Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии

Според лидера на ГЕРБ, сега умират повече хора от миналата криза с коронавируса
Обновена: 16 окт 2021 13:39 | 16 окт 2021 13:30, Петя Славова
471
Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии
Снимка: БГНЕС

Вчера стартира официално предизборната кампания, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на обичайната си обиколка из страната. Този път посети Старозагорска област - храм-паметник "Рождество Христово" край град Шипка, където се срещна с духовниците, които му подариха икона.

"Искам да кажа на тези патриоти, които така се наричат и много обичат да ходят на Шипка, да знаят, че и паметникът там го ремонтирах.", похвали се Борисов на срещата с духовниците и заяви: "Малко говорим, но много правим".

"Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борис е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването", продължи Борисов.

Бившият премиер категорично заяви, че отново няма да има съставено правителство, защото няма отговорни партии и сериозни хора в тях.

Борисов коментира и казуса с листите в Стара Загора. "Искам да предам на колегите от "Демократична България" (ДБ), които винаги се имат за най-големите юристи и пазители на закона, но само когато касае други. Ние не сме им виновни, че не спазват закона. Все пак държа да се отбележа, че съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) е избран и назначен от Румен Радев, а само четири човек са от ГЕРБ.

Та като казват от ДБ, че ГЕРБ са им виновни за всичко, то да знаят, че 11 човек от състава на ЦИК са от партиите на протеста", каза още Борисов.

Борисов каза, че Христо Иванов и Атанас Атанасов ще имат 4 гласа от ГЕРБ, за да могат да се явят на изборите. "Иначе ще се оплакват, че някой им пречи, а те трябва да си изконсумират провала на това, което правиха последните месеци в парламента", каза още лидерът на ГЕРБ.

По време на посещението си той коментира и противоепидемичната обстановка: "Само за 5 дни умряха 500 българи - 10 пъти повече от миналата година по времето на най-голямата криза, когато в света нямаше лекарства и ваксини. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе страната в състояние, в което цяла Европа се радва на мачовете, а нашите стадиони са затворен. Гинем от некадърността им. Четете не само Винету, а и законите".

В речта му влезе и Плана за възстановяване, като обяви, че има добра и лоша новина. Добрата била, че "предложенията на Кирил и Асен не са приети, а 85% е от нашия план. Защо им трябваха шест месеца, за да се мотаят?" Сред лошите новини, по думите е, и спряното саниране, което вече ще се прави със съфинансиране.

"В Плана е включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн. Сиреч на ТЕЦ-овете им остават 2-3 години живот, а всички се изредиха тук да обещават светло бъдеще. В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим. Ние заварихме провален проект и арбитраж в Париж, но успяхме да защитим интересите на България", каза Борисов.

Той определи управлението им като "Чудовищен хаос, чудовищна инфлация" и допълни, че въпреки "терора на Бойко Рашков", партията му е по-силна и мобилизирана от всякога.

Той се нарече оптимист и, че е убеден, че българските граждани няма да позволят да продължи да се случва сегашното политическо положение. "Просто сме по-добри от тях", заключи Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нагло лъже мутрата. Например миналата година починалите от Ковид-19 бяха с 60% повече от сега.
234
16
 
12
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Що за нахален и безочлив човек.
233
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че повече няма да ти позволим да крадеш,това е ясно.Но ако успеем да ти вземем откраднатото,ще има поне малко полза за народа от твоето управление.
232
11
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
БОЙКО БОРИСОВ ПРОЧЕТЕ ВИНЕТУ И СТАНА ВОЖД! А СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ НАПИСА ЗАЩО СМЕ СОЦИАЛИСТИ НО НЕ СТАНА СОЦИАЛИСТ! Радев една книга не е прочел.
231
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли сега?Съветва ви да четете не само "Винету",а и законите.Да се смееш ли,да плачеш ли?
230
7
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИНФИЛТРАТИ ПРАТЕНИ НА ЗАПАД ЗА ДА ИЗПЕРАТ ДЪРТИТЕ ЧЕРВЕНИ ВАМПИРИ И ДА ГИ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ДЕМОКРАТИЯ - АСЕН ВАСИЛЕВ И КИРИЛ ПЕТКОВ. ИЗПЕЧЕНИ ИЗМАМНИЦИ, РАБОТИЛИ ЗА МЕЖДУНАРОДНАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ.
229
6
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Айде нови избори след тези.
228
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербави тролчета,вашият вожд вече е аут.Примирете се.
227
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще изливаш душата пред бай Ставри.Той с нетърпение те очаква.
226
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За голямо твое съжаление този път правителство ще има.И дано не са толкова "отговорни".колкото беше ти.Дано не са крадливи като теб.Дано са почтени и да успеят да ни оттласнат от дъното,на което ни закова ти.
225
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тули, зборадства ли? Поставил мини на всеки метър. Предвидимо. Онези след него да се хапят от яд, че нищо не могат да направят. Баце ни е подсигурил бъдещето.
224
2
 
8
 
! Отговори
До 280 преди 2 години
А на тебе бай Кой ли ти е името?
223
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак плаче за спряното саниране.Еййй,ревльо,само от санирането откраднахте с дебелото Лили стотици милиони.Дори само за това трябва да влезеш в затвора.Плюс останалите ти престъпления.
222
6
 
4
 
! Отговори
Бай Кой преди 2 години
До анонименМного анонимници в тази държава. Е за това сме на това дереже, защото сме анонимни.
221
13
 
16
 
! Отговори
ПАК СМЕ С ГЕРБ преди 2 години
Не искаме червени НЕУКИ И НЕКАДЪРНИ компири у НС!САМО ГЕРБ И ДПС!
220
15
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Кварталната мутра чак сега разбра, че няма да има власт за тях! И че и в този парламент на ГЕРБ с 200 ... Инак казано, за ГЕРБ среден пръст (много моля да не бъда цензуриран. Според титанът на ерудицията, лакеят Герджиков, показването на среден пръст било "политически възглед"!!!!)
219
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си проклятието на България!Марш в зайчарника,където ти е мястото.Трябват ни образовани и честни хора,а не крадливи необразовани мутри.
218
14
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Този път е права мутрата от Банкя. веднъж и той да каже нещо умно и правилно. Между впрочем Герб, на която е лидер, партия ли е ? Честито на политиците и особено на тези, които са били членове на БКП-то като него.
217
13
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Плюйте поплювковци по Бойко - колкото повече, толкова повече % за ГЕРБ.
216
4
 
10
 
! Отговори
До 260 преди 2 години
Абе льольо,не можем да го дишаме твоят вожд.Нашият справедлив гняв е срещу неговите кражби,алчност и безочливост.Затова никога повече не трябва да му даваме властта.Мутри не бива повече да ни управляват.