Само в България църквите и манастирите останали отворени в пандемията

Пристига най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer
Обновена: 25 апр 2021 14:36 | 25 апр 2021 11:00, Камелия Цветанова
127
Само в България църквите и манастирите останали отворени в пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Цветница премиерът в оставка Бойко Борисов събра част от министрите си в дома си. Освен, че честити празника на всички, той се похвали,  че българските власти са единствените, които не затвориха църквите и манастирите по време на пандемията.

Още по темата

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов съобщи, че в понеделник у нас ще пристигне най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer – 138 000 дози.

Според него планът за ваксиниране върви успешно.

„Това не е само наше постижение. Благодарим на големите държави, които се лишиха от част от своите дози, за да могат българските граждани да бъдат ваксинирани. Имаме стотици хиляди ваксини. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини", каза Бойко Борисов.

Според Ангелов мерките, които България е предприела, са навременни.

„Страната ни почти не усети третата вълна на коронавируса. Взимахме решенията буквално на 12 часа”, уточни здравният министър.

„Надали хората щяха да ни поставят на първо място, ако не бяха видели усилията ни и резултатите”, заяви Борисов.

Спортният министър Красен Кралев припомни, че от вчера вече феновете могат да присъстват на футболните стадиони при спазване на мерките срещу COVID-19.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че от утре в училище се връщат по график част от учениците от по-големите класове.

От 17 май предлагаме и връщането на други класове, а 12 клас ще приключи годината присъствено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: църквиборисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
У наше селу на черкова никой не оди. Щат -пат някоя бабичка жа запали свещ за бог да прости. Ама инак кръчмата пращи от народ. Ората стааа други бря.Димокрацията ги напрай маскари. Секи тарикат,секи презира другио от имал повеке пари от негу. На къф са прай вика кът няаа пари ? Само парътъ зачитът и тва е.
66
0
 
0
 
! Отговори
Идиот 2 преди 3 години
Тъй като ми слагат на псевдонима ти звезди искам да знаеш,че си пълен такъв.
65
10
 
2
 
! Отговори
Бико преди 3 години
Заливат ни позитанските *** със заклинания и присъди към Бойко и ГЕРБ. Но има Господ, тези *** ще получат заслуженото Боже наказание.
64
12
 
5
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Престанете да демонизиране ГЕРБ и Бойко Борисов. Хора, които пишат по форумите присъди и заклинания са българомразци, които проповядват омраза. Да вървят в ада!
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви кости не изравя, "Осман бей" си е гербав *** - затрупва неприятните факти за политическия труп Борисов с наци-истерии.
62
3
 
2
 
! Отговори
ДО 71 Осман преди 3 години
Мемед , расте ли *** ?Лично аз имам акт за собственост за земя - Русия ни помогна през 1878 , да ти напомня .Иначе нямам нищо против дедите ти - те отдавна спят спокойно - защо им изравяш костите ?
61
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов не е лош човек, но в политиката се клатушка, иначе да е жив и здрав!
60
6
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Сата НАТО"Пак да попитам - а Борисов истински вярващ ли е, или бивш комунист?"Неистински вярващ бивш комунист и настояща мутра.
59
4
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Че кой може да забрани на хората да празнуват?Господ е наредил хората да се събират и да празнуват. Ти ако не си човек, затваряй се в банята и не празнувай.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поп Зарята - хакер след нощна запивка отива рано сутринта на проповед махмурлия и с премрежени очи започва:- И F1 да ти помогне , и F2 да те спаси в името на Ctrl-a , Alt-a и светия Del, така да бъде Enter.
57
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до ЧебурашкаБългарите сме СУЕВЕРЕН народ приятелю, не сме вярващ народ! И днес най-"вярващи" в православието са бившите комунисти.-------Пак да попитам - а Борисов истински вярващ ли е, или бивш комунист?
56
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България всичко е отворено. Никой не спазва мерките. Цяло чудо е, че няма по 400 починали на ден. В супермаркета всеки ден ми се качват на главата на касата. Не се спазват мерките. Носят мръсни маски изкарани от джобовете. На касата вчера един си махна маската, за да кихне.Събират се да празнуват.Снощи МаяМа събрала в един затворен от НАП хотел в Бояна над 100 мутри и празнуваха. Има ги на видео. Абеее, изобщо създърмаа отвсякъде. В НС ги гледам Има такъв Клозеem с маски под носа, даже и без.
55
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до ЧебурашкаБългарите сме СУЕВЕРЕН народ приятелю, не сме вярващ народ! И днес най-"вярващи" в православието са бившите комунисти.-------А Борисов истински вярващ ли е, или бивш комунист? Кога ти си стъпвал в църква, та да правиш обобщения за българите, гомнвр гербав?
54
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И?За това трябва да благодаря на Ту лупа ли?
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чило " Я кажи онова за "родителката"Какво искаш да кажеш, нищoжecтвo?! Що не се разкараш?!
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек без вяра е като дърво без корен.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България в момента всичко е отворено.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам мръсни дела и действия, попитах само, дали се чистят иконите, след всеки?!?В храмовете има клисари и обикновени чистачки, които почистват ежедневно, а къде има и градинка към храма - всичко е поддържано. В болниците няма такава чистота, каквато е в църквата. Наскоро ходих в болница - не се личи, че са минавали, при такъв чивекопоток е и трудно да се осъществява хигиена на здравното заведение.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимен. "До питанкаЗащо приписваш гнycнитe си дела и действия на вярващите?"Аз нямам мръсни дела и действия, попитах само, дали се чистят иконите, след всеки?!?
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите сме вярващ народ.