Найденов: Защо се страхуваме да станем част от войната?

Според него Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата
Обновена: 6 апр 2022 13:52 | 6 апр 2022 10:09, Йоана Цонева
292
Найденов: Защо се страхуваме да станем част от войната?
Снимка: БГНЕС

От особена важност е Европа да бъде помогне на Украйна и да ѝ достави оръжия и това поставя остро въпроса пред България.Защо повече от 30 държави оказаха военна помощ и нямаха притеснения, че стават част от войната? Защо единствено и само България има притеснение, че ще стане част от войната?

Такива въпроси отправи бившият военен министър Ангел Найденов пред БНТ.

Според него когато се разсъждава за оказването на военно-техническа помощ на Украйна, трябва да се попита какви са обстоятелствата против оказването на такава помощ. Найденов не би подкрепил предоставянето на тежки въоръжени системи, платформи и изтребители на Украйна, но не вижда причина защо се прави изключение от останалите средства, които могат да послужат за отбрана и защита на украинското население.

Ангел Надейнов подкрепя закупуването на още 8 изтребители Ф-16. Може да се постигне един разумен срок в тяхното изплащане, очаква бившият военен министър. Според бившия военен министър руският посланик у нас Елеонора Митрофанова трябва да бъде обявена за персона нон грата. Найденов поясни, че остават много неизяснени въпроси – малко вероятно е да се постигне съгласие и примирие, при положение, че продължават бойните действия, предаде Actualno.com.

Основните въпроси, които остават нерешени са: статутът на Донбас и няма готов списък с държави гаранти, които да са готови да гарантират сигурността на украинската страна, отбеляза бившият министър на отбраната. Според него пълни гаранции никога не може да има и нещата все още се решават в предвидимото бъдеще на бойното поле.

Още по темата
Настъпва втората фаза на войната и за това как ще протекат военните действия ще предопредели усилията за мир, добави Найденов.

По думите му Русия не постигна значимите си стратегически цели. Първата цел пред руския президент Владимир Путин е Донбас, а втората е овладяване на Запорожието.

Следващата голяма цел пред Русия е пълното овладяване на Азовското и Черноморското крайбрежие на Украйна, изтъкна Ангел Найденов. Той посочи, че се подготвя нов пакет от санкции срещу Русия. Обект на санкциите са в областта на отбраната, енергетиката, транспорта, финансите и стоките с двойна употреба.


Дипломатът Стефан Тафров, заяви, че Владимир Путин е постигнал неуспех за това да постигне разцепление в НАТО и ЕС. Единството се засилва и военните престъпления, които се разкриват в Буча и други украински градове, засилват решимостта на Алианса, посочи Тафров. Той настоя за обявяване на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за персона нон грата.

Дипломатът се надява да застанем на страната на Украйна и да дадем своето по отношение на военната помощ за Украйна – муниции и неща, които страната ни произвежда. Тафров смята, че ще се намери парламентарно мнозинство за оказване на военна помощ на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да запазим неутралитет в рамките на Нато. Нали те били миролюбиви и имали отбранителен характер. Защо трябва да даваме оръжия. Искам лично и поименно гласуване в парламента. Да се види персонално кой е за война и кой е за мира .
160
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският народ прозря аферата с ваксините за К19 но те същите сега се опитват да го вкарат във война . Обаче той пак ги разпозна и се надявам да не озакони помощта за нацизма. Надявам се да има всенароден отпор на лъжата и заблудата. Военнолюбците да отиват да се бият но бг. Народа не дава оръжия и муниции за война след като вече тя е почнала. Злото се крие в американските НПОта които са възпитавали в омраза и участие в война. Да кажем не на подкрепата за война.
159
3
 
25
 
! Отговори
Само да уточнчя: преди 2 години
Този отвънка е неприятно мазен,а отвътре е по-черен и от дявола! Преди време хасковските бесепари категорично отказаха да гласуват за него и го сложиха в друга листа. Заедно със сестра Галева са отвратителни кариеристи,натегачи,интересчии и далаверажии.С позицията,която заема този *** за войната,ярко доказва,че е и ПРЕДАТЕЛ на РОД и РОДИНА! Сега и двамата с пчеличката са извън лапачката и тоя денонощно се опитва да засвидетелства преданост на "Козяк",откъдето са паричките на предателите!!!
158
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
защото българите искат мир а не воина защото ние сме в нато и ес без референдумзащото ние живеем тук от векове заедно с русия какво ми е направила русия та даизпращам оръжие срещу нея наи добре е двете страни да седнат на масата запреговори и да се разберат по болните въпроси ние не знаем какво се е случило2014 в донбас информацията е едностранчива
157
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно помощта за нацистите вече е изпратена и сега се търси начин да се оправдае и озакони за да не може народа да ги съди предателите родоотстъпници.
156
4
 
28
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Найденов, дърт човек си вече. Не си ли разбрал, че където двама души си мерят патките е опасно да си подаваш гъ.а? България във военно и икономическо отношение е незначителна държава, за съжаление. И това го дължим на "великите сили", които не позволиха преди 110 години да има Велика България на Балканския полуостров. Орязаха ни половината територии и ги дадоха на съседите ни. Върни се пак в нафталина, Найденов и затвори устица, човече. Да мислим за безопасността и сигурността на България! Казах
155
4
 
20
 
! Отговори
Наблюдение преди 2 години
От дълги години политика на САЩ е да отглеждат предатели по света и у нас ..
154
9
 
8
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Дори и БСП успяха да прогледнат малко---но Нинова, г-жа Импексова - не... А иначе синчето си гледа кефа в омразните САЩ, с парите от нашите джобове, нали?
153
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това мнение на този човек не просто ме огорчи и възмути до дъното на душата ми. Аз го имах за сдържан и кротък човек а то било поза на мимоза така да се каже да има рима. Изпитвам ужасна тъга от къде се наредиха и пръкнаха такива военнолюбивци и то от средите на бсп. Обаче да убиват но за наша сметка на търпеливи бг. Народ.
152
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги рано или късно се разбира от къде дадени хора имат ама много пари. От американците. Предатели.
151
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От онзидешната статия изпитах огорчение и възмущение а от днескашната презрение.
150
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ако има капка морал трябва да се разграничи поименно от всяко лице което петни името и. Факт.
149
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива глупави неща са написали Русофобите под статията с името на Ангел Найденов очевидно вдъхновени от неговите призиви. Защо сме се страхували да участваме във войната. Първо защото живота има стойност и второ защото това не е нашата война а вашата на русофобите.
148
3
 
16
 
! Отговори
До 166 преди 2 години
Мазен, отиди направи още една ножка, след това завърти джобса. Подмини на мамчето обявата й, след което потърси свястна работа. Ckaпaн ***
147
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе другарю Найденов върви да се биеш кой ти пречи. Има чуждестранен легион. Но може би е под достойнството ти да се запишеш за войник. Смяташ че като си бил министър от бсп си нещо повече от войниците. Искаш да даваш акъл. За три дни две статии само в този сайт. Това е нахално. И горделивост проявявате което е грях но комунистите от къде да знаете. Вие забранявахте православните ценности и ги заменихте с комуноглобалистични.
146
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, ако има смелчак наш журнал да иде ве в Украйна и да отрази събитията. Но няма. Само едни анализатори поканени в студията на топло мрънкат. Айде де, кажете истината. Обаче няма да я чуем. Путин е лош, азовците са добри. Добрите и лошите. Чакам ви да отразявате от мястото на събитието, иначе ви фъквам.
145
6
 
7
 
! Отговори
ТАВАРИЩ ПУТИН преди 2 години
ДРУГАРКАТА КАБАЕВА ЩО Е В ШВЕЙЦАРИЯ
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да пият алкохол отколкото наркотици да ползват като украинците.
143
15
 
5
 
! Отговори
ДЕРУСИФИКАЦИЯ преди 2 години
До АнонименДОЛУ РУСИЯ. ПУТИН Е КАСАПИН
142
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз минавам денс да питам русофилите защо на Путин проститутката, Кабаева, се скри в Швейцария? Барабар с чаветата им. Защо, бе?