Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния

Според нея Николай Василев е със солидно образование и политически опит
13 юли 2021 15:20, Петя Славова
109
Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния
Снимка: БГНЕС

Слави Трифинов обяви, че кандидат-премиер от партията "Има такъв народ" е Николай Василев. Той бе вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета Станишев.

Бившият председател на НДСВ Антония Първанова коментира пред БНТ, че тази кандидатура е коренно противоположна на профила на предишния редовен премиер.

Още по темата
"Профил на човек, който има солидно образование, който е работил и в областта на управлението както в големи институции, корпорации, така и в държавното управление. Човек, който има политически опит, сериозни международни контакти и добра репутация".

Тя уточни, че това, което сме очаквали да имаме като премиер, е човек, който да е отворен към младите хора, към иновативното мислене, който да е с добри качества като дипломат, като управленец и като човек, който умее да намира правилния подход и език. Да има уважение към всички, с които разговаря, и добро възпитание.

"След изборния ден чухме много нелицеприятни и неподходящи изрази за ефира, влияещи по начин, който аз смятам за признак на лошо възпитание", допълни коментара си бившият председател на НДСВ.

Първанова коментира, че профилът на министрите от кабинета Сакскобургготски и този на министрите, предложени от Слави Трифонов, е профил на министри, които се избират така в цивилизования свят - по своята квалификация, по своята репутация, по възможността да направят съществени реформи, а не от приятелски кръгове, предложени оттук и там.

"Не остана съмнение за задкулисни договорки, не остана съмнение за преговори, за възможност за натиск, както и едно очакване може би на малки политически формации за това, че те биха могли да участват в правителство и да добият чрез преговори някакви позиции, това стана ясно, че няма да е възможно", каза още Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
13
 
! Отговори
Няма такъв народ преди 2 години
Това, че тая се изказва, само закопава учиндолеца още повече, ха ха ха, ГОЛЯМО ШОУ!
24
12
 
5
 
! Отговори
Ники Василев преди 2 години
На некадърния български народ 30 години никой не можа да му угоди. За едно е прав Борсиов, матряла не става. Това се вижда и при футболните национали, който и да е треньор като няма матрял резултатите са плачевни. Или да го кажем по народному да може и тези с албаснки реутани да го загреят - от изветрял матрял хубава и силна ракия не става.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21...Един доказан компромат да ни посочиш...Нека се допитат до по-старата генерация емигранти във Великобритания които биха могли като свидетели да посочат факта около постояното жителство на Николайчо и Миленчо в българското посолство в Лондон, на народната софра! Синчето на "царя", Кирчо вдигаше пишни партита, пак на народна софра под опеката на тогавашния посланик Джон Атанасов! Питайте, питайте и ще ви се отговори!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмяната Слави , хак да ви е малуници
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой си се изпуснал в ефир и сега всички коментират миризмата.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооо БТК?
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предложените знаят ли, че са кандидат министри, че нещо много набързо е сглобено предложението. Славчо е ясно, че кадри няма. Кой ли му е услужил с такива?
18
8
 
4
 
! Отговори
Arbiter Elegantium преди 2 години
"Предложеният премиер е противополжен на предишния": Да, но при предишния работите вървяха. Това означава ли, че при новия каруцата ще спре в блатото?
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво издържа Чалгаря кабеларката си?
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един доказан компромат да ни посочиш.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Юнак без рана 17...Да живееш в българското посолство в Лондон през 90-те години докато се образоваш не е ли компромар?? Кой друг като него би могъл да си го позволи освен ако не е от "придворните"???
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мадридския крадец го замениха с Учиндолския!
13
5
 
9
 
! Отговори
Нагъзян Изотзадзе преди 2 години
Целта на Слави Трифонов не е да има правителство, а точно обратното! Слави Трифонов е влюбен в Румен Радев и Бойко Рашков и ще ги остави на власт на всяка цена! Всъщност, това искат и останалите без ГЕРБ! Радев и Рашков за вечни времена!
12
13
 
12
 
! Отговори
Юнак без рана преди 2 години
Съгласен съм, срещу Ники Василев не е имало компромати, докато срещу тиквата доказани компромати колкоото щеш и във нормална държава всеки един от тях щеше да е достатъчен за политическата му смърт. Обаче понеже *** не смята така продължава да е последен във всички класации.
11
1
 
2
 
! Отговори
Що така бе преди 2 години
подменяте вота на народа - хората си искат Славчо за министър-председател. Той е като от калъпа на Бочко изваден, ама набързо и малко се е поразтегнал. Ние сме си навикнали на този модел.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди спрягаха за министър председател Ива Митева, а сега този. *** ги разбери.
9
1
 
23
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Заради хора, като тоя и пръванова, боци дойде на власт с пълно мнозинство 2009 година...Толкова ги ненавиждаше Народа...))
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Към Първанова 6Тя е от първия кръг около Н.Василев, този преди 20г. при идването на НДСВ
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския народ така и не разбра простичката схема на комунистите от Държавна сигурност-подмяна,нови лица,подмяна,пак нови лица и така до безкрай.Проблема е един -Лустрация ,както направиха Полша ,Чехия-вижте къде са те и къде сме ние.Всички които имат и най-малката връзка с режима вън от властта ,съд и присъда.Сега избрахте Слави получавате хора свързани пак с БСП,ДПС,и очаквате да са честни коректни,да има развитие и така нататък.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си губете времето да публикувате глупости... Правителство на ИТН няма... няма и да има..