Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер

Заложен е 4-годишен мандат, категоричен бе готвеният за финансов министър
171
Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер
Снимка: БГНЕС

Всеки участник в бъдещото коалиционно управление на страната ще има вицепремиер, потвърди съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Ще има и вицепремиер, който ще отговаря за ефективното управление, общо ще бъдат 5", подчерта готвеният за финансов министър, цитиран от БНР. Той даде да се разбере, че "Продължаваме промяната" ще имат общо двама вицепремиери, а останалите участници в бъдещата коалиция – по един.

Още по темата
"На финала се разбрахме всяка партия да има свой съветник в министерствата, за да не се получава този партиен феодализъм, за който вчера "Демократична България" предупредиха".

Василев уточни, че все още не е мислено как точно ще се случи подписването на споразумението, но това трябва да стане вероятно до края на седмицата.

"Заложен е 4-годишен мандат", каза още Асен Василев.

По-рано Калина Константинова потвърди, че е едната от номининациите за вицепремиер на "Продължаваме промяната". Става дума за вицепремиер на ефективното управление.

"Да, аз съм кандидатът на "Продължаваме промяната" за този пост. Но всичко това би било редно да получа покана след подписване на коалиционното споразумение от всички коалиционни партньори", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
до 68 преди 2 години
ти си луд бе- кой ще му даде да стане министър? чегъртай си там и си трай.
64
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
изобщо не е задължително 7 зам председатели на нс вместо 1 4 вицета а няманужда от нито един стига сте харчили пари стига с тези министерства масовисъкращения на пенсионери
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение дългия да ги напусне разгневен и да сподели в пост у фейса какви са ги творили в задкулисието.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо Кокорчо говори - кокори се Кокорчо кокори и глупаците ококори !
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След нова година се очаква още по голяма инфлация а банките се готвят да вдигат таксите. Вече някой търговци не приемат плащания с карти. Чува се че през банкомат теглене ще е по 4 лева и явно няма контрол. Тия ми се струва че бързо ще отекат. Ако изкарат една година пак добре ще е . Ще дойдат и други де . Очертават се трудни за ЕС ту години .
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вече служителите в министерствата ще луднат окончателно.
59
2
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
Ми стани ти министър като толкова ги разбираш тия работи бе! Стани, но не можеш!Но да даваш акъл - това го можеш?Дори когато никой не ти го иска?
58
3
 
3
 
! Отговори
До Г преди 2 години
Ти кво искаш бе, 200 000 човека ли да бъдат изхвърлени на улицата? Аман от профани дето пишат ей така, да кажат нещо...
57
4
 
16
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Нищо няма да се промени, нищо няма да се оправи!? Тия вместо да борят бюрокрацията я раздуват....Не може фигурантите да стават все повече а бездомните и хората без переспективи също да стават все повече....
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става все по-зле.
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неадекватно, аматьори ще се учат на управление. България вече залязва.
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест ще стане миш-маш......хахахаха :))) Има една българска поговорка - "от много баби, хилаво дете".....да видим докъде ще е докарат :))
53
3
 
12
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 2 години
До тук какво предлага тая партия. Почти никакво увеличение на доходите- ськращаване на дьржавната администрация с некькви си 30 000души. Никакви компенсации за цените на енергоносителите и стоките от пьрва необходимаст. Анулиране на ТЕЛК решенята или взимането на 700 000 мижави пенсии , а как ще живеят тия хора не се знае . Премахване на ранното пенсиониране демек миньорите и металурзите да го духат. Затвор за неплащане на осигуровки та то тия с 3000 лв заплата не искат да плащат камо ли с 1000
52
1
 
14
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 2 години
А защо не и всяка партия да си има вицепремиер. Събират се всеки обед и вземат решения . Бойко Рашков ще им осигури спокойствие в някое заведение около министерски съвет.
51
1
 
3
 
! Отговори
ЗАЩО НЕ ? преди 2 години
Нека всяка партия да е ОТГОВОРНА за министерството си , народа ще отсее шкарта по този начин !
50
3
 
2
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Четорна коалиция... Прав си , това се доказа особено в последните 13г. , младите пак бягат от държавата , и България е на всички последни места в ЕС ..... Е, как е ?
49
9
 
2
 
! Отговори
Това е ШЕРИАТ преди 2 години
ДАНС на Борисов и Гешев са продавали роби на Пернишки мафиоти за гаври с СРС , изтезания и убийства! Цена 50 000 лева за роб!Къде е сега великото МВР и великата Прокуратура няма ги нали !?Разпитайте Юлиян Борисов Георгиев от Перник как си е купил роб за 50 000лева, а забравих че е приятел на прокурора Иван Гешев и на прехваления генерал майор Васил Василев!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират за постове!
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВО ЧЕГЪРТАШ БЕ ЮРДЕК КОГАТО СА В КОАЛИЦИЯ НАЙ-МНОГО СЕ КРАДЕ НИНА ИМПРКСОВА ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ?!?!!!! ЗАМ МИНИСТРИТЕ КРАДЪТ ВСЕКИ ТРЕТОКЛАСНИК ГО ЗНАЕ А ТУКА СИ ИМАМЕ 4 ЗАМ ПРЕМИЕРА!!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
И сега остава да се научите да разговаряте и да провеждате диалог за процесите, не за обектите и системите. Ако ученето е процес след 100 години ще ви наричат престъпници, че сте задържали тая система и само гледате как да оцелее такава каквато е!И другия път като те удари томахавката на Маниту не питай защо или как, единственото дето ще чуеш ще бъде : Сине мой, мой *** сине!!! А евентуално последната ти мисъл ще бъде: Хванаха ме!