Вървим ли към нови избори? Ако да - може да влязат още две партии

Специалисти коментират поведението на ИТН
26 апр 2021 10:46, Петя Славова
321
Вървим ли към нови избори? Ако да - може да влязат още две партии
Снимка: БГНЕС

След като ГЕРБ върнаха мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев, се очаква той да бъде връчен на ИТН. Прогнозите според специалистите  политологът доц. Татяна Буруджиева и социологът доц. Антоний Гълъбов и клонят към нови избори.

"Президентът Румен Радев ще връчи мандата за сформиране на правителство след приемането на промените в изборното законодателство. В момента наблюдаваме синхрон между "ИТН и г-н Радев", коментира пред bTV Антоний Гълъбов.

Още по темата

Според него изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото такава няма. Той изрази мнение, че българското общество е дълбоко разделено, а при следващи избори е възможно да влязат още две политически формации.

По думите му ГЕРБ ще запази мнозинството си и след тези избори. "Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство", отбеляза той.

Той определи като добра координацията между ИТН и Румен Радев и добави, че според него президентът ще изчака преди да даде следващия мандат.

Татяна Буруджиева очаква мандатът на ИТН да бъде даден преди Великденските празници. "Президентът има неопределен срок за връчването му, добави тя и допълни, че по това какво направи държавният глава, можем да съдим дали ще има правителство. "Ако той връчи по-бързо мандата, значи отиваме на избори. Ако го задържи по-дълго време, значи текат разговори за сформиране на правителство", заяви политологът.

"Най-вероятно се водят разговори в полите на Витоша. За мен е ясно, че ИМТ не се канят да реализират мандат. За тяхната партия е важно да промени Изборния кодекс, закона за политическите партии и удължаване периода на мораториум. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и ИМТ. Разговорите са за мандат", коментира Гълъбов. Според него мълчанието на ИТН е знак за пренебрежение към хората. "В политиката се мълчи за две неща.

"Единият вариант е като при Иван Костов - той замълча, след като беше говорил достатъчно дълго и знаехме неговите позиции. "Шоуто на Слави" говори близо 30 години, но тяхното говорене е критика на всички възможни правителства. Не можем да кажем какво смятат да правят, отбеляза Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече няма да гласувам за такива дето ни се подиграват. Изминах 1500 км за да намеря секция в която да гласувам. Скарах се с работодателя си за да ме пусне от работа Похарчих над 1000 долара и накрая получих един шут от сеяндури. А разправят че щели да ни върнат от чужбина .Така ли ще ни върнете като ни правита на лу.ди. Мислех си че като гласувам ще променим нещо а то се оказа че става по лошо. Как да се върна при Мутри които крадат народа и го държат с африкански заплати и пенсии.
192
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е ИМТ?!
191
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антоанета ще е премиер, но аз предлагам Божков да й е вицепремиер след ято тя дълги години е била спонсорирана от него.
190
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Радев отговоренНа протест срещу жълтопаветните партии, да се съберем пред парламента и да изринем л.умпените от Божковия метеж!Сега ни предлагат и премиер, който години е била на хранилката на Божков, за Антоанета Стефанова става въпрос.Не спи народе, а действай!
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ями не се коалирай и не участвай в политиката тогава?
188
6
 
22
 
! Отговори
НКК преди 3 години
Нови избори, ще се лишим за "съжаление" от сапунените мехури ИТН, ДБ, и още политици драпащи за тлъстите депутатски облаги. Отново бетониране на ГЕРБ с 130 мандата, останалите за БСП, ДПС, Божков ако налее милиони и Патриотите при обединение. Да управляваш не е като да се присмиваш на управляващите и да не можеш едно изречение да скалъпиш ако не ти суфлират в слушалката.
187
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефи като българин заговори за политика :))))))))))))))))))))))))))))
186
4
 
9
 
! Отговори
Червените кхмери преди 3 години
Какво да очакваме от народ който трийсе години търпи задкулисие, етническо гласуване, мъртви души по списъците, гласуване на неграмотни и което е още по лошо участието им в комисии и дори в парламента, търпи мутри и мутресите и което е още по лошо им се възхищава и най накрая пълно и окончателно ликвидиране на интелигенцията.
185
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ какво трябваше да направят ИТН? ДА се коалират с всчиките интересаджии? Толкова сте елементарни ама то така сте свикнали.
184
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да влязят нови две, най много да излязат. Мая манолова и любовното трио няма да влязат 100%, БСП и ГЕРБ ще са още по-зле .
183
7
 
22
 
! Отговори
До Радев отговорен преди 3 години
Абсолютно съм съгласен. Този злобен кариерист раздели българите и с позволени и непозволени средства се стреми към президентска република. ИТН, ДБ и ИМВ се оказаха патерици на Радев. За ракетата носител - БСП е ясно!
182
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу протестърските партии!Долу жълтопаветната диктатура!
181
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН са политически страхливци!
180
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много станаха тиквуните - Борисов, Слави, Божков и...
179
6
 
12
 
! Отговори
Тъжно, но преди 3 години
Тъжно, но ще стане факт. ББ ще се върне на бял кон след безотговорното поведение на ИТН! Тези, които гласуваха за ИТН да се върнат и да работят за България, а не да искат да гласуват и да ни объркват живота!!!
178
0
 
6
 
! Отговори
Пазара преди 3 години
Лош материал бе, само *** дудуци вретена и дървени лъжици
177
13
 
5
 
! Отговори
Дубаецът преди 3 години
Благодарение на Слави, Черепът ще дойде в парламента и ще наказва ГРОБари.
176
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антоанета ще е премиер, но Божков вицепремиер ли ще бъде?
175
10
 
3
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
"В момента наблюдаваме синхрон между "ИТН и г-н Радев", коментира пред bTV Антоний Гълъбов."Не обръщайте внимание. Това са думи на Баце, които си плаща разни платени клакьори да разнасят по телевизията. Буруджиева не спря да хвали ГЕРБ.Мислете и гласувайте по съвест. Сега е момента, на следващите избори да се утвърди мнозинство от извънсистемни партии. Промяната започна, трябва да се довърши.ГЕРБ са добри на оперативно ниво. Но нямат стратегическо мислене. Изхабиха се, време е да си починат.
174
7
 
10
 
! Отговори
Цв Цв преди 3 години
При следващи избори ГЕРБ ще има повече депутати. Хващаме ли бас на по бира за всеки един депутат в повече?