Руското посолство и ГЕРБ с атака по Петков заради "Турски поток"

Премиерът определи проекта като корупционен инструмент
Обновена: 25 мар 2022 19:40 | 25 мар 2022 19:36, Александър Попов
299
Руското посолство и ГЕРБ с атака по Петков заради "Турски поток"
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков посочи по време на срещата си с американския президент Джо Байдън "Турски поток" като корупционен инструмент.

"Дадох и примера за „Турски поток“, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на (строителя) „Аркад“ се намериха в къщи като на (пиара на ГЕРБ) г-жа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупция“, разказа Петков след срещата си с Джо Байдън.

Не закъсняха и реакциите.

Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода "Турски поток" в България, написаха от посолството на Руската федерация у нас.

Още по темата
"Тръбопроводът стана най-големият инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ "Козлодуй", изграден от съветската компания "Топлоелектропроект" съвместно с българската "Енергопроект"). Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки", заявиха още от посолството.

"Балкански поток" е българска собственост. Премиерът Кирил Петков наясно ли е какво говори?", попита зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че правителството не се справя с кризата и трябва да подаде оставка и отново повтори, че ГЕРБ поема курс към предсрочни избори.

"Системните партии трябва да преосмислят своето поведение и да се оттеглят от коалицията", призова Даниел Митов. Той се обърна към "Демократична България" като дясна политическа сила, която трябвало преосмисли участието си в правителството.

Според Митов българските позиции са отслабени в международен план.

"Нашата страна ще бъде принудена да засили източния фланг на НАТО. Но защо правителството не използва тази възможност да преговаря с нашите съюзници за модернизация на армията и противовъздсушната ни отбрана?", попита той.

По темата с руския посланик Елена Митрофанова, която си позволи обидни квалификации към страната ни, Митов заяви, че тя вече не е трябвало да бъде в България.

"Управляват ни хора, които не знаят какво да правят в такава кризисна ситуация, а това е опасно за страната", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
1
 
! Отговори
факт преди 2 години
този американски служител ли е
244
5
 
2
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Не е случайно, че ГЕРБ и Русия едновременно атакуват българското правителство, независимо че герб уж изповядват друга култура. Ако се вгледате внимателно всъщност герб са изключително послушни и към русия и към щатите и към турция. Не безплатно разбира се, взели са си дела корупция
243
15
 
15
 
! Отговори
Европееца преди 2 години
Радвайте се че сме член на НАТО и ЕС. Защото иначе бе твърде вероятно Русия да ни окупира за втори път. Както го направи през 1944 г като ни окупира със войските си руската армия. Само болен мозък заразен с вируса Русия би плюл по НАТО. Които е единствения гарант за нашата национална сигурност и нашите суверинитет и териториална цялост. Само партии от лабораторията на руския институт като Бсп, Дс и Възраждане могат да са против българските национални интереси и националната ни сигурност работейк
242
26
 
14
 
! Отговори
ПрС преди 2 години
Тулупа си измива ръцете с Киро.Киро да оправя золумите на банкянския ид....
241
9
 
33
 
! Отговори
страшно преди 2 години
Безкрайно съжалявам ,че гласувх за този!Дано по скоро си отиде.Грам не направи нещо за обикновените хора.Интересува го само украинците,ЕС,Нато..е потънем здраво заради червивата му уста,липсата на дипломатичност и слугинажа.
240
5
 
21
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
До анонимен 250:Той просто Киро горкия много умен,Харвард май не му повлиял на манталетета.Страхотен речник и колко грешки,ама Баце ти е виновен.Каза,Рече,еее,меее
239
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коменистът рече Дръжте комуниста
238
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев - импийчмънт!
237
15
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Просто Киро е п ост, но пък ГЕРБ са ОПГ и върхушката им е за затвора. Така че, мислете за коя партия ще гласувате на следващите избори.
236
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха , за пореден път лъсна топлата връзка ГЕрП - СССр ! Само Атака още се правят на ощипани ! А бичето Тома да посвети поредната си словесна noлюцuя на тази топла връзка ...
235
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Киро се оказа голямо *** и пълно разочарование! Толкова глупости направи за толкова малко време, ходи по чужбина, държи се недостойно, продава националния интерес за селфита с тоя и оня бюрократ... позор!
234
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,Операzията,, в Украйна доведе до премахване на тумора Руско газово влияние и метастазите му.
233
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че Борисов с всичките си недостатъци е много нива над мошениците Петков и Василев, бездушни американски лакеи, без мисъл за държава и народ! Херо Мустава провежда политиката на САЩ и го прави отлично! Главният виновник е Радев, сериозно подпомаган от ИТН и ДБ! На неговата съвест да тежат греховете на двете служебни правителства и поразиите ПП.
232
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,Не убивай вестоносеца,,. Киро просто разкри схемата. ГЕРБ(к) са обслужвали руски интереси. Не че Нинова не го прави сега.
231
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя про100 Митов Русия ли zащитава сега?
230
7
 
19
 
! Отговори
Народеее!!!!&#85 преди 2 години
То бива бива такава простотия,но толкова голяма не сме имали!Да ви е честит *** на всички които го подкрепяте!Глад и студ това ни чака!
229
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** потъва. Даже про100 Киро изглежда гигант край Жужо.
228
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ"!Като чета коментарите, виждам, че това е истина! Простакът/простаците/ си искат *** да ги управлява! Не може учени и умни хора да са начело!Колкото до газта ибез нея ще минем! Важното е путлерова/фашистка/Русия да спре да съществува в този си вид!
227
7
 
26
 
! Отговори
Психар преди 2 години
Петков е психически неустойчив! Кой друг бяга ухилен покрай шефовете в ЕС за да си прави селфита?
226
4
 
27
 
! Отговори
ТЪРЧИ ЛЪЖИ преди 2 години
В наше село на такива като просто Киро им казваме ТЪРЧИ ЛЪЖИ! Говореше за някакъв завод за автомобили, за получаване на ток от вятър (къде го???), от минералните извори, но те не са с висока температура...Изобщо - високо платен наглец!