Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация?

Твърдението идва от уволнения шеф на ДАНС Петко Георгиев
198
Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация?
Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация за период от 3 години. Това съобщи председателят на ДАНС Димитър Георгиев, когото правителството предлага да бъде освободeн от поста, предаде БНР.

Още по темата

Според Георгиев достъпът на Бойко Рашков до класифицирана информация е отнет преди две години и решението не е било обжалвано.

Георгиев каза още, че първата информация, която е била поискана от него от служебния премиер Стефан Янев, е за разбиването на руската група - т.нар. шпиони.

Той обясни, че до момента не е направил никакви нарушения, нито пък е уронил престижа на агенцията.

Георгиев категорично опроверга твърденията, че ДАНС е подслушвала политици. Той добави, че такава проверка е извършена и той е искал да докладва на премиера за това тази сутрин, но това не се е случило.

Георгиев каза още, че чака указа на президента за своето освобождаване и ще напусне ДАНС с високо вдигната глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
22
 
! Отговори
Като виц е преди 2 години
Ами значи назначението му е незаконно, така излиза, щом няма достъп. Или си е мислил да се информира от медиите и интервюта? Всъщност, от де му е инфото, че имало подслушване на политици като няма достъп до такава информация? От Фейсбук публикации на приятели? Че то утре ще обяви, че ни и ръсят с кемтрейлс и ще хукне да се бори с вражеските самолети дет ни ръсят
97
14
 
4
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Този Георгиев верно ли е казал това за министъра? И верно ли не е отишъл, когато 2 пъти е бил поканен при Рашков? И верно ли е първа дружка и кукла на конци на Борисов? Аз не знам, така казват запознати, пише го по сайтовете. Ако е вярно, да не се чуди защо е отстранен! А, забравих и дъъъългия неплатен отпуск, за който някак все не дава обяснение, но пространствено и словоохотливо говори за Рашков и президента.
96
0
 
13
 
! Отговори
Гаф след гаф напред преди 2 години
То и Тръмп нямаше достъп до Фейсбук ... това е логиката на Радев и компания
95
3
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И как е министър като няма достъп до класифицирана информация? Това е незаконно, а и отделно е нелогично
94
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитирам Огнян Минчев -"Никой не е упълномощил Радев да прави революция против законите на страната. Независимо от това, че властолюбието му е съизмеримо само с неговата посредственост. "За съжаление имаме още много да видим от него до президентските избори - и от властолюбието му, и от посредствеността му.
93
3
 
17
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Този ли потвърди новината на Атанасов, че ДАНС подслушвали политици. Ако няма достъп как е разбрал?
92
1
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 2 години
ДРУГИТЕ СЛУЖЕБНИ МИНИСТРИ ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ Б.РАШКОВ!
91
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достъп до класифицирана информация се дава и отнема от данс. Но като знаем кой командваше там и какво му бяха взаимоотношенията с рашков е ясно, че това е направено по политическа поръчка от банкя
90
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не би политик подслушвало, не би чудо видяло, аре чао...
89
16
 
8
 
! Отговори
ОФ ГОЛЯМ КЕФ преди 2 години
Уволниха шефа на данс,домашният любимец на боко! И сега риванье,риванье! Не е подслушвал никой! А кога каскета? А кога кошлука?Иде видов ден!
88
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гробарят незнам как ще изкупри сега при истинска власт ромските махали на 11 ти не ми се мисли - 15 процента май ще са успех за Шайката наречена така от собствения им депутат Антон Тодоров.
87
5
 
18
 
! Отговори
Гатю преди 2 години
Много просто Рашков не може да помирише информация, защото е престъпник, както всеки комунист между другото.
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Морал, закони... за комунистите - къде ти?! Те са над тия неща, заедно с бойкикевата фракция комунисти - деца на комунистическата номенклатура, заедно със славчовата фракция комунисти - авери на червените бандити.
85
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами просто спирането на достъпа може да е една от поредните хунтови политически репресии. То използването на служби за саморазправа с опозицията е видно. Какво ревете герберастиии
84
16
 
4
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 2 години
*** на герб - така и не разбрахте че положението е гейм овър. Американската посланичка подкрепя и президент и правителство, а вие постепенно само СИК И ВИС ще ви останат да ви подкрепят.
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО Рашков е със спрян достъп? Янев кога ще отговори на въпроса защо назначава хора, с доказано вредни намерения към сигурността на България?
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ Е ДОКЛАДВАЛ НА герб да им захрани пресконференцията мисля че става ясно... или самият той или някой подчинен, забравил че не е на подчинение на партия а на Държава.
81
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До СЕНДРОЛУМИНОСO"Сияйната пътека" в Перу я наричаха СЕНДЕРО ЛУМИНОСО.
80
3
 
15
 
! Отговори
Логично преди 2 години
Задавате ли си въпроса, защо цивилизования свят е лишил другаря Рашков от информация. Ние сме членове на НАТО и те никога няма да позволят на руска *** дори да си помисли за информация. Мислете за кого ще гласувате на 11-ти юли, защото започнаха обира.
79
4
 
12
 
! Отговори
Куку преди 2 години
До Радев руски агенте Бих добавил и персонални санкции на Радевата клика