Евелина Славкова: Кабинетът може да направи ГЕРБ приемливи

Управляващите се учат в движение
20 апр 2022 12:21, Росен Стойчев
92
Евелина Славкова: Кабинетът може да направи ГЕРБ приемливи
Снимка: БГНЕС

"В бъдеще правителството по-скоро ще губи, отколкото ще печели. Защото не виждам много полезни ходове, с които да се изяви на фона на тези кризи, така че обществото да върне доверието си към този кабинет." Това обяви пред БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

"Картината показва, че това правителство стартира с подкрепа 40% положително отношение и 39% отрицателно отношение. Сега наблюдаваме много голяма разлика. Тя е голяма, защото за много кратък период от време имаме тотална смяна в данните. В момента 58% имат негативно отношение, а 27% позитивно.

Обществото вече чувства социално напрежение, защото в последните години живеехме по-нормално. Сега, с всички събития, които се случват, всичко се увеличава непрекъснато – това социално напрежение няма да стихне с каквито и да било икономически мерки за някакъв период.

Още по темата
Свикнахме да живеем малко по-добре и сега това идва малко шоково за всеки", прогнозира Евелина Славкова.

"52% от обществото не смята, че това правителство ще изкара пълен мандат. Те не вярват, че тази коалиция ще успее. Тя не изглежда монолитно в очите на хората", коментира социологът.

"Италианско семейство – да, но това е управление на една държава и не могат дас е аргументират с такъв тип емоции. Хората го виждат, усещат,  очакванията на хората – в един момент някоя от политическите партии (най-видна на първи план, но не и сигурно, е ИТН) да излезе от коалицията."

Казусът за Северна Македония може да бъде препъникамък, посочи Евелина Славкова.

Според нея опозицията в момента печели от това да няма избори.

"Действията на тази коалиция, това, че не се справят с кризи, учат се в движение и т.н. – това реабилитира ГЕРБ и може да се създаде ситуация, в която те да бъдат приемливи."

Електоратът на БСП е разделен 50:50 в отношението си към правителството, отбеляза друг маркер в изследването на "Тренд" Евелина Славкова.

"Извън ПП самите електорати на коалиционните партньори не реагират съвсем положително по отношение на оценката за работа на това правителство. В един момент някоя от тези политически формации просто ще каже – ние губим, ще спечелим по-скоро политически дивиденти, ако излезем от коалицията, отколкото ако продължим да я крепим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво да бъдат приемливи ГЕРБ?С лошите магистрали за милиарди,с пътища целите в дупки,с калпаво саниране за милиарди,с похарчени 3 милиарда за самолети на хартия,с дадени още 3 милиарда за тръбата на Путин или за 40 милиардния дълг и мизерията на хората???Това ли е приемливо за вас?
40
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите троляци пак са налазили форума.Простите пак си искат простия крадец,зер без кражби не се живее.
39
16
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
В момента ББ провежда операция "Нахрани социолог".Социолозите са се наредили като гладни кучета пред къщата в Банкя и чакат ББ да подхвърли поредния транш.
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки и един но не и герб.А може бибитко когато влезне в затвора.
37
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ никога няма да бъдат приемливи за нормалните хора.Шайка крадци и лъжци,които ограбиха народа,нямат повече място във властта.
36
4
 
18
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
искамеси боико отличника на бял кон тои е месията.
35
4
 
17
 
! Отговори
честита промяна !!! преди 2 години
Само гробищата няма да фалират, защото на тях не им трябва нито светлина, нито топлина, нито вода. Комунистите този път се справиха с изчегъртването на държавата и населението и още по-бързо и от преди. Другаря Радев каза, че имаме прекрасно правителство - изтребват народа финансово.
34
18
 
7
 
! Отговори
Инж+ преди 2 години
Стига бе!? Тия крадливи ГЕРБ-ери да станат "приемливи"!?
33
5
 
14
 
! Отговори
Този,дето пише преди 2 години
за медиите че са на ГЕРБ,гледа ли въобще помията,наречена новини по телевизиите?Да казваш,че са прогерберски е демонстрация на тъпотия.От сутрин до вечер гледаме кривата озъбена усмивка на Киро и слушаме лъжите му,последната за най-евтините горива,които имаме.Популизъм,манипулации,лъжи,некадърност-името им е Киро.
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-интересен е докладът на "Фрийдъм хаус", но не се публикува в гербавите медии :)
31
6
 
15
 
! Отговори
ПРОСТ-о Киро преди 2 години
Колкото и да се напъват форумните драскачи на мазната фуражка и харварските джендърчета, за всички е пределно ясно , че при Борисов живота беше подреден , цените нормални, а хората редовно си получаваха заплатите. В момента какъвто е президента , такива са и хрантутниците му от правителството начело с П`рост-о Киро и милиционера с 12-те ке`нефа.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден ни информират какво мислим и нямат съвпадения :)
29
5
 
15
 
! Отговори
777 преди 2 години
Абе нали и аз ви казах, че няма да годинясат ......ще ни докарат до просешка тояга.
28
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Даааа , направиха с усмивки голяма промяна - жени, баджанаци, балдъзи , приятели , верни кучета на супер постове , иначе вервайте им-"те изобщо не тикат страната ни към фалит".
27
15
 
4
 
! Отговори
Позорен Факт преди 2 години
ДАНС и МВР са лични Терористични Организации на Бойко Методиев Борисов! Изтезават Българи по поръчка на Гешев и Борисов!
26
4
 
10
 
! Отговори
Казусът с РСМ в преди 2 години
политиката на Кирчо-кокорчовците е само върхът на айцберга.Когато правителството се е провалило в най-важното - овладяването на инфлацията и скока на цените,в нивото на живота на хората,РСМ не ме вълнува,доколкото не ни пренебрегва като този,който би ги пуснал в ЕС и ни клеветничи пред факторите в ЕС.Правителството и медийният му слугинаж въртят,сучат и всячески избягват този най-важен въпрос-инфлацията и цените и невъзможността си да го решат..Затова ни занимават с Украйна и РСМ.
25
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре,че Боко им плаща да го хвалят,иначе ще умрат от глад.
24
5
 
15
 
! Отговори
Пп празни приказки преди 2 години
Те ако учеха в движение щеше да е супер. Но единственото, което правят е да се карат за постове и да си правят сечено. Дори ГЕРБ не им е нужен за да ги злепоставя, те сами се справят много добре. Говорят за ел коли, космоси и артифишъл интелиджънс, а хората не могат да си позловят да срещнат Великден, вчера останаха без пенсии. Това са професионални празнословци. Като този Лорер. Ами вижте му физиономията. Той ви е обрал само с ехидната си хипнотизираща аура. А вие събирайте стотинки за козунак.
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БГ тъжна реалност 24 От кого да чуем - от гербавите медии или от гербавите троловe. Няма и една независима медия - всичко е герб-***.
22
0
 
6
 
! Отговори
нnabludatel преди 2 години
преди последните избори тази "агенция" Тренд постигназавидни резултати: ПРИ ПП НЕ ПОЗНА РЕЗУЛТАТА С +16,57% ПРИ ГЕРБ НЕ ПОЗНА С -1,66% ДПС НЕ ПОЗНА С +3,7% БСП НЕ УЛУЧИ С -6,4% ИТН НЕ УЛУЧИ С -7,98% ДБ НЕ ПОЗНА С -2,13% ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПУБЛИКУВАТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЯХ