Вървим ли към нови избори? Ако да - може да влязат още две партии

Специалисти коментират поведението на ИТН
26 апр 2021 10:46, Петя Славова
321
Вървим ли към нови избори? Ако да - може да влязат още две партии
Снимка: БГНЕС

След като ГЕРБ върнаха мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев, се очаква той да бъде връчен на ИТН. Прогнозите според специалистите  политологът доц. Татяна Буруджиева и социологът доц. Антоний Гълъбов и клонят към нови избори.

"Президентът Румен Радев ще връчи мандата за сформиране на правителство след приемането на промените в изборното законодателство. В момента наблюдаваме синхрон между "ИТН и г-н Радев", коментира пред bTV Антоний Гълъбов.

Още по темата

Според него изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото такава няма. Той изрази мнение, че българското общество е дълбоко разделено, а при следващи избори е възможно да влязат още две политически формации.

По думите му ГЕРБ ще запази мнозинството си и след тези избори. "Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство", отбеляза той.

Той определи като добра координацията между ИТН и Румен Радев и добави, че според него президентът ще изчака преди да даде следващия мандат.

Татяна Буруджиева очаква мандатът на ИТН да бъде даден преди Великденските празници. "Президентът има неопределен срок за връчването му, добави тя и допълни, че по това какво направи държавният глава, можем да съдим дали ще има правителство. "Ако той връчи по-бързо мандата, значи отиваме на избори. Ако го задържи по-дълго време, значи текат разговори за сформиране на правителство", заяви политологът.

"Най-вероятно се водят разговори в полите на Витоша. За мен е ясно, че ИМТ не се канят да реализират мандат. За тяхната партия е важно да промени Изборния кодекс, закона за политическите партии и удължаване периода на мораториум. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и ИМТ. Разговорите са за мандат", коментира Гълъбов. Според него мълчанието на ИТН е знак за пренебрежение към хората. "В политиката се мълчи за две неща.

"Единият вариант е като при Иван Костов - той замълча, след като беше говорил достатъчно дълго и знаехме неговите позиции. "Шоуто на Слави" говори близо 30 години, но тяхното говорене е критика на всички възможни правителства. Не можем да кажем какво смятат да правят, отбеляза Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
4
 
! Отговори
цензора! преди 3 години
Черни списъци и досиета ни очакват!!!!
232
0
 
5
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!-ЦЕНЗОРА преди 3 години
До ФактЧерни списъци и досиета с даноси и предателства ни очакват.....
231
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев бави мандата по нареждане на Пеевски. Чак след като разрешат отварянето на секции без ограничения в Турция ще го връчи. ДБ(ДПС2) и Излъгах Този Народ ще го гласуват.
230
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми омръзна простаци и прошляци да ми ядат хляба, защо пък и някой и друг ***-бойкикевист да не вземе да си заработва хлебеца?Някое от кречеталата работило ли е нещо изобщо освен да му зее устището за още папкане освен соросоидно-кремълските хапки?
229
22
 
23
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Коцето Костадинов или както американолизачите го наричат "Костя Копейкин" направи смешна онази Люба Кулезич, която го беше поканила на интервю! Както каза човека, днес много "българи" не правят разлика между руско и самарско знаме! Защо всички тръбят на ляво и надясно за руското влияние в България, за Турски поток, който уж бил руски проект, ама всъщност е най-изгоден за Турция, а никой не говори за "американските Марици", за американските безплатни бази, за ограбването на българските недра и ..
228
4
 
19
 
! Отговори
izh преди 3 години
Имало Такива Неудачници. Бизнес проект на милионерите от 1996 г. Един път проекта мина при Мадридския борсов играч. Услади се нормата на печалба. Сега се слезе доста по ниско, но очакваната печалба си е просто печалба. Само счетоводните каши и неплащането на данъци при промени в данъчната администрация връщат вложените пари с лихви биещи в пъти мутрокредитите. Държава с преобладаващи *** мозъци и просъветски злобари Следващата една година ще определи дали въобще ще съществуваме!!!
227
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без да пипате нищо !НЯМА НУЖДА ДА ГЛАСУВАТ ПО ПОЩАТА! КОЙТО ПЛАЩА ДАНЪК ПЕЧАЛБА!ДАНЪК ОБЩ ДОХОД И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ В БЪЛГАРИЯ ДА ГЛАСУВА!КОЙТО ЖИВЕЕ И Е БЕЗРАБОТЕН СЪЩО ДА ГЛАСУВА! ДА ИЗБИРАТ КОЙ ДА МИ ХАРЧИ ДАНЪЦИТЕ НЯКОИ РОДОЛЮБЦИ ЕКСКУРЗИАНТИ ОТ САЩ !
226
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу протестърския модел!Долу протестърската диктатура,
225
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървят нещата към протести срещу новите партии изедници ан България!Да не чакаме еврото да стане 3 000 лв!
224
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен да си направят заплатите по 10 000 лв и да гласуват промени в изборния кодекс, с които да направят ДПС още по силна в парламента ИТН друго не направиха.Прави впечатление благодарнистите ан Антоанета Стефанова към Васил Божков, което ясно говори що за олигархична партия е ИТН.
223
16
 
22
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Не знам дали нови партии ще влязат в следващия парламент и какво ще стане с тези, които сега са вътре, но знам, че ГЕРБ отново ще бъдат първи и то с още по-голяма преднина. Защото се видя, че само те имат топки, другите за нищо не стават.
222
12
 
24
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Гадовете от "Има такъв у.род" правят промени за една нощ в изборния кодекс, които са в техен тяснопартиен интерес. А обвиняваха други, че действат така със законите. И фигурантът е в комбина с тях. Отделно май се водят задкулисни договорки, а уж новите бяха различни, за публичност и прозрачност. Ех, ***, ***, нищо ново под балканското слънце.
221
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървим към анархия, онези с черните знамена на протестите сега празнуват, за жалост двама в Дубай и Сърбия също, те ви обичат...парите.
220
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SharkГЕРБ като са некадърници,защо печелят изборите???По този начин обиждаш много хора!Вече видяхме/новите /лица колко пари струват които ,хвърлят БЪЛГАРИЯ в ХАОС!!!
219
9
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
избираш слафчо учиндолската мумия и сестра галева, получаваш дюган. добра работа свърши двуметровото мекотело. дано султана ни спаси от американското иго и въведе съжителство. като едно време. а порко му се изтърка плочката и ще ги хвърлят на кучетата ама той още не го знае и го играе шегобиец. народът е изгладнял и трябва някой да бъде принесен жертва. турбо фолкс попули.
218
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вие си вървете към нови избори, но не ми губете времето с мненията на социолозите и политолозите. Между впрочем, като си вървите към тези нови избори си ги платете. Може да си намалите и заплатите. Подобни субсидии не ги получават хората, а партиите. Те да му мислят и да си отчитат приходите и разходите. Аз моите си ги отчитам вече 12 г.
217
1
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Сега вече пътя на олигарсите е свободен. Слави се опита да разбърка нещата, но не прецени докъде ще стигне. Като не ти стиска да поемеш отговорност, не се захващай! От цялата работа на коритото се наредиха само бивши (и настоящи) прасета. В следващия парламент са и Божков, и Копейкин, и Мая (ще е с друга партия), че даже и Корнелия
216
14
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Славчо геройски приключи политическата си кариера.Това ще го разбере на следващите избори.Хората му дадоха на тепсия победата-да управлява,но той се издъни.Или се е продал,или има *** консултанти.Сега беше момента да бъде ликвидирана престъпната организация -гробаджии.
215
8
 
34
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
ИТН се издъни яко... при следващи избори 3% за тях и да си лаят отстрани след като не им стиска ...
214
11
 
22
 
! Отговори
КУКЛОВОДА от ДУБАЙ преди 3 години
Божков се размина на косъм с парламента. Сега е разпоредил на Фигуранта Радев и слугата си Трифонов да действат за предсрочни избори. Поразиите вече са факт. Изборния закон вече успяха да го променят в негова полза и особено това облагодетелства ДПС.