Руското посолство и ГЕРБ с атака по Петков заради "Турски поток"

Премиерът определи проекта като корупционен инструмент
Обновена: 25 мар 2022 19:40 | 25 мар 2022 19:36, Александър Попов
299
Руското посолство и ГЕРБ с атака по Петков заради "Турски поток"
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков посочи по време на срещата си с американския президент Джо Байдън "Турски поток" като корупционен инструмент.

"Дадох и примера за „Турски поток“, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на (строителя) „Аркад“ се намериха в къщи като на (пиара на ГЕРБ) г-жа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупция“, разказа Петков след срещата си с Джо Байдън.

Не закъсняха и реакциите.

Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода "Турски поток" в България, написаха от посолството на Руската федерация у нас.

Още по темата
"Тръбопроводът стана най-големият инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ "Козлодуй", изграден от съветската компания "Топлоелектропроект" съвместно с българската "Енергопроект"). Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки", заявиха още от посолството.

"Балкански поток" е българска собственост. Премиерът Кирил Петков наясно ли е какво говори?", попита зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че правителството не се справя с кризата и трябва да подаде оставка и отново повтори, че ГЕРБ поема курс към предсрочни избори.

"Системните партии трябва да преосмислят своето поведение и да се оттеглят от коалицията", призова Даниел Митов. Той се обърна към "Демократична България" като дясна политическа сила, която трябвало преосмисли участието си в правителството.

Според Митов българските позиции са отслабени в международен план.

"Нашата страна ще бъде принудена да засили източния фланг на НАТО. Но защо правителството не използва тази възможност да преговаря с нашите съюзници за модернизация на армията и противовъздсушната ни отбрана?", попита той.

По темата с руския посланик Елена Митрофанова, която си позволи обидни квалификации към страната ни, Митов заяви, че тя вече не е трябвало да бъде в България.

"Управляват ни хора, които не знаят какво да правят в такава кризисна ситуация, а това е опасно за страната", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
8
 
5
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Киро!!!!!Като си много отворен и голям специалист,отговори на въпроса!!!!-Защо,като министър в служебното правителство откри кражби от ББР,парите за магистралите откраднати и колко още мръсотий,а ти нищо не направи и даже всичко потули.Това е защото сте със бойко сте комбина!!!!Затова си махай!!!
204
8
 
7
 
! Отговори
Този преди 2 години
Нещастен агент на кгб-Мутрофенова още ли е тук в бг? В Сибир я чакат на новата и длъжност и плащат в рубли. Да се съ проводи до сръбската граница заедно с цялата свита и от там да пали мотора.
203
3
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Проличава си все по добре кой на кого е бил слуга както преди, така и сега. Човек с голяма и,, умна,, глава.
202
1
 
5
 
! Отговори
Тази преди 2 години
комунистка Ангелината със сегашен прякор Морски_ много се е газирала. Сигурно е прелъстена и изоставена от някой гербер, иначе нямаше да приема всичко толкова лично. Няма значение каква е темата, тя едно и също каканиже. По цял и цяла нощ. Сън не я хваща да не пропусне някоя плювка. Омръзна даже и на антигерберите, как не се усеща.
201
8
 
13
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
200
16
 
7
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Как сте гербери ? Допадат ли ви новите трендове в пролетно-летните костюми на райета в партията ви ? :) избрахте ли костюмите ? :)
199
7
 
15
 
! Отговори
д-р Ох преди 2 години
Този юнак има всички признаци на зависим от едни определени субстанции, и е крайно време да му се спре да говори и да се излага - него, и още повече нас!
198
15
 
10
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Боко се подмазваше на всички на наш гръб.На Путин " Търски поток" на Тръмп остарели самолети на хартия пплатени 100% напред.Прегруща се с всеки само да е на власт и да пълни чекмеджето отвсякаде.Кой страда ? Обикновеният българин.Превърна ни в най-бедната , най- корумпирана нация в европа и най- бързо изяезващата в света.Купи си медии и прокуратура и си мислеше .яе сте царува веяно.Идва видов ден за всияки крадци!
197
6
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Кирчо,забрави ли,че американският посланик надзираваше Бойко при всяко негово изявление по повод АЕЦ Белене,и Южен поток,за да е сигурен че тези проекти ще бъдат спрени?Та твоите твърдения за съвместни действия с Русия,от страна на ГЕРБ звучат направо като антинаучна фантастика!
196
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 209 Даже не отричате, както всички гербави трролове :) И пак чуденка какво да ме обидите, а забравихте да измислите нещо за шпионажа :) Разбира се, че имате друга работа - кой знае под колко статии в колко медии пишете :) Прав Ви път! Хич не ми е необходимо да ме обиждате. И без това ще преживея някак :):):)
195
13
 
8
 
! Отговори
В един отбор преди 2 години
Са Русия и ГЕРБ,.... 3 милиарда наши пари...подарък за Русия! Ветото за Македония...подарък за Русия! Отказ от неустойка по договор с Газпром и доброволно отказване от пренос на газ по тръбата през Румъния...подарък за Русия! Тиквата подари нашия суверинитет и пари на Русия! Сега Радев достойно се подлага на Русия!
194
9
 
26
 
! Отговори
Кмета преди 2 години
Кироооо, лабав си като политик. Говориш като хлапе на улицата , а не ти тича на длъжността . Вземи си поговори с някоя " стара лисица" от политиката, за да ти покаже как трябва да се държиш и говориш от позицията заемана от теб.
193
6
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
На тоя ясно ли му е , че т. нар. турски поток има три разклонения за български консуматори, или продължава да си мисли, че имаме един мост над Дунав.
192
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми защо някой му обръща внимание
191
10
 
21
 
! Отговори
КИРО =АГЕНТ НА ПУТИН преди 2 години
От България на 3 морета ще стане България на 3 парчета.....
190
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте канадчето, може да научите канадски, нали беше учил 3 семестъра в Харвард.
189
12
 
12
 
! Отговори
Хибридчик Киро ! преди 2 години
Петков е руски Хибридчик като ментора си Радев - това е само димка за заличаване на проруската му позиция във войната с Украйна !
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 203. Ти тези неща явно ги говориш от собствен опит с плащанията. Човек по думите се познава. Ти си явно неуспял човек, черноработник или домакиня, откъде толкова злоба у теб иначе? Вероятно се жена - не като обида, а като пристрастеност за вземане на последната дума.. Не те нарекох гурбетчия - тях ги уважавам. Айде, нямам време, оставям те да си пишеш квото искаш, че за разлика от теб аз си имам друга работа. Със здраве!
187
15
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Браво на Петков , но истината боли корумпирания елит. А раята тегли от това, като примерите са много: Нормални европейски пенсии, адекватно лечение, обучение, покачване на пенсионните години и трудов стаж.
186
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависими от газ, петрол, ядрено гориво и части за оръжейни системи си е подарък на националната сигурност в ръцете на Путин. Браво Бойко, що не ни подари на Русия, както предложи бай Тошо навремето.