Деница Сачева: Българите са притеснени от скока в цените

По думите й, Асен Василев заговорил за компенсации в последните дни
5 фев 2022 11:50, Петя Славова
120
Деница Сачева: Българите са притеснени от скока в цените
Снимка: БГНЕС

Всички български граждани са притеснени от повишението на цените на тока, на енергоносителите, на горивата, на стоките и услугите. Това не можахме да го заложим като дневен ред в парламента, управляващите предпочитат да разглеждаме законопроекти, които не са в дневния ред на хората и са с несъществуващ вносител - служебното правителство. Това заяви пред БНТ Деница Сачева от ГЕРБ.

Още по темата

По думите ѝ предложенията на ГЕРБ са пренебрегвани, няма конкретни предложения за общините, а се дават закани да се проверяват тези, които не успяват да си плащат сметките за електричество.

Тя определи като крайно цинично да бъдат сплашвани с наказания кметовете, които не се подчиняват.

Сачева изрази притеснение, че едва в последните дни Асен Василев е заговорил за компенсации заради високите сметки за ток, но е притеснена как ще се случи това, тъй като гръмките обещания за размера на пенсиите са се провалили.

Като процент от БВП социалните плащания намаляват. За миналата година беше 15,2%, сега се предлага да е 14,2%, каза тя.

Според Сачева всичко, което сега се предлага като антикризисни мерки, е наследено като предложения от ГЕРБ, продължават се техните политики. Изтъкна, че Бюджет 2022 се основава на грешни прогнози, а увеличението на доходите на пенсионерите ще бъде изядено от инфлацията.

Каза, че финансовият министър е излъгал, че е изпратен нов план за възстановяване и устойчивост, а ЕК работи със стария - на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, тъй като План "Петков" няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените скачат, ама Сачева продължава да е все така дебела. От къде има пари да се тъпче като прасе?
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук във ФЕС. БГ се наблюдават коментарите и се трият да се наклони на някой представата за кое за мизерията в която правителството на радев и неговите комунисти приятели ни докараха ли? ФЕС. БГ спонсорирано от БКП, черепа и други светли индивиди.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла Европа е притеснена от цената на тока след приемането на безумните глупости за така наречената "зелена енергия"Доброто в случая е че Ел-Енергията която се предлага на нашият пазар е над 80% произведена от държавни дружества,което ще рече че печалбата от завишените цени отива в джоба на държавата,остава тя да обезпечи хората които имат нужда от помощ а не всички наред!
28
3
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ми къ да не са притеснени... Оня мазния, гъджето на сашева продавал супи по 30 лева на банску, а в същото време реве и иска помощи от държавата...))) но все пак е герой си легнеш с такъв дзвер не е лесну....)))
27
3
 
11
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Трябва ДАНС и ГДБОП да Арестуват всички членове на ГЕРБ в Понеделник .Трябва да върнат Откраднатите Пари на Децата и Старите Хора .
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О да международното положение е виновно. Старата песен на нов глас. Винаги това е оправданието на комунистите. Цените са се вдигнали със стотинки на запад и в България се вдигат по 300%. Иззедници работодатели и комунисти на власт. Преди беше една тиква който държеше всичко в правилната посока. А сега Расия ехеееееее. Всички ще сме бедни както през комунизма. Или бяхме богати от гледна точка на някой който не вижда как живеят нормалните хора на запад.
25
6
 
6
 
! Отговори
4eра преди 2 години
ЦАР КИРО И КОКОР4О ШЕ ВИ ОПРАВЯТ - ТАКА БЯХА ЦАР СИМЕОН , МИЛЕН ВЕЛ4ЕВ И НИКОЛАИ ВАСИЛЕВ- ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ - 4ЕСТИТО УМНИЦИ !!!!!!!!!!
24
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
брейиии!..Добре че си отвори устата Цачевицата та разбрахме,че повишаването на цените ни тревожи !..Ей това е да има кой да ти "отваря очите"..
23
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как при герб не се вдигнаха цените на стоки и ток а година след като не са в управлението на държавата и бяха изчегъртани от всякъде всичко отива към 97 на Виденов зимата? Сега новите комунистчета ще закрият специализиранияр съд и прокуратура където са делата на мафията и всички череповци и тел подобни ще се върнат в България. И Гешев които им бръкна на всички престъпници отзад 1000 ката е много лош нали? Затова ли правителство пусна чартърен поглед до Африка, да видим че има и по зле?
22
6
 
9
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Ами да, хората са притеснени като разбраха какви договори сте подписали и как сте крали като невидели. И затова ни вдигат цените всеки ден и то го правят точно назначените хора от ВАС!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ е на бунището на историята при царя. Още въпрос?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом няма протестиращи и барикади по улиците, хората не се палят на площада вече, значи нещата са много по-добре от преди. Хората са доволни и щастливи при новата власт.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха, ха, повече цинк му е майкатa
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят бенц е една поцинкована кофа.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си ги избрахте, нали!
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герп е гробище на стари таратайки като тая.
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе като гледам по улици и площади няма протести и палатки.. За разлика от времето на ГЕРБ-ДПС. Тоест народа днес е по-добре от преди година. Факт
14
9
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Тока и горивата в цяла Европа са високи заради рекета и заплахите на сащ за спиране на СП2...
13
8
 
13
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Бойко е виновен и за това,че сте неграмотни,злобни и алчни бабекянци, Маноловци ,хаджигенци и минетковци на ***.
12
10
 
11
 
! Отговори
мак преди 2 години
Значи, сачевица твърди, че добрите действия правени от сегашните са благодарение на заложеното от герб. А всичко лошо е само по вина на управляващите и герб няма нищо общо. Тарикатка.