Руското посолство и ГЕРБ с атака по Петков заради "Турски поток"

Премиерът определи проекта като корупционен инструмент
Обновена: 25 мар 2022 19:40 | 25 мар 2022 19:36, Александър Попов
299
Руското посолство и ГЕРБ с атака по Петков заради "Турски поток"
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков посочи по време на срещата си с американския президент Джо Байдън "Турски поток" като корупционен инструмент.

"Дадох и примера за „Турски поток“, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на (строителя) „Аркад“ се намериха в къщи като на (пиара на ГЕРБ) г-жа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупция“, разказа Петков след срещата си с Джо Байдън.

Не закъсняха и реакциите.

Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода "Турски поток" в България, написаха от посолството на Руската федерация у нас.

Още по темата
"Тръбопроводът стана най-големият инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ "Козлодуй", изграден от съветската компания "Топлоелектропроект" съвместно с българската "Енергопроект"). Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки", заявиха още от посолството.

"Балкански поток" е българска собственост. Премиерът Кирил Петков наясно ли е какво говори?", попита зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че правителството не се справя с кризата и трябва да подаде оставка и отново повтори, че ГЕРБ поема курс към предсрочни избори.

"Системните партии трябва да преосмислят своето поведение и да се оттеглят от коалицията", призова Даниел Митов. Той се обърна към "Демократична България" като дясна политическа сила, която трябвало преосмисли участието си в правителството.

Според Митов българските позиции са отслабени в международен план.

"Нашата страна ще бъде принудена да засили източния фланг на НАТО. Но защо правителството не използва тази възможност да преговаря с нашите съюзници за модернизация на армията и противовъздсушната ни отбрана?", попита той.

По темата с руския посланик Елена Митрофанова, която си позволи обидни квалификации към страната ни, Митов заяви, че тя вече не е трябвало да бъде в България.

"Управляват ни хора, които не знаят какво да правят в такава кризисна ситуация, а това е опасно за страната", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на министър- председателя Кирил Петков ! Колкото до Митрофанова досега трябваше да бъде изгонена! Никоя страна няма да толерира обидите и тона на руската посланичка .
184
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и каскетът само с мутрофанова бил близък, та мислел да се самонатрапи в сащианското посолство, да се прави, че уж го подкрепят :)
183
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 202 Вие сте гербав тррол с комунистически изцепки, обиди, определения за другите, отново обидни, разбира се и отдалеч си личите, колкото и да разправяте, че сте безпартиен. Може да не сте член на партията, но Ви плащат от герб. Чак пък ужас :) Такива п.р.о.с,то.тии пишете, че даже и си вярвате :) Аз не съм ничий тррол, никой не ми плаща, за да пиша. Просто се радвам на свободата на словото, защото преди ме триехте и блокирахте.
182
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 198 Човече, ти си като кон с капаци. Тесногръд. Всеки, който не е съгласен с комунистическите ти изцепки, е от Герб, така ли? За твой ужас съм безпартиен и нямам намерение да ставам ничия *** като тебе - ти си *** - и много ти личи.
181
20
 
9
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Браво, Петков!! Продължавай промяната!!
180
6
 
9
 
! Отговори
Сигнал преди 2 години
Да МутрофановаКъсно е, няма обратен път назад.Късно е, всеки живее в собствен свят .Късно е, наша несбъдната мечта,невъзможен порив се оказа любовта.Сбогом, дано си щастливаутре далече от България.Руска любов по-красива,знам ще те спре далеч от мен!СБОГОМ!!!!
179
10
 
11
 
! Отговори
Ехоооооо преди 2 години
Мутрофанова вече пътува към Раша. Време е да я забравим. Нея я чакат да консултации с психолог! Сбогом!!!
178
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 196 Да, то цял пАток да построиш незабележим шпионаж, пък моя в какво точно се изразява, гербав :)
177
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До абе Никакво превъзходителство не е домашната прислужница на Путин. Обикновена шпионка на заплата.
176
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 188. Ми така правят шпионите като теб - прикриват си путинските пристрастия, но накрая се издават.
175
9
 
14
 
! Отговори
абе преди 2 години
абе кирчо, тя е НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО посланик с ранг на министър на най-голямата в света страна - ти си взел да джафкаш срещу нея...все едно пекинез срещу доберман, утре като ти врътнат кранчето ще се въртиш като слънчасал
174
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 190 Гербав, тя и каскетурата 50 пъти каза, че нямало начин да разпитат божков, пък сега се разбързаха, след 2 години дремане, да го разпитват, щото можело, всъщност :) Вие лъжете, щом си отворите устата :)
173
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Така - Ти пък повярва в Кировия цитат и взе да си развяваш байряка. Мого си бил лесен за манипулация, тц, тц, бива ли така. Горкият пенсинер, пак го прекараха.
172
2
 
3
 
! Отговори
До 190 преди 2 години
Уффф. Олекна ми!!!!
171
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ауууу Само в Киревата глава са заедно, и в твоята манипулирана. Не прочете ли, че заглавието е Кирев цитат? Което е далеч от истината. Журналистите също имат деца, и те трябва да ядат. Заглавията са важни. Не е задължително да са истини, ако са цитат.
170
11
 
5
 
! Отговори
Така преди 2 години
Бойко, знаем ме си отроче на бай Тошо. Но с Раша се разделихме отдавна! След толкова години си наясно, че БЪЛГАРИЯ Е ЩАСТЛИВА В ЕС и НАТО.Раздели се и ти с миналото си! Бъди с България!!!!!
169
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 184 Гербав, и това под статията, в която си признавате, че вие сте путинистите :):):) путин аз го пиша с малка буква, ако не сте забелязали
168
6
 
9
 
! Отговори
До 185 преди 2 години
Да го закрием. *** виж я Мутрофанова...реве ЕВРОПА ТА ЕВРОПА. Не ще да напусне хубавото ейййй! *** ще й се наложи. Обратно в Раша Другарко!
167
8
 
5
 
! Отговори
Ауууу преди 2 години
Кофти звучи руско посолство и ГЕРБ...те нали са БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ!!! Митов кво става?
166
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да закрием по-скоро руското посолство у нас и скъсаме всякакви дипломатически връзки с руските убийци на деца и беззащитни хора.