ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи

Радев очаква от партията да е конструктивна и отговорна опозиция
Обновена: 6 дек 2021 10:45 | 6 дек 2021 10:45, Камелия Цветанова
233
ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи
Снимка: БГНЕС

Не оценяваме като оптимистично това, което предстои на България, напротив предстоят кризи и трябва единение, нов тип диалог в НС, трябват мостове, обществото ни е твърде разединено и през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Това каза по време на консултациите при държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство  председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя призна, че се надява с началото на втория мандат на Румен Радев стилът му на управляване да е друг.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха  тази година за симпатизантите на ГЕРБ - СДС, въпреки това сме втората политическа сила и ние заради тях гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция, ще бъдем със силни позиция по отношение на отстояване на демокрация, законността и спазването на Конституцията. Обещаваме, че ако правителство ,което ще сформират четирите партии имат нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост и заради опита ни, те ще получат помощ  и съвет, но в същото време всяка грешка ще бъде сочена,  защото за да има добро управление е нужно да има силна и знаеща опозиция“, посочи Атанасова.

Според нея след репресиите на симпатизантите на ГЕРБ, днес се стигна до спиране на работата на в. „Труд“, където има полиция.

Радев й отговори, че доколкото знае става дума за неплатени данъци от страна на вестника.

„Можехте за помогне финансово на „Труд“ имате достатъчно възможности, за да си плащат наема“, обърна се президентът към Атанасова.

 Радев определи ГЕРБ като формация с богат поетически опит.

„Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост, вярвам, че разбирате, че след изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Последните 2 служебни правителства стабилизираха страната и показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи“, посочи президентът.

Според него постигнатото през последните месеци трябва да бъде надградено и да върви напред, а не назад.

„Това изисква общите усилия на всички нас и съм убеден, че вие разбирате тези нови реалности и очаквам, както и обществото, конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 2 години
В президентството можаха да нахлуят, но в па.рц..ал наречен вестник никой не може да припари, нали. герб имат късмет, че не управляват, щяхме да ги видим, как се справят с кризите, сега им е лесно да критикуват всеки за всичко. Можехте за помогне финансово на Труд - от какъв зор, пък и изречението е изчанчено. Четете преди да публикувате, бе.
88
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Труд ко стаа бе? Май чичко Сталин дошъл за Коледа? Демокрацията ли им носи за подарък? Брей.
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките мафиоти от червената боя да минат през затвора защото само крадът и не могат да работат нищо ния ще издигнеме няколко затвора много бързо.
86
10
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Герб напразно се надяват на промяна в стила на Радев! Този слепок не моиже да вижда и мисли политически - как може да каже, че служебните правителства са стабилизирали страната, когато те направиха точно обратното?!...Както и да е! Герб си остават единствената лястовичка на промяната към по-добро бъдеще у нас и трябва сериозно да работят на тази позиция - да не стане като СДС! СДС се предадоха на БСП, те искат да управляват и ще подкопават демокрацията /стари "комунисти"!/..
85
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен2...абе не знам как би могло да стане това,но иначе си прав :-"СТРАХЪТ ОТ ГОСПОДА Е ОСНОВАТА НА МЪДРОСТТА"...
84
1
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Кризи за герП, докато изчезнат !!!___герП вредна колкото бкп, нека не им дадем толкова време !!!
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз знам че тези хора които заплашват и калнът хората на тях им се случват много лоши неща.
82
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама взимаите целия бюджет и изчезваите бе не мога да ви дишам.
81
3
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Брей,гробарите не гледали с оптимизъм бъдещето...?!?!..Това за "смущаващо " ли требе да ни прозвучи?..Ами естествено,че за тях няма бъдеще!...СМЪРТНИКАНАЛЕГЛО какъв "оптимизъм" може да има?..Е,до последно ще си мисли,че точно на него ще се размине,но.."Оня" не винаги е на същото мнение...Та накратко:-Гробарите да си дефинират вече епитафията!..Да не чакат последния момент..
80
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен2 преди 2 години
пааак прах в очите,4-рна коалиция..........,виждали сме резултата и преди....,не се кълнете в народното събрание ,а се кълнете само пред светата ЦЪРКВА,ако сте хора де!
79
3
 
17
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Бъдещето им е зад решетките на половината от тях начело с Буци - няма как да е им е оптимистично.
78
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партия герб наи много пречи на румен радев кирил петков спецов и васил божков да източат държавата и да си крадът не убеспокоявано затова не искат герб.
77
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при мен обратното,гледам с оптимизъм за бъдещето затова че ГРОБ залязват!!
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не скача еФатмак! Кой не скача еФатмак!
75
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб им пречи на другите партии да източват държавата и да крадът затова ги мразат.
74
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом партия герб са виновни за всичко взимаите си чантичката и чао на сила хубпс не става щом презирате партията на мен ми е много чудно защо я държат партия герб кои има интерес или кои за боксова круша да си изкарват агресията на нея като удушник те си мислят че партия герб седи в парламента да източват държавата защото са алчни и коромпирани заради собсидията от 8 лева.
73
5
 
10
 
! Отговори
Хелоуин преди 2 години
Сбогом, тикви!
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те самите ГЕРБ са една много голяма криза!
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб не са желани в управлението оставете ги да фалират държавата червените комунисти да я докарат до нула и да започнеме на чисто аз знам щом не си желан си отиваш в момента партия герб е безполезна явно някои хора имат интерес от партията.
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега де, кой докара кризата...