Кирил Петков: Важното е парите да не се крадат

Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране
20 юни 2021 12:50, Ния Христова
75
Кирил Петков: Важното е парите да не се крадат
Снимка: БГНЕС
"Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж... Има надиграване със съществуващия надзор на Българската банка за развитие. В момента има страшно бавене и недаване на информация. Вярвам, че в следващите две седмици ще влезем с много професионален надзор, ще има смяна и сред управителите". 
 
Това коментира пред БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков. 
 
По темата за Плана за възстановяване и устойчивост той каза, че ще се помисли за най-добрите и най-евтините начини България да има електричество.
Още по темата
 
"Има радикална смяна на идеята. Възможност за зелена енергия по умен начин... Индустриални зони и грантови схеми за бизнеса са двата фиша за Министерството на икономиката в този план. Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, гарантирам, че който и да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на икономиката да решава кой печели парите. Не е важното държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да стимулират частни инвестиции. Държавните пари да бъдат стимул, но не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави така", допълни Петков. 
 
Той поясни, че са важни две неща - "къде отиват парите - да е максимално ефективно, и структурата да бъде такава, че парите да не се крадат". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особено смешен беше Петков като източи онзи язовир и се снима пред него, а не разбра, че има система за видеоконтрол, на която се видя как изпускат един ден преди това водата.
43
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е министъра , затова трябва да исхвьрлим - герб от политическата сцена
42
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, тъкмо заради служебното правителстео сме най-бедни защото те фалираха вече ББР Банка и сега търсят спешно заеми.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До реалист. Ха-ха-ха, "стотици милиарди Евро"??? Пич, ти сънуваш ли или си объркал бройката на нулите?
40
18
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Аз нямам нищо против да си останем със Служебното правителство. Така и така всички ревем от всички представени в парламента. Справят се повече от добре.
39
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е наредил половината язовири в дтраната да се източат, за да си направи пи ара срещу ГЕРБ.
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, ако не краде няма да се краде.
37
9
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Парите да не се крадат е добре, но какво правим с откраднатите стотици милиарди евро през последните 12 години?!
36
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Първо си изкарай заплатата, после мисли за "радикални" мерки! И дали се "крадат" пари, засега сте показали само едно язовирче, което даже и източихте за по-убедително! Нито едно доказателство, което да е към съда! Останалото е кьорфишеци и предизборна плява!
35
5
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 37. Мислители много, ти гледай какво прави. Щото освен да скита по телевизиите и да ръси кьорфишеци, друго не сме видели.
34
7
 
9
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
А бе този киноактьор няма ли да спре да ходи по студията?
33
10
 
6
 
! Отговори
:( преди 2 години
Не заради служебното правителство сме най-бедни, най-корумпирани, най-нещастни, най-неконкурентни, най-намаляващи и застаряващи, най-необразовани итн.И това с ФАКТИТЕ от всички класации.
32
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от коя партия е? Харесва ми как мисли.
31
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков да обясни, откъде са парите във фондацията му и купувал ли си е, наскоро, имот в центъра на София.
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В това правителство има крещяш кръг от интереси. Министър Василев и Кирил Петков са приятели отдавна, още от кръга около Христо Иванов ДБ/Маджо/. Петков е един от учредителите на тази партия. Спецов е развивал бизнес в Дубай, вероятно и в момента го прави. Петков рекламираше доскоро първокласни колбаси и луканка, за експорт в Дубай. Всички тях- протестъри, метежа срещу парламента, преврата, са финансирани от Божков, който се укрива от закона в Дубай. Съдене сами.
29
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър Петков да обясни, защо това правителство спря плана за възстановяване и развитие, по който България можеше, да получи милиарди. Гърция вече получи 30 млд евро безвъзвратно помощ от ЕС, а ние не. Сега можеше да има пари за бизнеса, образованието, здравеопазването...Но за руските слуги и марионетките в това правителство, не са важни хората, а собствените интереси на властимащите. Подмяната на кадри, цели именно те, да се облагодетелстват.Голямата лапане започва, сега!
28
19
 
15
 
! Отговори
трезвомислещ преди 2 години
Все повече ми харесва този министър и работата му.Виждам реален резултат.Виждам как са крадели от предното правителство.Много отдавна не сме имали за министър нормален човек а не политик - политика винаги е гладен и проблемен.Все повече ми харесва това правителство - дай боже и след изборите да продължи да бъде така - служебно!Може пък да се оправим.
27
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Петков, това което харесвам в теб е, че си вършиш работата. В смисъл, обявяваш какво си разкрил, не се хвърляш в политически дрязги и оставяш на нас да си направим изводи. Когато помислим малко и погледнем с какво се сблъскваме всеки ден, виждаме, че си прав. Тези, които трябва да се сезират и да потърсят отговорност за липсата на парите, се оказва, че са ги укривали цели две години. На 78 човека не са декларирани имоти и пари навън.Това са магистрати и политици. Ако търсите къде са парите..
26
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите само за себе си, как да изхвърлите фирми, спечелили проекти с прозрачен конкурс, за да поставите приближени до Радев, Божков и БСП фирми, на тъмно и с престъпни схеми, вместо за хората. Очаквайте, че Брюксел ще блокира фонда за вас, от което ще страдаме всички. Няма да има за туризма, икономиката, учители, пенсионери...заради вашият егоизъм и наглост.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър Петков да обясни, защо това правителство спря плана за възстановяване и развитие, по който България можеше, да получи милиарди. Гърция вече получи 30 млд евро безвъзвратно помощ от ЕС, а ние не.