Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.

Той определи случващото се в страната като преврат
27 май 2021 13:35, Нели Христова
628
Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.
Снимка: БГНЕС

Това служебно правителство е предизборен щаб на Радев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежи от партията, която се излъчваше на живо в профила му във Фейсбук.

Според него сега сме свидетели на еднолична власт като 1944 г. Бойко Борисов разкритикува служебния вътрешен министър, че е наричал хора престъпници.

"Как дава присъди, без да са ги осъдили, че са престъпници? Нали това ни обвиняваха? Страха хората ще го усетят много скоро. Ние оставихме пълна хазна. Тук искам да извадите и да ги носите изказванията на кандидат-президента Радев, че ГЕРБ са оставили хазната празна. Само след два-три дни изказването е на финансовия министър на неговия предизборен щаб, защото това служебно правителство е предизбонен щаб на Радев, казва, че не е необходимо да се тегли заем, защото има пари. Кой от двамата лъже? Има ли пари или няма? Както виждам продължиха всички наши политики - и 50-те лв. за пенсионерите, съответно мерките. Всичко, което сме направили, го продължиха. Сменят тези, за да предизвикат страх и сътресение в администрацията", каза още Бойко Борисов.

Той определи случващото се в страната като преврат.

"Този преврат, който направиха в момента, бях сигурен, че ще се развият така нещата, както се развиват днес. Поуките, които си извадихме от този период, грешките, които направихме, това надменно отношение към проблемите, които сме имали на много места, ни е най-отрезвителният период. Най-ценният период. Това ми показа колко коварни, безпардонни могат да бъдат", каза още бившият премиер.

По думите на Борисов, през следващата седмица областните дирекции на МВР ще получат задачи от политическите им опоненти и "смея да обещая, че ще имат проблем". Според него това не се прави в демокрацията.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с подслушванията.

"Щом знаят бройката, да излязат и да кажат, че не могат да съобщят, но потвърждават, че има такива записи - нерегламентирани или каквито и да са, за да се разграничаваме и ние, ако има такова нещо. Вече става една седмица, ние само четем под телевизиите надписи "Шпионски скандали", обяснява се, че имало. Да излязат и да кажат: подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация. Отнасям се с уважение към Стефан Янев. Те като не са му докладвали. Премиерът как работи? Докладват му службите. Той на базата на това ще каже: имам доклад от службите, потвърждавам. Когато дойде времето, наблюдаващите прокурори ще съобщят. Като няма такъв списък казва - ми една жена казала на един в трамвая, той го казал на Наско Атанасов и той го казал на две агенции и вече това се приема за информация", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
22
 
18
 
! Отговори
Отечествен фронт преди 2 години
ОФ-то на гумен гадев работи срещу българските интереси, а в скоро време ще се усетят хората, че работи и персонално срещу тях, когато някои икономически, социални и здравни проблеми СТАНАТ НЕУПРАВЛЯЕМИ
16
13
 
30
 
! Отговори
аз преди 2 години
ко, ко каза? Подслушвания, Подхвърлени доказателства, Суджуци, Некачествени ремонти на пътища, Изнудване.........разБойкооооооо, наистина си безочлив и делиен ***
15
11
 
41
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Нагъл,по- нагъл ,най нагъл ,***!Такава селска примитивна наглост и лицемерие няма просто!
14
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нидялко и Стъки организират бунтове пред "Ал.Невски",заради евентуално прекъсване на субсидиитеПредлагат Буци да ги оглави,ако му стиска..Щом е като на 9 септември 1944г би трябвало да ги арестуват и в кауша.
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе знам едно нещо в този живот, нарочат ли те, значи си аут :)) Баце му се даде много време, верно че комунистите управляват и сега, ама нали е един от тех, не си е изхвърлил партийната книжка :))) Иначе, не съм съгласен, че е било чак толкова лошо управлението му, къде къде можеше да е по-лошо :))
12
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дс прав си Бойко.В последните 10 години беше така.Путин как е?
11
18
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно ти ли ще ми говориш за 1944??? 6 седмици не можах да си видя детето миналата пролет, защото твоя башибозук не ме пусна да изляза от София! Дете на 4 годинки. Диктатор!
10
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той определи случващото се в страната като преврат========--------------===========Спазването на законите винаги е дразнело мутрите и техните подчинени от ГЕРБ.
9
14
 
46
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
А дано само такава власт може да ликвидира мутрите и опгерб...
8
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крадеца вика дръжте крадеца :D
7
14
 
53
 
! Отговори
ь1 преди 2 години
нагъл, нагъл, нагъл.......
6
14
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен едноличната власт на едно дебело пра-се, досега друга власт не се виждаше. Нека повече никога това не се повтори. Презрението на хората е най-страшно...
5
14
 
60
 
! Отговори
Баце, преди 2 години
Твойта власт беше еднолична.С един SMS командваше и министри ,и НС ,и главния прокурор,и журналистите.Изживяваше се като цар.Вече си никой.
4
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То твоята защото не беше... Затвориха хората под домашен арест без съд и присъда, затвори градовете и проверяваше всеки, който влизи или излиза като престъпник! Никога няма да забравим и да простим това потъпкване на основни човешки права, каквито стори през март и април 2020 година! Само заради това никога повече няма да гласувам за теб!
3
14
 
70
 
! Отговори
Koko преди 2 години
виждаме как отиваш при бай Ставри
2
6
 
61
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Предишната ВЛАСТ....двулична ли беше?
1
82
 
19
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Бойко Борисов ще спечели и предсрочните, и президентските избори, а хунтата на Радев ще бъде изправена пред съда за националните им предателства!