Социолог: Герджиков няма да е на дистанционно от Борисов

ГЕРБ изпреварила "Демократична България" с елегантен ход
1 окт 2021 09:57, Елка Василева
135
Социолог: Герджиков няма да е на дистанционно от Борисов
Снимка: архив, БГНЕС

С издигането на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков - ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Бойко Борисов още веднъж показва своята политическа интуиция и политическа находчивост. Това мнение изрази социологът Васил Тончев от агенция "Сова Харис" пред БНР.

"Главният резултат няма да бъде победата на президентските избори. Ходът от страна на ГЕРБ е много елегантен", изтъкна Тончев.

Още по темата
Според него в изолация от всички останали политически сили, от ГЕРБ застават зад кандидат, който ще има обществена подкрепа от авторитетни и широки социални кръгове. "Много трудно ще е оттук нататък да кажеш – с тези не разговаряме".

"Бойко Борисов не би имал никакъв шанс и тази загуба би му коствала много сериозно политическо дискредитиране", категоричен е Васил Тончев, който уточни, че предизвикателството на Румен Радев Борисов да влезе в ролята на кандидат за президент би било "обречена битка за Бойко Борисов".

"Проф. Герджиков ще бъде много дистанциран от ГЕРБ, включително като политическа визия. Не мисля, че ще бъде човекът, който ще бъде на дистанционно от Борисов, както други кандидати, които Борисов е номинирал и изтласквал на водещи политически позиции", коментира Тончев.

По думите му присъствието на Герджиков в политическия живот ще постави в трудно положение "Демократична България".

"ГЕРБ просто успя да ги изпревари, Борисов се оказа политически по-ловък. Голяма част от техния електорат, сподвижници ще подкрепят Анастас Герджиков" смята Тончев.

Относно новата политическа формация – "Продължаваме промяната", социологът прогнозира, че срещу тях ще има и "доста сериозен отпор". "Техният анонс, че ще достигнат до 30%, е нереалистичен".

Основният резерв на новата формация ще дойде от хората, които бяха отвратени от политиката и не отидоха до урните на изборите тази година, смята Васил Тончев. Според него най-много ерозия в подкрепата ще бъде налице при „Има такъв народ“.

"Между 10 и 15% вървят хората, които биха се оттеглили от ДБ и биха отишли към ПП. Тоест не е нещо, което да бъде вълна или да срине ДБ", каза Тончев.

Най-после редовен кабинет ще бъде формиран, най-вероятно подкрепен от 4 формации на базата на раздробеността в политическото пространство, оптимист е Васил Тончев. „Тоест освен партиите на протеста, ще трябва да получат подкрепата и на БСП.“

Около 3 милиона ще бъдат гласоподавателите на предстоящите избори 2 в 1 на 14 ноември, отбеляза социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 102. За какъв ББ бълнуваш? Той изобщо няма и помен от желание да се кандидатира?
76
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТА ВИКАШ, КАТО ЧЕХЛЮ ЛИ НЯМА ДА Е НА ДИСТАНЦИОННО?ДА ТОЙ НЕ БЕШЕ НА ДИСТАНЦИОННО, АМИ НАПРАВО НА КАИШКА!
75
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПА ЛЯЧО, РР ИМА 2 МЛН ГЛАСА, АЙДЕ 50% ДА МУ Е ПАДНАЛА ПОПУЛЯРНОСТТА! ББ ЕДВА ВЪРЗА 600 000 ГЛАСА. ОНЯ МАЗНИК ПО ЛАТИНСКИ ЩЕ ВЗЕМЕ ЛИ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ОТ ББ?
74
8
 
7
 
! Отговори
Че преди 2 години
До анонимен 97: и коя е тая неприятна шега? И да не бъде избран ще си остане ректор на СУ. Виж за Радев риска е голям. Не толкова, че гордостта му ще бъде наранена, ами отношенията с олигархичните структури и разните други зависимости... Ами кръга съветници и жадняци за власт около него...
73
4
 
13
 
! Отговори
Чичо Васко преди 2 години
До анонимен 93: пък примерния Радев тупка бившата на един от БСП. Айде малко по-интелигентно, а?
72
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевките тука реагират като ужилени,мислеха,че кръгът Зелен чорап няма конкуренция.Да защитаваш интересите на Русия,да подкрепяш Мадуро,да говориш само с клишета и да правиш коремно.Това му е нивото на Радев.
71
4
 
13
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
До анонимен 88: да не забравяме, че тая партия има доста сериозна подкрепа на избори. Както и да не забравяме, че Радев е подкрепен пък от БСП, която все още държи в управлението си хора, пряко отговорни и облагодетелствали се при последната катастрофа на икономиката на страната. Така че като пердашиме опорката за корупцията и наглостта в обществения живот да я караме по-полека.
70
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов не предлага хора, които няма да му бъдат дистанционно ...
69
7
 
23
 
! Отговори
Нещата преди 2 години
са много п.рости. Борисов е селянин. Той наблюдава, че умните хора са отвратени от простащината. И знае, че те са погнусени и от неговото поведение. За да се наложи над умните (о, каква дързост и отчаяние само!!!), той решава да пусне високообразован кандидат, криейки се зад него. На практика Борисов иска да изиграе интелигенцията и да се изгаври с нея. Това няма да се случи, защото тя знае, че той унищожи всякакви порядки, възпитание и образование в България. Опитът му за гавра е пълен провал.
68
8
 
10
 
! Отговори
Дон Карамел преди 2 години
До анонимен 83: ректора на СУ не е кандидат на ГЕРБ. Ще бъде издигнат от инициативен комитет, а ГЕРБ просто ще подкрепят кандидатурата му. Същото, което се случи и с Радев и БСП, нали? Демек със същия успех ГЕРБ може да заявят подкрепа и за Радев. Тогава пък не ми се мисли кагво щяха да реват "поддръжниците" на пилота от ВВС.
67
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЙ-ПОСЛЕ ЕДИН МЪДАР УМЕН И НИЗАВИСИМ БЪЛГАРИН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ--БЕЗ РАЗЛИКА В ЕТНОС, ПАРТИЯ И ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ.....УСПЕХ, ПРОФЕСОРЕ..!
66
5
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Въх мари майко ба си социолога.Откъде ли ги водите по телевизиите
65
8
 
16
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Радев се издъни с всички номерца от последните година и няколко месеца. Дори жалкия опит за обединение с вдигнатия по чегеварски юмрук и крясъка мутри вън катастрофира в два неуспели парламента, три пъти по няколко десетки милиони левове грешни пари за избори и общество, разделено по толкова много теми, че ще трябват поколения, за да бъде отново обединено. И това е резултат или от преднамерени действия на Радев, или от откровена гл уп ост. И в двата случая извода е един - не става за тая работа.
64
9
 
11
 
! Отговори
Мут Лабен преди 2 години
Изключителна мобилизация на червените *** и метежниците. Браво на вас! Ако сте сигурни, че фигуранта ще спечели още на първи тур, защо толкова много плюете и се надъхвате? Нали сте "победители"? Май се страхувате а? Тресе ви страх нали? Герджика ще ви пере като шкембе в дувар! Споко! Само вашият фигурант да се пръждоса от Дондуков 2 и си пишете пак каквито искате простотии!
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В следващите дни очаквам всички платени от Боко социолози, политолози, антополози, всичколози и прочее *** да почнат в еден глас да ни убеждават как този Герджиков е най-най-най... Парите трябва да се заслужат, то е ясно.
62
8
 
10
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
ГЕРДЖИКОВ Е АБСОЛЮТНО, ПАРТИЙНО НЕЗАВИСИМ И ИДЕАЛЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА НАЦИЯТА!ФИГУРАНТА Е 100%КОМУНИСТИЧЕСКО ко пиленце ....
61
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В омразата си към ГЕРБ и Борисов ще подкрепите един злобен кариерист, готов на всичко за втория си мандат! И няма да се жалвате, когато Черно море стане реална военна територия и Северна Македония - пълноправен член на ЕС.
60
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи като виден социолог, политолог, анализатор, психолог и т.н......след собствено проучване стигнах до извода, че проф. Герджиков е губещ в тази битка с Генерала! Герб - излагате се!!!
59
10
 
10
 
! Отговори
Целуй преди 2 години
Аз ще гласувам за ректора, защото не е Радев и не е Луна.
58
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналия път не гласувах, защото не харесвам нито една партия. Но този път с две ръце ще гласувам и за Румен Радев и за новата партия, която най-накрая има план за нас с малкия и среден бизнес. Бях решил да го местя в чужбина, но вече виждам светлина. Румен Радев е пич. Смел до лудост. Бойко пак с някакви миши игрички...Абе излез срещу човека в двубой.Може пък теб да изберат. Рискувай...Стига с тези уредени мачове. Пращаш някакъв клонинг на Плевнелиев...Професори много.затова Бягат младите навън.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe