Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния

Според нея Николай Василев е със солидно образование и политически опит
13 юли 2021 15:20, Петя Славова
109
Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния
Снимка: БГНЕС

Слави Трифинов обяви, че кандидат-премиер от партията "Има такъв народ" е Николай Василев. Той бе вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета Станишев.

Бившият председател на НДСВ Антония Първанова коментира пред БНТ, че тази кандидатура е коренно противоположна на профила на предишния редовен премиер.

Още по темата
"Профил на човек, който има солидно образование, който е работил и в областта на управлението както в големи институции, корпорации, така и в държавното управление. Човек, който има политически опит, сериозни международни контакти и добра репутация".

Тя уточни, че това, което сме очаквали да имаме като премиер, е човек, който да е отворен към младите хора, към иновативното мислене, който да е с добри качества като дипломат, като управленец и като човек, който умее да намира правилния подход и език. Да има уважение към всички, с които разговаря, и добро възпитание.

"След изборния ден чухме много нелицеприятни и неподходящи изрази за ефира, влияещи по начин, който аз смятам за признак на лошо възпитание", допълни коментара си бившият председател на НДСВ.

Първанова коментира, че профилът на министрите от кабинета Сакскобургготски и този на министрите, предложени от Слави Трифонов, е профил на министри, които се избират така в цивилизования свят - по своята квалификация, по своята репутация, по възможността да направят съществени реформи, а не от приятелски кръгове, предложени оттук и там.

"Не остана съмнение за задкулисни договорки, не остана съмнение за преговори, за възможност за натиск, както и едно очакване може би на малки политически формации за това, че те биха могли да участват в правителство и да добият чрез преговори някакви позиции, това стана ясно, че няма да е възможно", каза още Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и качествен е, но обявяването на премиера и кабинета още преди да са излезли резултатите е меко казано прибързано.
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До да припомним, к.55 Наричаха го "Коко вечният министър", защото той смени един вицепремиерски и 4 министърски постове, последният от които министър на транспорта и играеше яко с различни фирми и бизнесмени, от което се втръсна на много министри. Неговата колежка от юпитатта Л. Качакова, също министърка, се опита да го вразуми, но той я уволни. Откъде го намери Слави не се знае, ясно е, че ще бъде достоен заместник на Боце от Банкя. Като не искате Боце, ето ви Учиндолеца и Коко Василев.
63
3
 
10
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Не споря за качествата на Василев. Образован, интелигентен и пр. Макар най-важното мерило би било как ще управлява държавата 4 г. ако е рекъл Господ. Не само той беше елит в екипа на НДСВ. Велчев, проф. Герджиков, проф. Панайотов и още други. Защо обаче такъв силен екип се провали въпреки подкрепата на голяма част от избирателите. Вторият им мандат беше на патерица със Станишев и Доган. Точно това даде тласък на Бойко, който ги почна от кметските избори и стигна дотук. Няма място за сравнение.
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милен Хотелчев е крадец на едро, а Малкият Мук-на дребно. По негова идея се развяха 50 метрови знамена на ЕС по граничните пунктове...
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никито Василев е лицето на промяната!!?Това е майтап, това е пълен нонсенс!Главната му задача ще са детските градини и пращане на северномакедонец в космоса!!?Господи слез и си прибери версиите! Славчо показа истинското си лице, а то е лицето на Доган и ДПС.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиерът трябва да е отговорен към всички, не само към младите хора. Който иска отговорност към конкретни слоеве не става за обединител
59
2
 
13
 
! Отговори
гост преди 2 години
Нема да мине номера на ченгетата с крадливата тройна коалиция, предложена от гъзПърванов.
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63...На мен ми харесва ! А мутрата комунист как ни клати 12 г? Бивш истински член на ЦК на БКП?! Василев може да е бил при царя,но не е бил комунист!!!....Василев е от известен БКП-род, от правешката гилдия! Провери сам!
57
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми харесва ! А мутрата комунист как ни клати 12 г? Бивш истински член на ЦК на БКП?! Василев може да е бил при царя,но не е бил комунист!!!
56
3
 
14
 
! Отговори
гост преди 2 години
Този е същият *** като Боко. Отглеждан в номенклатурна саксия с предварително писана професионална биография. Калинка с кофти бекграунд от времео на Царот, но си остава калинка.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шефа 46...Ники е крадец на дребно в сравнение мащабите на Бойко , но това не го прави по- честен!И двамата са от школата на Царя.....Има само една школа в България, тази на БКП-то!
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между образован човек и човек с образование има много съществена разлика така че да си имаме уважението.
53
2
 
29
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Аз знам отлично че Н.Василев е умен с езици и контакти.Възможно е и да е с правилна стратегия и да е точния човек но: Този човек вече два пъти беше в управлението и два пъти се говори лоши неща за него или за управлението.Този човек носи много негативен товар на гърба си и оттам вече никой не го взема насериозно и никой няма респект от него.Колкото и да е умен и способен - с това минало - не го искаме!Отделно умните хора от служебното казаха че стратегията на Слави е неправилна и се отказаха.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До да припомним 55..Наричаха го Хари Потър!!!! Забравихте ли? Що се отнася до компетентността му......ами ако вземе да приеме Истанбулската конвенция...ЛГБТ....третият пол....еднополовите бракове...родител 1 и 2.....нали това са сега "европейските ценности"..а "Хари"....е баш- европеец...тогава какви ще ги хортувате????!!!!!...Истамбулската конвенция ще е най-малкия проблем за българите в България! :)))))))))
51
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиера Борисов поне хващаше око имаше визия и самочувствие така че наистина няма място за сравнение понеже има недоразумение.
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антония Фармаааааааа......Дърта чанта, ама лачена. Лачена-ама много влачена.....
49
1
 
9
 
! Отговори
да припомним преди 2 години
Наричаха го Хари Потър!!!! Забравихте ли? Що се отнася до компетентността му......ами ако вземе да приеме Истанбулската конвенция...ЛГБТ....третият пол....еднополовите бракове...родител 1 и 2.....нали това са сега "европейските ценности"..а "Хари"....е баш- европеец...тогава какви ще ги хортувате????!!!!!
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно, че така се избират в цивилизовани свят, политиците. Виж, за фирми и корпорации, това е точно така. Преглеждат се CV -тата, мотивацията, провежда се интервю, дава се период на адаптация и доказване. За политик, трябва, да си се доказал поне минимално, в доброволческа, обществена, социална, природозащитна, партийна работа, да имаш атестационна от там. Така е в цивилизовани свят. Министрите на Слави приличат на парашутисти, спуснати от някой, който преминава над нас.
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49...И какво е откраднал господин Борисов, че не се сещам!...Каквото е могъл под една или друга форма, като всяко едно БКП от 1944-та година без изключение! Нинова, Радев и всеки който има БКП-корен е в кюпа! :)))))))
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли как се държеше Славчо в интервюто му с Борисов? Който не помни може да го види в тубата, държеше са като мишка,без достойнство, страхлив,мънкащ,без да зададе нито един по остър въпрос,пълен фарс!Не знам кой хора и защо гласуваха за Славчо, но ги съжалявам! Николай Василев е еманация на тройната коалиция, най крадливата и подчинена на Доган и Пеевски,тогава Доган раздаваше порции на които си иска!Съжалявам, но май ще трябват нови избори! Славчо вън!