Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан

Бившият премиер отрече да има спомен за натиск
19 юни 2021 09:30, Петя Славова
447
Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан
Снимка: БГНЕС


"Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит". Това обяви пред Нова тв вътрешният министър Бойко Рашков.

Поводът е сигнал до Рашков от бизнесмен, който твърди, че лидерът на ГЕРБ му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема.

Още по темата

По същия сигнал вече са разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов. На извънредна пресконференция, по-рано през деня Бойко Борисов обяви, че целта на всички атаки бил единствено той.

Бившите магистрати и настоящ следовател са били призовани в полицията по повод сигнал до министър Бойко Рашков. В него бизнесмен се оплакал, че бившият премиер му е оказал натиск да не уличава министър от правителството. Случаят по думите на Рашков, не бил разследван.

"Факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление", посочи Рашков.

Въпреки, че официално от МВР името на Борисов не беше споменато, лидерът на ГЕРБ предположи, че целта е именно той. "Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 година. Нито го знам този човек, нито го познавам.

И сега разиграват целия този панаир, целия този цирк, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени. Целта съм аз. Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв", обясни експремиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
6
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Те разпитите са само симулиране на дейност!Трябва в затвора тоз ***!
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номера с комунистите не минава,скъпи ухапани.И вие добре го знаете,защото такова чудо не е имало никога равни и славни.Винаги е имало диктатори и лапачи,на мащабите са различни и това е нетърпимото.Парижката комуна е измислена във Франция,но е там не се е състояла.
189
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
197 Борисов няколко пъти е спосявал БСП, не е осъдил министър, защото всички почти, имат връзка със столетницата и да не резили държавата. Подкрепи Мая за омбудсман. Сега бере плодовете, от своята толеранция. Трябваше, да бъде по-решителен, сети се едва накрая, когато счупи касичката на червените- Божков, Василев, Арабаджиев и др. червенибоклуци. Затова е тяхното квичене и този преврат. Московският проект"Слави", е само средство към целта. И него Божков си го има в портмонето
188
5
 
18
 
! Отговори
9 септ.чистка преди 2 години
Цените вървят на горе заплатите на долу, но това комунистическо правителство го интересува само чистката и вкарването във властта на техни хора комунисти!
187
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на ГРОБ както винаги ревааат. ХАХАХАХАХА. Хранилката се затвори. Хахахаха.
186
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
191 Така мислят науките и примитивните хора, "да отрежем на противника главата, после ще преговаряме с него". У такива хора, готови, да унищожат държавата, за да свалят някой, няма държавтическо виене, хората не ги интересуват, а само тесни, партийни интереси.
185
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще бъде изчегъртан Мишо Константинов?До кога този ще продължава да "брои" гласовете на всички избори? И все в полза на ГРОБ?
184
7
 
18
 
! Отговори
Комусиндром преди 2 години
Зимата ако комунистите продължават да са на власт ще сме в хиперинфлация и заплати по 2 милиона лева!Ще се редим на дълги опашки за мляко и хляб защото друго няма да има!По-старите помнят помията на комунистите!
183
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашката отдавна трябваше да е в затвора и от там да не излиза. разпитваше ме и ме заплашваше защото съм наследник на репресирани родители. Комунистите ми провалиха бъдещето заради произхода ми. Бял свят да не видят.
182
14
 
9
 
! Отговори
Деян преди 2 години
Бойко ти така ли не разбра,че България не е царство и ти не си тиквеният и владетел.
181
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
187 Те поне са се явили на конкурс за тези места, защо комунистите не обявят конкурси, а направо назначават? И защо служебно правителство, подменя кадрите в цялата държава, вместо да организира изборите, за 2 месеца? Червената хунта показа, каква им е целта, да лапат от държавната софра и да налагат диктатура, чрез овладяване на силовите структури. Какви избори, какви 5 лв?
180
16
 
12
 
! Отговори
Добре преди 2 години
Изобщо даже не го знам кой е този...но щом ще смачка БоКо...ми пълни душата !!!! ГЕРБ трябва да бъдат съдени за ограбване и геноцид срещу българският народ !!!!
179
9
 
14
 
! Отговори
Интересно! преди 2 години
Интересно защо този Рашков, с този стъклен поглед, показващ шизофренни искри, не извика на разпит Фигуранта за предателство срещу България в полза на Кремъл ???????? Разузнаването публично каза, че това е така, защото има разработки, а няма разпит на Фигуранта !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИНТЕРЕСНО !!!
178
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха,Буцето как ги е активирал мишоците по форумите,явно и той сега чете,като няма какво да прави.
177
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чистка ми било, а защо дето и да се пипне все гербери на високите постове?
176
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков - ръжена на Радев кремълския агент!Някой още вярва ли на служебното руско правителство?Някой още вярва ли наивно, че ще прави честни избори??
175
13
 
12
 
! Отговори
аз пък преди 2 години
аз пък съм убеден ,че Боко трябва да полежи 30-40 години
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
179 Човекът има нужда от лечение. Ние, "бившите хора", му го препоръчваме най-приятелски.
173
7
 
6
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Аз съм мъжка калинка от герп и съм в ужас от съкращение.Това не е живот!
172
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС-кадърът на най-тъмните комунистически служби Рашков, да обяви своето и на неговите наследници, имущество. Кок се е сдобил с него.