ГЕРБ: Комитова и Караджов плащат по договорите за "Хемус"

Питат Бойко Рашков дали е бил агитатор в предизборната кампания
36
ГЕРБ: Комитова и Караджов плащат по договорите за "Хемус"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ разкриха, че се правят плащания по договорите ин хаус за строителството на магистрала „Хемус“, сключено по време на управлението именно на ГЕРБ, за които управляващите твърдят, че ще бъдат разтрогнати.

"Няколко месеца по време на предизборната кампания бяха сложени какви ли не епитети – порочни, престъпни, грабежи, незаконни за тези догори. Днес научаваме, че през септември миналата година служебният министър Комитова плаща 14 милиона лева по договорите ин хаус за „Хемус“. През януари тази година 26 милиона лева е платил Караджов отново по същите тези договори“, каза Младен Шишков.

Той пресметна, че реално за няколко месеца са изплатени 40 милиона лева по точно тези договори за изграждането на магистрала „Хемус“.

Шишков отсече, че ГЕРБ подкрепя изцяло действията на регионалния министър Гроздан Караджов.

„Радваме се, че настоящето управление разбра, че това е единственият начин магистрала да бъде завършена“, посочи той.

Александър Иванов настоя МВР шефът Бойко Рашков да каже той какво смята по отношение на това, че и Комитова като служебен министър е плащала по тези договори, и настоящият министър плаща по тези ин хаус договори.

„Те съучастници ли са в такова престъпление на века, както казваше преди? Настояваме той да отговори дали няма вече да си признае, че няма нищо гнило в строителството на „Хемус“ и той е участвал с тези си твърдения като предизборен агитатор, целящ единствено уронване на престижа на ГЕРБ“, отсече Иванов.

Според Николай Ненков, ако тези договори бяха порочни, цялата процедура по магистралата би трябвало да се прекрати и да се започне отново.

„Със самите си действия се самоопровергаха“, коментира той по отношение на управляващите.

Ненков пресметна, че заради забавянето с една година на строителството, срокът на изграждането на магистралата ще бъде удължен поне с 2-2,5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Хемусгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 2 години
Само ФЪФ Бг , можеш да заемаш висши постове с купени дипломи , с най-нисък успех в следването --Среден 3 на релси , а може и със начално образование , затова И промениха КОНСТИТУЦИЯТА на РБ за да може и цар Симон-две да стане Премиер / на времето / .. Абе , дРъжава та дрънка , най-бедни сме , защото сме най-корумпирани !Гусина Гешева , има ли ЦЕНЗ за този пост , и с какъв успех е дипломата му !
21
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Комунистите все си мислят , че ако се разправят с Борисов и с Гешев , виждаш ли , щели да им се размине на превратаджиите за мародерствата които извършиха срещу собствения си народ! То не бяха ковчези, бесилки, чували за трупове...! А сега пък предстои голямото крадене и заробване с дългове за години напред! Докато тази *** не се изчисти, България винаги ще рови дъното! Историята го доказва!
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато оня от Банкя,заедно с каскета и цацата не бъдат вкарани в затвора,няма да се оправим.Нищо,че тука някои,които са бягали от часа по български език яростно ги защитават.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че колко пъти ще и плащат ,нали бяха авансово милиони
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На гербавите няма да им се размине за похарчените милиарди на зелено.И за 40%-та комисиона върната в чекмеджето.
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още докато беше министър Комитова каза,че ще се наложи да плащат за вече сключени договори.А само ГЕРБ са изненадани.Тия не са в час и само се чудят за какво да се заядат.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12Доказателствата не се събират от "каскета". А от полицията и следствието на Рашков!!!! "Каскета"само преценява има ли данни за престъпление, или няма. Ако имаха нещо, щяха да го пуснат досега "без да си искат"по фейк сайтовете на Бабикян. Ама нямат. Самои пускат кьорфишеци за шарани.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "До гербавата тролска общност, които искате доказателства, а много добре знаете че доказателствата се събират от каскета и сте смели," Явно не си наясно как функционират държавните органи. Доказателствата се събират от ПОЛИЦИЯТА. Има и Следствие.
14
11
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 10 Защото главния прокурор Гешев още не е уволнен. Когато го уволнят, тогава ще има нови попълнения в ЦСЗ.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То за какво сами не се опровергаха? Като се започне с компенсациите за Ковид. Нали бяха "неадекватни". Вече повече от година са мерките въведени от ГЕРБ, но с повече бумащина и по-малък достъп до нея. Няма друг начин освен "ин сайт" за да се построи в България нещо в обозримо бъдеще. И от живково, и от станишево време има инфараструктурни обекти дето ояе не са озаконени. Не ме кефи. Но този факт да се използва за подмяна също не ме кефи. С колко забавиха само довършването на Южната дъга в София?
12
3
 
17
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Амеба безмозъчна, и ти ако имаш доказателства може да ги занесеш в прокуратурата и също и в медиите. 19те имота е шеф на МВР и нищо не е събрал освен баламурници да му вярват докато трупа имоти.
11
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гербавата тролска общност, които искате доказателства, а много добре знаете че доказателствата се събират от каскета и сте смели, но ще ви видим когато каскета бъде сменен и то съвсем скоро,тогава пак ще си говорим.
10
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от ГЕРБ какво искаха да кажат, че нищо не им се разбира? Че имаше кражби, имаше. Че са за много милиарди, за много са. А че държавата и сега не плаща пари - не плаща! Така че не знам от ГЕРБ какво целят, кой министър колко милиарди бил плащал, но фактът е че парите ги няма! Фирмите една по една ще почнат да гърмят като пуканки!Е, плащат, но на час по лъжичка дето се вика.
9
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нанков защо не е при бай Ставри?Постоянният пътник в джипката на сикаджията от Банкя, където се возеше на задната седалка и се хилеше, като лека жена, а е възможно и да такъв , а Бойко да е врътнал резб.Но двамата са еманация на кражбите в пътния сектор на България и раздаване на порциите.
8
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамаджан ЧашкоФ е просто един долен провокатор и дезинформатор, който хвърля клевети в публичното пространство, защото знае, колко много пpocтаци в България ще му се вържат на празните приказки...
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще доживеем ли да видим пияното плямпало да извади доказателства за Хемус. От 9 месеца само това говори, но доказателства йок. Цялата ви работа е такава, комунисти скапани.
6
8
 
9
 
! Отговори
б преди 2 години
тази позиция е меко казано странна.Не става ясно цитираното плащане по кои договори е станало- за ония лотове без разрешение за строеж или по другите с издадено разрешение за строеж.Нищо не се казва за ония милиони получени в човали- кой е крайният получател.Ако е било законно да се строи с договори ин хаус,то защо се крият тези строители получили по този начин авансово плащане и защо това плащане не е постъпило по банковите сметки на изпълнителите,а се получава кешово от някакво случайно лице.
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната, някои овце може да умрат от глад ама важното е да има промяна.
4
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 44та им е било много лесно на тия като фигуранта и иьмамниците покрай него, избили са всички с мозък и са оставили само овцете да ги доят. Сега им създават неудобства ама пак се оправят с краденето.
3
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастите са НЕостри като идолът си чекмеджан банкянски. Има договори и по тях съответните задължения. Герберастите сигурно така са ги сключили, че ако държавата не плаща, ще дължи и неустойки. Така че няма какво да реват.