Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април

Заседанието ще започне от 9 часа
Обновена: 13 апр 2021 11:36 | 13 апр 2021 11:29, Красимир Ангелов
220
Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание.
 
Очаква се утре, 14 април, указът да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.

В неделя ЦИК окончателно обяви имената на всички 240 народни представители, както и разпределението на мандатите. Коалицията ГЕРБ - СДС е със 75 мандата, "Има такъв народ" с 51, БСП с 43-ма депутати, ДПС с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

Още по темата
На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство.

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
10
 
! Отговори
За 38 преди 3 години
Я пак-казах ти да не си показваш неграмотността непрекъснато.карантината я обявява министъра който продължава да управлява довършването на тоя мандат.Колкото до военното положение-що не се пробвате а?хайде клавиатурна геройче хващай си радевъ под ръчичка и се опитайте да заповядате на военните.Дето наричат Радев срам за пагона.1 като тебе искаше танковете да вика.Май мви се иска да видите какво значи истински протест.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако и Лили Иванова беше избрана за народен представител, познайте кой щеше да води първото заседание.
36
13
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
нищо подобно, Радев задава срока за консултации, после ако не успеят връщат ТОЧНО КОГАТО ТОЙ ИМ КАЖЕ, та ще се отърваме от гробарите вече :))) иначе си лайте тука де, не ни пречите!!!
35
6
 
15
 
! Отговори
За 9 преди 3 години
Видяхме на Радев съветниците.До един бивши агенти на държавна сигурност.Видяхме го и него самия, Как не само лъже а и накара собствената си администрация да лъже за сина му.Да не говорим че го заряза в районното като безпризорно куче.Но явно това е новият морал.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям кеф, представител от партията на Славчо ще води първото заседание. Още по-голям кеф е, че е жена. По конституция НС я е обявило за най-дърта и ще води първото заседание.
33
15
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това петно пред ГЕРБА на България скоро бъде отмито и дезинфекцирано от българският народ и ще отиде на бунището на историята ... ще се отече в канализацията заедно със свинските ушички, пъдпъдъчите запъртъци и другите нечистотии с които се дамгосваха и поругаваха сградите на българскиите институции и българската държавност ... !!!
32
5
 
10
 
! Отговори
За 30 преди 3 години
Значи преди да правиш такива коментари не е лошо да понаучиш нещо.по никакъв начин не може да бави връчването на мандата.пък и ако беше си направил труда да прочетеш преди да почнеш да пишеш за норматив, щеше да знаеш че ако не се връчи тоя мандат правителството на Борисов продължава да управлява.Но пък е типично за избирателите на чалгаджията да са прости хора.
31
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта издаде фигуративен указ за фигурантският парламент!
30
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зозо, то на Радев ЦИК не му подава инфо кой в карантина кой не, пък и не е длъжен да ги чака, човека чинно си спазва закона, та а малко мозък влагайте не гробарски опорки
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоПреди Сливи, Лойко трябва да получи указа за кабинет. Радев може да бави ГЕРБ 1 година а има и президенски избори есента.. Сливи е чак втори по ред и накрая остават БСП или ДПС според класирането в шампионата.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига спрете. Тоз парламент ще ни оправисите Българи заедно.
27
5
 
3
 
! Отговори
Аууу преди 3 години
След два деня пфу ни го йе срам чи Славина трифонезе не йе ОздрАвил бе ващта семка нипоръбена да ***!
26
11
 
18
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ал Бънди, Ал Бънди, щом сестра Галева ти казва кога да свикаш Народното събрание, съвсем си оглупял !
25
14
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
ББ наесен ще стане президент....на ЦСЗ ,Бай Ставри ще му е вице.
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трифон Чалгата ще оправи държавата.
23
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова конституция и Радев с укази ще слага министри както беше Живков. Партиите ако си вършат работата ще може да имат места в парламента и министри. В противен сличай Радев ще ги уволнява.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е Шишо?-Ми те сичките ШИШОВЦИ.Кой е гологлав? -Ми те сички голо глави.Ми кой ни управлява тогава??????
21
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов като е с ковид, дали е гласувал на изборите, това ще е голем резил, ако не е, и най-вероятно не е.
20
8
 
17
 
! Отговори
Миб Гелсън преди 3 години
прави ми впечетлеие, че протестърите очакват назначения в държавни фирми и структури, а като не искат да сформират правителство с мандата на СГАФЧО как ще стане, то на служебното частно правителство на Радев-Божков за три месеца няма да може само да ги опише в доклад, а след 100 дни иде БОРИСОВ 4
19
13
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Рундю що не чака на Славчо да му мине карантината? Ся как ще се закълне в парламента, а? Или онлайн? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Нещо му се бърза на Рундю за служебен кабинет.