да е,да се мета на джипа,че трябва да се работи:):):)
60
1
 
25
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
По ръст и манталитет много прилича на един друг , беше кандидат за президент,партия БББ, май Жорж се казваше.Вероятно сега Жорж им липсва, та се обърнаха към Славчо.
59
19
 
11
 
! Отговори
Това е истината преди 3 години
Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението (извън ЕНП) с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ ***....в случая добра или лоша това е БСП...иначе Тиквуций ще е вечен!!!!Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!ОСТАВКА на бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин!!!!
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учените предупреждават, че нов вирус заплашва света. Става дума за вируса Нипах, който е често срещан при прилепите в Бангладеш и Индия. Той може да се превърне в опасен щам, който да се разпространи бързо сред хората и да се превърне в смъртоносна болест, съобщава британското издание Експрес.С вируса обикновено се заразяват хора, консумирали плодове, върху които има слюнка от болно животно. Към момента в света не съществува лекарство или ваксина срещу този вирус. Другото изключително притеснително е, че нивото на смъртните случаи при заразяване с него достига 90%.Прочети още на: https:/