ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи

Радев очаква от партията да е конструктивна и отговорна опозиция
Обновена: 6 дек 2021 10:45 | 6 дек 2021 10:45, Камелия Цветанова
233
ГЕРБ не гледа с оптимизъм на бъдещето, предстоели още кризи
Снимка: БГНЕС

Не оценяваме като оптимистично това, което предстои на България, напротив предстоят кризи и трябва единение, нов тип диалог в НС, трябват мостове, обществото ни е твърде разединено и през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Това каза по време на консултациите при държавния глава Румен Радев за съставяне на правителство  председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя призна, че се надява с началото на втория мандат на Румен Радев стилът му на управляване да е друг.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха  тази година за симпатизантите на ГЕРБ - СДС, въпреки това сме втората политическа сила и ние заради тях гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция, ще бъдем със силни позиция по отношение на отстояване на демокрация, законността и спазването на Конституцията. Обещаваме, че ако правителство ,което ще сформират четирите партии имат нужда от помощ и съвет от наша страна, не само заради политическата мъдрост и заради опита ни, те ще получат помощ  и съвет, но в същото време всяка грешка ще бъде сочена,  защото за да има добро управление е нужно да има силна и знаеща опозиция“, посочи Атанасова.

Според нея след репресиите на симпатизантите на ГЕРБ, днес се стигна до спиране на работата на в. „Труд“, където има полиция.

Радев й отговори, че доколкото знае става дума за неплатени данъци от страна на вестника.

„Можехте за помогне финансово на „Труд“ имате достатъчно възможности, за да си плащат наема“, обърна се президентът към Атанасова.

 Радев определи ГЕРБ като формация с богат поетически опит.

„Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост, вярвам, че разбирате, че след изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея. Последните 2 служебни правителства стабилизираха страната и показаха, че е възможно управление, което да обединява опита и усилията на хора с различни политически възгледи“, посочи президентът.

Според него постигнатото през последните месеци трябва да бъде надградено и да върви напред, а не назад.

„Това изисква общите усилия на всички нас и съм убеден, че вие разбирате тези нови реалности и очаквам, както и обществото, конструктивно и отговорно поведение на силна опозиция“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
ми не, няма такъв филм. :)))обаче сме гледали филма На всеки километър. вероятно е правен за славното минало на дядо ти. как е кашкавала?
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75 нали знаеш колко лесно се закрива една партия.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, и само да питам къде е сланинения мозък от заичарника? Къде е този ромски корифей живо тегло 200 литра? Къде е този функционално неграмотен еднокнижник да каже как стоят нещата. Да каже защо магистралите му се разпаднаха, защо партията му умря, къде са парите и тн??? Щото той 12г плюеше по предишните управления, а сега за 6 месеца след първите избори той няма отговорност към мазаляка дето е оставил?
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-ДПС-ДС ке падне.
65
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много кризи още ще има за ГЕРБ-ДПС-ДС. Гледали ли сте филма "Милиционерът си отива"?
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67 гледаи ти да не се узовеш там аз знам че такива където много заплашват и джафкат не хапат къче къде лае не хапе и за какво ще ги обвините и вкарате членовете на герб като другите партии крадът трипати повече и не могат нищо да работят ела да ми дадеш призовката лично на вратата.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма представа какво са им причинили герба на червените, обаче страшен рев на задоволство и агресия е изпълнил форумите- също като едно време срещу костов. тва значи, че герба не са били чак толкова лоши.
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои беха тия герп и защо още ги показвате? Значи като ПП и Радев печелят избирателната активност им е ниска, а когато изтъкват че са втори или баце както обича да казва че пак ги е бил всички избирателната активност им е тамън. Тия въртят гзъ как им дойде. Ромо-турчееща се партия.
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще кажете че сме расисти направете ме мене президент на турция или президент на филиповци факултета христо ботев столипиново.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се започва с арестите на членовете на ОПГ Гроб!
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то досега 12години ни управлява ром...
58
1
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Е аз да кажа ли браво,че 12 години ни управляваше най-младият син на партията-Б.Борисов,вече дедо,ама още не се е деполитизирал.Още си пази червената книжка като ценна реликва.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом милиционерите от ГЕРБ-ДПС-ДС не гледат добре на бъдещето, значи всичко ще бъде наред.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вия виждали ли сте българин да стане кмет в столипиново и да управлява ромите аз не съм а тука в българската държава идват роми да ни управляват.
55
6
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Интересно ми е в Европейския парламент ПП в една партия с ГЕРБ ли ще са, или в партията на Станишев?
54
7
 
2
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Първанов беше архитект на тройната коалиция, Радев на четворната.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тои ковид не е измислен това е спин в цял свят има пандемия от спин и в сащ и в русия.
52
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Те не гледат с оптимизъм напред, а ние не гледаме с оптимизъм назад, по тяхно време.
51
4
 
10
 
! Отговори
Въй преди 2 години
Не ги срам с таковa държание.
50
5
 
5
 
! Отговори
Т.Ъ.ПАКОО.. преди 2 години
РУСИЯ.. САЩ... - СА ФАЛИРАЛИ ОТДАВНА..... ЗАТОВА ИЗМИСЛИХА КОВИД - ЗА ДА ТИ ПРИБЕРАТ ПАРИЧКИТЕ И ДА ИМ ПЛАТИШ ДЪЛГОВЕТЕ.....