Манолова: Скандалът с машините е целенасочен!

"Сиела Норма" доставя машини още от 2014 година
Обновена: 11 ное 2021 21:35 | 11 ное 2021 21:35, Петя Славова
87

Ще гласуват ли хората на 14 ноември въпреки скандалите с машините коментира Мая Манолова."Този скандал ми изглежда като целенасочена кампания от страна на Борисов и ГЕРБ да разколебае хората, да разруши доверието в машинното гласуване и да откаже хората да отидат да гласуват. Това е удобно за партиите на статуквото, най-добре би било за Борисов да отидат да гласуват само платените му орди. Малко пресилена и изкуствена ми изглежда тази агресия на Бойко срещу "Сиела Норма", защото да не забравяме, че "Сиела" беше избрана от предишната ЦИК, в която доминираше той и ГЕРБ. Това си беше ЦИК на ГЕРБ", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя припомни, че "Сиела Норма" доставя машини още от 2014 година.

"Като омбудсман съм правила разследвания, наемът на машините беше почти, колкото цената на машините. Тези 400 и няколко машини са официално внесени. Това не е някакъв нелегален внос. Това не е продукт, за който не се знае. Борисов се осведомява от своите представители в ЦИК. Забелязвате ли, че дискредитирането на машините е кампания на ГЕРБ, която започна още преди седмици. Те, заедно с ДПС, БСП произнесоха решение, с което да накарат всички секции да броят разписките, абсолютно без всякакви аргументи. Какъв е смисълът от машинното гласуване, ако пак партийните представители в избирателните комисии ще отчитат вота? Слава Богу, ние осъдихме ЦИК през ВАС", допълни Манолова.

Според нея хората трябва да бъдат спокойни и да разберат, че машините имат софтуер, който е сертифициран.

"Той е запечатан, одитиран, има софтуерен ключ, който се пази в ЦИК. Няма как, каквото и да е друга машина, да бъде включена в изборите, защото три институции са ги сертифицирали. Ясно е, че тук трябва да се навива пружината, че някой ще вземе изборите на Борисов. Единствените избори, които той е загубил през последните 12 години, са точно тези, които бяха със 100% машинно гласуване. Защото подмяната на протоколи, надписването, манипулациите няма как да се случи. На машината няма как да ѝ дадеш 50 лв., за да ти отчете един глас отгоре. Няма как да я заплашиш, няма как да я рекетираш", категорична е Мая Манолова.

Тя смята, че на Борисов вече никой не му вярва.

"Това са лъжи, лъжи. Това е човек, който вече е наясно, че изпада от властта и че повече няма как да бъде премиер. И заради това цялото му усилие е съсредоточено върху това да има достатъчно влияние, за да опази парите си и парите на близкия си кръг. Той отново влиза в ролята на охранител, но този път на богатството, което е натрупано през последните 12 години. "Автомагистрали" имат 50 работника и 20 строителни инженери, и 5 багера. Как те строят 100 и няколко км магистрали? Всичко това е превъзлагано нелегално, противозаконно, на неясни цени. Как може законно да преведеш 80 млн. лв. авансово за един обект и 60 млн. лв. от тези пари да ги изтеглиш кеш", попита Манолова от ефира на Bulgaria ON AIR.

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е на мнение, че Бойко Рашков трябва да влезе и в Комисията за финансов надзор. Тя допълни, че виждат партньор в лицето на "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
ИЗЧАГЪРТАЙ ВАПИРА преди 2 години
ГРОЗЕН ЕНЕРГИЕН ВАМПИР- ИЗСМУКВА ЕНЕРГИЯТА НА ХОРАТА- ПРОТИВОПОСТАВЯ ГИ И ГИ СКАРВА.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като правеше Костинброд, не беше ли с цел?
61
0
 
6
 
! Отговори
Един от повечето преди 2 години
До 35. Уууууумен бе! Ако и помнеше кой въведе САМО машинен вот!
60
2
 
11
 
! Отговори
Един от повечето преди 2 години
Като стана въпрос за доверие.Държавите, където машинното гласуване и гласуването по интернет никога не са били прилагани, са Австрия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Великобритания, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия, Швеция и Исландия.В Германия, Холандия, Финландия и Норвегия машинно или друго електронно гласуване са били използвани, но са премахнати заради опасения, свързани със сигурността.
59
1
 
23
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Жалка женица.лишена от елементарен усет за мярка.Толкова горката е захласната и пристрастена за власт,че не подбира средства ,само лъжи и интриги.Това нещо заедно с бандата и с какво са полезни на България,че да си дам гласа за тях?!
58
1
 
23
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Е другарко Галева, този път не можете да кажете, че машините са поръчани и складирани от Борисов.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т-по, по-т.по, още по-т.по - Манолова.
56
2
 
21
 
! Отговори
Руса поговорка преди 2 години
Роди ме мамо проста! Аз сама ще се изруся!
55
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ПП, ДБ и ИБГНИ не искат да се броят контролните разписки от машините, кажи бе сестра Галева? Сигурно добре знаете, че се подготвя манипулиране на вота с тези 613 разкрити незаконни машини, но не е изключено да има още.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Арменския бабишкер нещо се изгуби като актуален коментатор... - ... - Арменците са практични хора! Този видя, че с неговите ортаци хаир няма да получи и отиде да си гледа работата!
53
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази дето сътвори Костинбродската афера злобее срещу разкритията на ГЕРБ. Ама, че наглост.
52
2
 
25
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Тая и детето си ще предаде за власт и пари . Толкова гнусно същество рядко се среща !
51
1
 
31
 
! Отговори
Маг Минчо преди 2 години
Преди ден в Хасково "пърхаше" около Радев. Знае че е изтървала влака и ще предаде съотборниците от "Изруси се, БГ", като ще се предложи на Радевците. Истински ШУТ, ама в женски род!
50
2
 
25
 
! Отговори
Евроком преди 2 години
Търсим фотографка за държавни спални
49
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая и да искаш да е мразиш, не се получава, ама мисля. че нема да влезе у парламенто, просто няма акъл и хората го разбраха :)))
48
1
 
16
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
Да знаеш,много си права. Целия и насочен, само че не е скандал.
47
2
 
34
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ооооо, според майчето само тя и бойкикиев могат да се притесняват от манипулации за изборите. На Борисов му е забранено, така ли? Радвам се, че тая идио-тка селяндурка няма да влезе този път в НС. Сигурно защото оправи окончателно майките, та сега не реве за тях, ами се хванала за "платените орди на Борисов", дето щели да гласуват. Мииии, майче, селска пръчко,аз ще гласувам безплатно. За теб и да ми платят 30 сребърника-никога!!!!!!!!!!!!!
46
0
 
41
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Тази женица никога няма да се извини. Защото е нагла крайно проста и явно с липса на морал. Силно се радвам че няма да лае в новия парламент.
45
1
 
30
 
! Отговори
костинброд преди 2 години
за политик не ставаш Мая,ти си будааааааааааала
44
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до : Изнервен ---- Е, как тогава ще обясниш, вкарани един Тир машини 200бр. и веднага бойко ги намери и дори знае в кой склад са???? Не е ли доста странно?? Или за тебе няма значение важното е да защитаваш работодателя си!!??