Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени

Той се закани, че ако пак нападнат централата "ще играе маркучът"
21 ное 2020 22:28, Нели Христова
274
Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени
Снимка: БГНЕС

"Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркучът." Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по Канал 3.

Още по темата

Той добави, че ако протестиращите са заявили мирно събитие, няма нищо лошо. "Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин", каза още той.

Припомняме, че на 16-ти имаше напрежение пред централата на ВМРОП в София, когато при поредния ден на протести група граждани изразиха недоволството си от патриотите, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в това управление. Стъклото на входната врата на ВМРО е било счупено, а протестиращите твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода.

Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите. "Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема." Не го назова, но се предполага, че говореше за Волен Сидеров.

Той подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка. Това е легитимно право. Но Джамбазки не вижда основание за това.

По отношение на работата си във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. Той е доброволец-санитар във ВМА. "Не съм там, за да си правя реклама, затова и не го оповестих."

Политикът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъседство, за да влезе в ЕС. "Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега. Паленето на държавни знамена е международен скандал."

Според Джамбазки, те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата. "На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език." Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-обикновен фашизоид! ВМРО - поразровете се в историята и ще се почудите що се репчат тия на политическата сцена още.
36
2
 
9
 
! Отговори
който маркуч вее.... преди 3 години
стара поговорка: Който нож вади от Курана вируса умираи новатаКойто маркуч си играе маркурча му го навира.Втора серияДжаберасът със зашит маркурч в заднераския му дулап
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние сме Кимон Георгиев.Извини се бе..
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този наглец други път ще гърми по протестърите с макаров,с който го бяха хванали на летището.Тези хора са се самозабравили ,приличат на психично болни.
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Джамбазки,за какво " потресите" с яйцата са се вторачили във ВМРО.Това е най успешното управление,на който не му харесва да се яви на избори,ама не ,ще вандалстват ,ще блъскат,били мирни,а за тях надничат Черепи,Цветан Василевци,Прокопиевци,че и Волен и той да се тиражира,все клиенти на прокуратуеата дето ще я свалят,да си назначат удобни.Джамбазки е успешен евродепурат,не може да се сравнява с предателя Рада Къ,Милиончева ,другия посестрим от червената номенклатура Иво президентски.
32
2
 
10
 
! Отговори
От Ръководството преди 3 години
в кадрото е уловен в поза на устните 9леко отворени и облизани, както когато отсмуква мъките маьонези на предния и отклажа млякото от задно стоящия които с предозадни движения разбива мъжкото мляко и тоа напрай акасирене
31
2
 
11
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Този розов Татарлъ що не ходи в родината си Киргистан ами ни занимава с ориенталската си особа!?
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отговор 33 Управителят и програмен директор на "Канал 3" Ива Стоянова, която е близка до депутата от ДПС Делян Пеевски, е новият основен собственик на телевизията.Излиза че са на старото ДС
29
6
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Имаш много здраве от Кимон Георгиев! Нали го помниш?! Оня където ви изгони от България само за 48 часа ! И след това ,,великиот,, Ванче Михайлов не посмя да се върне в България и след 1989г,умря в Италия...
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се заредят с яйца, да видят протестърите какво е да мятат яйца по теб.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не излиза да се разбере като мъж със хората значи не е мъж. ама има и брада значи не е жена, остава да е джендар.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха тоя от коя психиатрия е излязъл?
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашното ВМРО бе създадено от ДС през 1990 г. с единствената цел да отклонява гласове. И естествено начело бе сложен ДС доносникът агент Иван Каракочан, приличащ днес на страджански дърт глиган!Винаги ще се намират хора, които водени от наивен патриотизъм ще обслужват тези негодници като Каракочан, Джамбазки и сие, ще им осигуряват луксозни яживот и софрите!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А канал 3 на кого е ? Само да питам .Да знам кой е зад Джамбазки ;)
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие нямате нищо общо с ВМРО. Нямате общо и с патриотизма.Вие сте едни дребни мошеници.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джамбазки, не ми се мисли какво би направил Ванче Михайлов с продавачи на паспорти като вас.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Законно ли е да се внасят запалителни вещества във една историческа сграда ?
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джамбаски дали знае (едва ли) че в България Побългарените Роми (Дасикане Рома) и Потурчените Роми (Хорахане Рома) които Българската Държава даже не знае и не може да определи колко са на брой в България поради причината че същите тези Роми на Пребривване на Населените се пишат като българи или като турци ( те реално са нито българи нито турци) са вероятно поне 2 000 000 в България
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да везеш гоблени отколкото да идеш в казармата като мъжете. Само незнам дав адиш маркуча срещу децата дали не е педофилско и извратено.
18
17
 
8
 
! Отговори
ВМРО преди 3 години
браво на вмро - отблъснаха озверелите тълпи на бсп и черепа и слави