Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния

Според нея Николай Василев е със солидно образование и политически опит
13 юли 2021 15:20, Петя Славова
109
Първанова: Предложеният премиер е противополжен на предишния
Снимка: БГНЕС

Слави Трифинов обяви, че кандидат-премиер от партията "Има такъв народ" е Николай Василев. Той бе вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета Станишев.

Бившият председател на НДСВ Антония Първанова коментира пред БНТ, че тази кандидатура е коренно противоположна на профила на предишния редовен премиер.

Още по темата
"Профил на човек, който има солидно образование, който е работил и в областта на управлението както в големи институции, корпорации, така и в държавното управление. Човек, който има политически опит, сериозни международни контакти и добра репутация".

Тя уточни, че това, което сме очаквали да имаме като премиер, е човек, който да е отворен към младите хора, към иновативното мислене, който да е с добри качества като дипломат, като управленец и като човек, който умее да намира правилния подход и език. Да има уважение към всички, с които разговаря, и добро възпитание.

"След изборния ден чухме много нелицеприятни и неподходящи изрази за ефира, влияещи по начин, който аз смятам за признак на лошо възпитание", допълни коментара си бившият председател на НДСВ.

Първанова коментира, че профилът на министрите от кабинета Сакскобургготски и този на министрите, предложени от Слави Трифонов, е профил на министри, които се избират така в цивилизования свят - по своята квалификация, по своята репутация, по възможността да направят съществени реформи, а не от приятелски кръгове, предложени оттук и там.

"Не остана съмнение за задкулисни договорки, не остана съмнение за преговори, за възможност за натиск, както и едно очакване може би на малки политически формации за това, че те биха могли да участват в правителство и да добият чрез преговори някакви позиции, това стана ясно, че няма да е възможно", каза още Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49-----ВСИЧКО!!!!!!!!
44
1
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Нещеме Малкия Мук нито ония руси калинки на по 30 годинки :)))))
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я потърсете оня каскет-историк Ванката Тренев да ви "обясни" как извънбрачния син на Фердинанд, Тошко Правешкия е 'роднина' на "царя" Симеончо. :)))))))) ...БКП лъжи - ФОРЕВЪР! :))))))))))
42
1
 
9
 
! Отговори
подозрителен преди 2 години
ИТН - "Б" отбора на Царя след Герб ???
41
2
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Ники е крадец на дребно в сравнение мащабите на Бойко , но това не го прави по- честен!И двамата са от школата на Царя
40
1
 
11
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Ааааааа, ндсв-арите, накрая се появиха... Добро утро, г-жо Първанова! Чакаме г-н Сакскобургота да излезе медийно и да обоснове съставът на новото си правителство и да не ни занимава с антуражът си;))) Инак, противоположен е, да;))) Наричахме го "Жужето Хаяско " или Малкият Мук", ако не си спомняте!;))) По-младите не си спомнят, дето гласуваха за вас, щото тогава са цъкали електронни игри;)))
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че Николайчо е образован е вярно! Че е от БКП родословно дърво - също! Е "чекайте" да ВИ "оправи"! :))))))))))))))))))))))))))
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са като мускетарите - 20 години по-късно................. НДСВ са като тумор........................ Вожда, юпитата са все от бюдолизците на Крадлив Дедо. Тази пак се връща огладняла. Дойде с юпитата от Англия със смешна прическа, смешни дрехи и смешни очилца и започна да прилича повече на човек в България, на власт. В Англия е бил голям глад и бедност.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представяте ли си, да сте ваксинирал се гласоподавател на ИТН или ГЕРБ. Много тъжна съдба
36
0
 
18
 
! Отговори
Саксофонски преди 2 години
Цялата царска конюшня брани Малкия Мук :))))))
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орешарски 2!Пак ще има тумба-лумба на Дондуков!
34
1
 
13
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Сега да си върнат и "Цара" - да дооткраде каквото не можа преди...
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я Николайчо Василевия да сподели открито кои са му родителите и нека докаже че не са били членове на БКП Форевър, правешката гилдия!:))))))))))))
32
6
 
1
 
! Отговори
Мисля преди 2 години
че след като "така наречените партии на протеста" злобно изчегъртаха ГЕРБ, гласувайки по нощите за задължителен машинен вот и Радев се разбърза да го обнародва вече ще си имаме управляващи и правителства, каквито са нужни на закупилия машинките и направил карточките за тях. В тая държава най-сетне ще има ред и спокойствие. Даже и да се счепкат то ще е театрално, като за пред хората.
31
0
 
19
 
! Отговори
мо преди 2 години
Как противоположен, бе- те от една партия идват. Съвсем ли изкукуригахме, да не помним кой ги доведе тези хора преди 20 години?
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35...Бойко мъж и едър човек.Пич отвсякъде.Никито дребен зубър.Нищо общо....Бойчето е същото БКП като Николайчо, Миленчо, Нинова, Рашков, Доган и Радев! БКП-Форевър, драги ми смехурко! :)))))))))
29
2
 
21
 
! Отговори
Антигробер преди 2 години
Гласувалите за чалгаря се чувстват като ваксинираните - прецакани!
28
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко мъж и едър човек.Пич отвсякъде.Никито дребен зубър.Нищо общо.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ники Василев 30...На некадърния български народ 30 години никой не можа да му угоди. За едно е прав Борсиов, матряла не става. Това се вижда и при футболните национали, който и да е треньор като няма матрял резултатите са плачевни. Или да го кажем по народному да може и тези с албаснки реутани да го загреят - от изветрял матрял хубава и силна ракия не става....Ами благодарение на точно този матрял БКП-та като Николайчо и Миленчо могат да се доберат до властта!:))))))))))))))))))))
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои вярва ли че Слави би го предложил този и че партията е негоеа ..аз не вярвам