Кутев: Няма обезглавяване на институции, а политическа смяна

Раздадени са милиарди, преброи говорителят на служебното правителство
29 май 2021 15:00, Петя Славова
72
Кутев: Няма обезглавяване на институции, а политическа смяна
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще бъдат направени още разкрития от управлението на ГЕРБ. Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Той посочи пред БНТ, че след Българската банка за развитие, ще бъдат изнесени данни и за други структури, където по думите му нещата са ужасяващи. Кутев определи като лъжа твърденията на ГЕРБ, че промените в службите са заради разкритите руски шпиони в страната.

"Това правителство и президентът, и премиерът, и военният министър - те са НАТО-овски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната, те са НАТО-овски генерали и са доказали с цялото си поведение, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България, нито членството в НАТО. На какво основание някой ми твърди, че щели да пускат руските шпиони. Това просто е една глупост", коментира Кутев.

Темата за подслушването никак не е нова и се надявам да успеем да я приключим завинаги и тя повече да не излиза в българското общество, каза още Кутев.

Още по темата

Той отбеляза, че, за съжаление, всеки българин е убеден, че може да бъде подслушван. "Очевидно беше, че даже бившият премиер може да бъде подслушван, макар че прокуратурата не каза дали това е неговият глас или не".

Кутев коментира, че не може да се говори за обезглавяване на службите, а за политическа смяна. "Навсякъде става дума за милиарди, които са раздадени, може би не навсякъде незаконно, но във всеки случай против идеите, с които те са били предвиждани".

По думите му тези нередности няма как да бъдат изведени на повърхността с досегашните служби.

По темата с руските шпиони и обвиненията, че със смяната на ръководството на службите, настоящето правителство на България цели те да не бъдат залавяни, Антон Кутев беше категоричен, че работата на ДАНС не е да хваща шпионите, а да не допуска създаването им.

Антон Кутев отново подчерта, че смяна се търси на онези нива, от които зависи процесът.

"Всички чиновници, администратори и хора на работа могат да бъдат спокойни, че за тях нямаме нито желанието, нито възможността да се занимаваме, така че там не става дума за смени."

Според Антон Кутев най-важната задача пред служебното правителство е да докаже, че има политическа воля да докаже, че страната ни може да върви по нов път.

Той намекна, че през следващата седмица ще излизат още разкрития за вреди, нанесени от управлението на Борисов, които, по думите му, са по-големи от бедите, нанесени от приватизацията. Става дума за въвеждане на ред, ако успеем да го направим, защото съпротивата е голяма, а времето е малко", допълни той.

Кутев коментира проблема с кредитите от ББР, като посочи, че са давани големи суми на големия бизнес, а не пари, които биха подпомогнали малкия и средния бизнес.

    "Това цялото чух, че някой го наричаше цирк - това да те извика министърът, за да обясниш защо си взел парите и какво правиш с тях, според тях било цирк. Според мен това е трагедия, защото това са парите на данъкоплатците на България".

Трагедия е, защото се подпомага бизнес, който така или иначе има шанс, а не се дава шанс на малките, които трудно понасят кризата.

Темата с предстоящите избори е актуална за правителството.

    "Правим всичко възможно и сме убедени, че изборите ще можем да ги подготвим", каза той и допълни, че проблеми би било да има единствено с кратките срокове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Да не пропуснат изборите от "многото работа",която вършат?!?
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО КУТЕВ- ЗВУЧИШ ЕТО ТАКА: КАЗАЛ РЕКЪЛ- ТОВА НЕ СА ЛЪЖИ А ПОЛИТИЧЕСКО ГОВОРЕНЕ- СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИСТОРИЯ КАК СЕ ПРАВИ МУТРЕНСКА ПРОПАГАНДА- ЕДИН БИЗНЕСМЕН КАЗА....
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите са пладнешки разбойници!Гроб е ОПГ, а не партия!
61
1
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
Аз напуснах България 1990 г точно заради такива уйдурми. През 1996 ме последваха много които дотогава се самозалъгваха че нещо ще се промени. Бягай народе! Недей да работиш и създаваш доход за да осигуряваш лекия и безотговорен живот на комунистите.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смяна, а реваншизъм.Преди 30 години на Кръглата маса комуниститв се молили да няма търсене на вина на стария режим. Така разказваха представителите на СДС, които участваха в тези срещи. И са им изпълнили молбата, защото демократа е човечен по принцип. Но когато комунистите са на власт, става лошо.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям,среден,малък бизнес за подпомагане,а колко от тях как фирми се нуждаят щом известна част от тях изнудени и преведени като дарение или продадени на условни цени на съмнителни лица по социални обстоятелства на постоянни безработни,като те самите са на границата на сивата с реалната обстановка в икономиката,че още част от схемите за източване на ДДС,данъка определящ основното правило от всекиго според възможности на всекиго според потребностите за благополучието на обществото от стокооборота.
58
1
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Децата на шумкарите-ceлАци и техните помагачи атакуват мандрите че и за "народен съд без присъди" претендират?
57
1
 
7
 
! Отговори
сказание преди 2 години
Когато Хана седне на магическия стол,Той забравя за своите предпочитанияи се води от благото на народаТой знае, че разединението между народае добре дошло за Ромеите.
56
2
 
15
 
! Отговори
абе ей! преди 2 години
Всяко изречение от горното изказване е едно самопризнание.БСП бяха четвърти ако се не лъжа на изборите. Те не говорят от името на народа закото НЕ БЯХА ИЗБРАНИ! А той говори за "политическа смяна". Накратко за подмяна на изборните резултати. Можем да си представим какви честни избори ще проведат.
55
1
 
17
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
МНОГО СТРАННО СЕ ПОЛУЧАВА,ЙОТОВА ГОВОРИ, ЧЕ ЧРЕЗ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ Е ВЪРНАЛА ДЪРЖАВНОСТА, НО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ БЕШЕ ИЗБРАНО ОТ 121 ДЕПУТАТИ--- А СЛУЖЕБНОТО Е ИЗБРАНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА ,ТОЕСТ ОТ ЕДИН ЧОВЕК
54
1
 
18
 
! Отговори
хора бдете преди 2 години
Хитро, а? Този май иска да постави ръка на банките и да им казва на кого да дават кредити.Тогава малките инвеститори хич няма да могат да получават кредит.Ще става само с разрешение на партийния секретар . . .През 1996 исках да изпратя 70 долара на мой човек в Канада. Взеха парите, не ги пратиха, но ми удържаха 20 долара. Като отидох да питам защо не са получени парите, ми казаха че частни лица не можели да пращат долари зад граница. А Жан Виденовите кукловоди изнесоха спестяванията на българ
53
1
 
18
 
! Отговори
"политическа см преди 2 години
Ало, каква политическа смяна, като вие не сте избрани, а само назначени с цел провеждане на парламентарните избори и безпрепятствена работа на държавната администрация!? Политическата смяна се извършва когато законно избрано правителство от НС на РБ, започне да провежда политическата си линия с която е спечелила изборите!
52
1
 
21
 
! Отговори
самопризнание преди 2 години
Времето било малко. Следователно той не очаква да спечели изборите. Новото правителство ще има време. Пет години по закон.А може би те искат да управляват една година като Орешарски, да вземат парите и да бягат . . .
51
1
 
16
 
! Отговори
Политическа смяна преди 2 години
Политическа смяна може да прави онази партия или коалиция, които са избрани на избори, а руските шпиони влязоха в Министерския съвет през задната врата и веднага започнаха незаконни промени. Рано или късно тези превратаджии ще бъдат изправени пред съда и ще понесат своята отговорност зад решетките.
50
2
 
18
 
! Отговори
Z преди 2 години
Политическа смяна може да има само след спечелени от дадена партия парламентарни избори и съставено, в резултат от тази победа, правителство. За пръв път чувам, че служебно правителство е политически субект. Това, че Президемта използва позицията си на "обединител на нацията" за да прави политически чистки говори за личното му политическо ниво. Не може данъкоплатеца да ти плаща заплата за президент, а ти да се изявяваш като партиен функционер.
49
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кутев - според съдебната система във всички нормални страни ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. Това още в древния Рим е основен принцип. Вие, комунистите по стар навик хвърляте обвинения, но нямате намерения нищо да доказвате. Което, не е чудно като се знае, че сте комунисти. Докога ще продължавате да се държите като че ли сте над закона? ОМРЪЗНАЛИ СТЕ ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ.
48
3
 
20
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До ОмерзенРадев бил натовски генерал, но Владимир Михайлович Гундяев му набива чивиите? Какъв натовски генерал е Радев, като стои мирно и навел виновно глава пред офицер от КГБ, какъвто е руския поп?Кутееев, Кутееев, кой пускате по пързалката? Ти видял ли си друг български генерал дори и да не е натовски, и ако да е от пожарната, или Симеоново да го унижават по този начин? Така съм виждал да се държи само началник към подчинен и от срани изглежда много грозно!
47
2
 
18
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Вън всички мръсни червени б. оклуци. Иска им се да влезнат през задния вход, въпреки волята на народа. Еййй големи н. аглеци бе братко.... Следващия парламент, трябва да ги обяви за антибългарска партия и да ги забрани със закон.
46
2
 
19
 
! Отговори
4epa преди 2 години
КУТЕВ НАЛИ БЯХА ГИ ОТКРАДЛИ БЕ !!!!!! СЛЕД ВАС НЯМА ДА ИМА ЗА ЛУЛА ТЮТЮН !!!!!!
45
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да премахнат всички директори на училища и детски градини, назначени от ГЕРБ, които колят и бесят, самозабравили се, некомпетентни калинки.