Вървим ли към нови избори? Ако да - може да влязат още две партии

Специалисти коментират поведението на ИТН
26 апр 2021 10:46, Петя Славова
321
Вървим ли към нови избори? Ако да - може да влязат още две партии
Снимка: БГНЕС

След като ГЕРБ върнаха мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев, се очаква той да бъде връчен на ИТН. Прогнозите според специалистите  политологът доц. Татяна Буруджиева и социологът доц. Антоний Гълъбов и клонят към нови избори.

"Президентът Румен Радев ще връчи мандата за сформиране на правителство след приемането на промените в изборното законодателство. В момента наблюдаваме синхрон между "ИТН и г-н Радев", коментира пред bTV Антоний Гълъбов.

Още по темата

Според него изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото такава няма. Той изрази мнение, че българското общество е дълбоко разделено, а при следващи избори е възможно да влязат още две политически формации.

По думите му ГЕРБ ще запази мнозинството си и след тези избори. "Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство", отбеляза той.

Той определи като добра координацията между ИТН и Румен Радев и добави, че според него президентът ще изчака преди да даде следващия мандат.

Татяна Буруджиева очаква мандатът на ИТН да бъде даден преди Великденските празници. "Президентът има неопределен срок за връчването му, добави тя и допълни, че по това какво направи държавният глава, можем да съдим дали ще има правителство. "Ако той връчи по-бързо мандата, значи отиваме на избори. Ако го задържи по-дълго време, значи текат разговори за сформиране на правителство", заяви политологът.

"Най-вероятно се водят разговори в полите на Витоша. За мен е ясно, че ИМТ не се канят да реализират мандат. За тяхната партия е важно да промени Изборния кодекс, закона за политическите партии и удължаване периода на мораториум. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и ИМТ. Разговорите са за мандат", коментира Гълъбов. Според него мълчанието на ИТН е знак за пренебрежение към хората. "В политиката се мълчи за две неща.

"Единият вариант е като при Иван Костов - той замълча, след като беше говорил достатъчно дълго и знаехме неговите позиции. "Шоуто на Слави" говори близо 30 години, но тяхното говорене е критика на всички възможни правителства. Не можем да кажем какво смятат да правят, отбеляза Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
2
 
! Отговори
Има Такива Наглеци преди 3 години
"Слави, Мая, ДПС и БСП блокират помощите от 50 лв. за над 2 милиона пенсионери. Причината е, че тези пари не могат да бъдат отпуснати от Министерски съвет, който е под мораториум." ..... Излъгахме Този Народ обаче изобщо не сме против 10 000 лв заплата на новите депутати.И това е минимума. От комисиите отделно лапачка. А и президентчето покрай нас ще се облажи с нова заплатка от 30 000 на месец.
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще разкарате агент Огнян - Осман Октай, който непрекъснато работи против България и населението? В нета пише кои са му спонсорите и за кого работи!Господ да го накаже,тоя предател противен!
251
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 3 години
АРДИНО ДЖЕБЕЛ И ПОДОБНИ ВИЛАЕТИЩЕ БЪДАТ ПРЕВЪРНАТИ В ПРИРОДНИ РЕЗЕРАВАТИСЛЕД КАТО НЕГРАМОТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ БЪДАТ НАПЪДЕНИ В ГРАНИЦИТЕ НА АНАДОЛАТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРИРОДЕН РЕЗЕРВАТСТОПИРАН ОТ БЕЗРАЗБОРНОТО СТРОЙТЕЛСТО НА ВЕЧНО ПИЯНИТЕ МЮСУЛМАНИ А РОМИТЕ КОЙТО БЕЗРАЗБОРНО СЕКАТ, ГОРЯТБЪЛГАРСКО ИМУЩЕСТВО ЩЕ БЪДАТ КАСТРИРАНИЧЕ БЕЗОГЛЕДНИ НЕГРАМОТНИ ПРЕСТЪПНИЦИПОВЕЧЕ НЕ НИ ТРЯБВАТКАРАЧКИТЕ И КЪМ АНАДОЛА АНАДЪН МУ РЕЗИЛИ
250
1
 
0
 
! Отговори
ПЪРВА ТОЧКА преди 3 години
СЛЕД ИЗБОРИТЕ, ЗАБРАНА НА ЕТНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИВТОРО ЦЕЛИЯТ УПРАВИТЕЛН СЪВЕТ ПРЕД ВОЕНЕН СЪДЗА ДЪРЖАВНА ИЗМАМА И СЪБОТАШ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТААКО ТОВА НЕ БЪДЕ СВЪРШЕНО ЩЕ ИМА ГРЖДАНСКА ВОЙНАИ НЕ САМО ДПС И БКП ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ И РАЗТРЕЛЯНИНО ЦЯЛАТА *** ЩЕ БЪДЕ ПРОГОНЕНА ИЛИ ВЪЗРОДЕНАДУПЕ ДА ВИ Е ЗДРАВО НЕГРАМОТНИЦИ
249
1
 
1
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Партии и политици от психопати и шизофреници!!!
248
0
 
2
 
! Отговори
ГРАЖДАНСКА ВОЙНА преди 3 години
НЕ МОЖЕ УЗУРПАТОР ДА СЕ ПРАВИ НА НЕПИТА ВОДАПРЕСПАНСКОТО, АПРИЛСКОТО, ОЩЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИВЪСТАНИЯ, КАТО ИЗБИВАХА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД С ЯТАГАНИ СЕГА ДА МИ СЕ ПРАВЯТ НА ДЕМОКРАТИКОЙТО НЕ СА ХОДИЛИ НА УЧИЛИЩЕ И ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИПО НАЙ НЕГРАМОТНИЯТ НАЧИН, ОТ 30 ГОДИНИТЪРПИМ НЕГРАМОТНИ ПАРАЗИТИГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЩЕ ИМА РЕЗИЛИИЛИ ЗАБРАНА НА ПРЕСТЪПНИТЕ ЕНИЧЕСКИ ПАРТИИМАЙ ПАК ЩЕ ХОДИТЕ С КАРУЧКИТЕ КЪМ АНАДОЛАКЪДЕТО ХУБАВИЧКО ДА ВИ ОБИДЯТ И ЖЕНА И ДЕЦА
247
2
 
1
 
! Отговори
всички сме наказани преди 3 години
Комунизма си отиде и остана от него само атеизма - противник на Господ-Бога!
246
1
 
1
 
! Отговори
Господ-Бог преди 3 години
До изборътТова е негово право и нико не може да му го отнеме в т.ч. и комунистите!!!
245
0
 
3
 
! Отговори
Чочи преди 3 години
А милото Гешев се е навряло като плъх в тръба и само мига с очички, че не знае накъде да поеме. Пичове, не става така. Нагли, високомерни, арогантни ама то е до време.
244
2
 
1
 
! Отговори
изборът преди 3 години
Той вече е направен от Господ-Бог още при сътворението на света завинаги!Всеки един нов избор и закон от неправедните по рождение човеци е невалиден!
243
1
 
1
 
! Отговори
изборът преди 3 години
Той вече е направен от Господ-Бог още при сътворението на света завинаги!Всеки един нов избор и закон от неправедните по рождение човеци е невалиден!
242
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Селския чалгар не можел в коалиция да управлява, пълно мнозинство му трябвало.На крива чалга ракета космосът й пречи.Диктатор като путин и ердоган е мераклия да става.Конституцията и законите щял да променя,пречили му били.България в последните 20 години се управлява от коалиции и така ще бъде още дълго.Слава богу макар и доста несъвършенна, демокрацията в България е факт, чалга диктаторските мераци и в родното му село не минават.
241
1
 
7
 
! Отговори
историята преди 3 години
На 19 май 1934 г - забрана на всички политически партии. Най-хубавото нещо в БГ историята.
240
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам предишното служебно правителство на наивния Радев с ендесевейските колеги на Борисов, което уж щяло да прави проверка на управлението - КАКВО НАПРАВИ - ПРИКРИВАНЕ. СЕГА ДАНО НЕ БЪДЕ ПАК НАИВЕН. АКО ПАК НАЗНАЧИ УДОБЕН ЗА СИБАНКЯ КАБИНЕТ ...
239
7
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 3 години
До Беновска пипаИЗБОРИ ЩЕ ИМА И ТО ОРГАНИЗИРАНИ ОТ СЛУЖЕБВНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ-СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ЛИШИ БОРИСОВ ОТ НЕГОВИТЕ СЛУГИ ПО МЕСТА--ОБЛАСТНИТЕ НАЧАЛНИЦИ И ТАКИВА ПОЛИЦЕЙСКИ--ДО СЕГА БОКО ПЕЧЕЛЕШЕ ИЗБОРИ С ПОДКУПИ,СЪЩОТО ПРАВИ МАСОВО И ЕНИЧЕРСКАТА ПАРТИЯ ДПС.....НАПХРЕД КЪМ НОВИ ИЗБОРИ...
238
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави съхранява ГЕРБ с глупостите които му нареждат от Банкя да прави, за да си остане диктатурата на Барба Ганьос...
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моделът кой не иска нови избори защото вече ще има вътре партия на божков... и то с 8-10 процента. Това няма да допуснат. Патеричата фалшиво опозиционна партия на Слави пък като всяка гербеста патерица отива под чертата...
236
0
 
12
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Куцо,кьораво и сакато основава партия в нещастна БГ и с не грижа да оправят нещо а да седнат на софрата облечени в политически имунитет....Боже пази България!!!
235
2
 
14
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
В момента старите мутри на статуквото Корнелия, Мая и Татянчето умуват и когато се наумуват ще наредят на Радев на кого да даде мандата. Но без Герб или ИТН не могат да направят правителство... Вървим към нови избори с пълна газ...
234
6
 
13
 
! Отговори
ACDC преди 3 години
Мутрата от 7/8 не осъзнава какво прави. Не осъзнава, че България е над всичко и никой няма да го чака да прави 10 пъти избори, докато има пълно мнозинство. Още в следващия парламент Герб и старите му партньори, които ще се обединят, ще могат да направят правителство. А Тошко Африкански и още няколко такива недоразумения едва ще влязат в парламента.