Стефан Янев: Партиите да сформират стабилно правителство

Принципът "проба-грешка" не е вариант, отбеляза служебният премиер
17 юли 2021 12:05, Петя Славова
48
Стефан Янев: Партиите да сформират стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

"България има нужда от стабилно правителство, от управление, което дава перспектива и възможност. Принципът "проба-грешка" не е вариант, партиите трябва да намерят диалог и да сформират парламентарно мнозинство", заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик.

Стефан Янев взе отношение и за внесеното във Висшия съдебен съвет предложение на Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Още по темата

"Запознат съм със сигнала на Бойко Рашков, който има своите основания. Нееднократно сме говорили, а и обществото очаква смислена реформа в съдебната система", категоричен бе Янев.

"Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и хората да са спокойни. Разбира се, това минава през много по-широк кръг въпроси. Очаквам следващата седмица, когато бъде свикан парламентът, той да е в състояние да сформира стабилно мнозинство с ясни приоритети и цели", каза още служебният премиер.

Според него дискутирането на принципа "проба-грешка" не е добрият вариант, по-скоро трябва да се разчита на диалог в партиите в рамките на парламента, които да намерят основата. И добави, че страната ни има нужда от управление, даващо перспектива и възможност, и продължаващо първите стъпки, направени от служебното правителство по отношение на изразходването на обществени средства.

Днес служебният министър-председател проведе среща и с кмета на Балчик и областния управител на Добрич. Основна тема на разговора е била летния сезон и туризма, предаде БГНЕС.

"Търси се решение на всеки един проблем в сектор Туризъм", посочи още Янев.

Според него Ковид-19 кризата е проблем, но не най-големият за бранша. Той е на мнение, че трябва да се гони балансът между здравните и икономическите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ЯНЕВ Е КОМУНИСТ!
14
1
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Стефане, и да бъде демократично, и да бъде демократично. Партиите да сформират демократично правителство. Демокрацията е най-висшето постижение на човечеството, ние всички сме демократи и всички обичаме деморацията. Демокрацията е най-добрата система.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой комунист ви каже "Добър ден!", значи със сигурност е полунощ. Кабинета на Чорапа е на 99% сигурен и за следващите 3 месеца. Това в момента е евтин театър...
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е голямо краденето от служебния кабинет затова искате да останете.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
10
2
 
3
 
! Отговори
Знаем правителДСтво преди 2 години
ново кой ще го поДСтави.
9
3
 
3
 
! Отговори
Славуц преди 2 години
Факт е, че не може без коалиция, но заради детинския си инат ИТН ще сринат държавата, вече берем полодовете им!
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е премиера от ИТН Слави Трифонов или Годжи че е най-голяма партия.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ+ИТН=128 дупетата и е най-стабилно , че са само 2 партии. Колко повече парти толко по-нестабилно е . При БКП беше най-стабилно но нали не искат БКП.
6
1
 
2
 
! Отговори
Партиите отговарят преди 2 години
Ко? Не!
5
9
 
9
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Браво Янев и ти не виждаш повече и по далече от от гуруту си Радев! Жалкп вие още си мислите че е комунизъм и забравяте че не може изпълнителната власт да се бърка в работата на съдебната власт! И затова Рашков да подаде сигнал за тази работа , а да не иска отстраняването Конституцията не позволява намесата на изпълнителната власт върху която и да е от останалите!
4
4
 
9
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 2 години
Въпроса ми към служебния премиер е :Кога България е имала стабилно правителство? Та да сформират партиите такова сега!Ако България е била стабилна няма да е на този хал!?!
3
5
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
В никакъв случай властта на сестра Галева :)))
2
10
 
4
 
! Отговори
бай ви стефчо преди 2 години
а най добре ние - радеФ да останеме на власт .
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е да остане служебния кабинет!