Кирил Петков за газа: Това е шантаж, правителството е подготвено

Ние няма да се подадем на подобен рекет, заяви премиерът
Обновена: 27 апр 2022 10:27 | 27 апр 2022 10:27, Красимир Ангелов
951
Кирил Петков за газа: Това е шантаж, правителството е подготвено
Снимка: БГНЕС

Българското правителство е подготвено. Няма да има намаляване на подаването на газ към консуматорите по никакъв начин. Министерство на енергетиката има ясен план за действие, включително готов план за алтернативни източници, заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на днешното правителство заседание, коментирайки спирането на доставките на газ от страна на Русия.

Още по темата
"Спирането на газа от "Газпром" е грубо нарушение на техния договор и е шантаж за използване на извъндоговорен план за плащане в рубли през трети лица, което не гарантира нито доставките, нито парите на българите. Ние няма да се подадем на подобен рекет“, заяви премиерът.

Той съобщи, че се преглеждат всички договори с Газпром, включително и договорът за транзит без България и отбеляза, че едностранно действие на изнудване е недопустимо.

"След милиардите похарчени пари за Турски поток, виждаме политиката на ГЕРБ докъде ни доведе", каза още Кирил Петков.

Премиерът съобщи, че тази сутрин е разговарял с гръцкия си колега Мицотакис, който е потвърдил, че всичко по газовата връзка върви по план и юни месец физическото ѝ изпълнение ще бъде факт. Едновременно с това той потвърди общи действия за диверсификация през втечнен газ, допълни Петков.

"Говорих и с г-жа Фон дер Лайен, която каза, че едностранно нарушаване на договора между Газпром и България, не е проблем само на България. Това е проблем на целия ЕС и ответните действия ще бъдат общи.

Планът е на лице, европейският отговор ще бъде на лице, готови сме с точните стъпки за всички алтернативи", увери премиерът.

Както е известно, късно снощи, на 26 април, в "Булгаргаз" ЕАД, бе получено уведомление, че доставките на природен газ от "Газпром Експорт" ще бъдат спрени - считано от днес, 27 април.

По-рано днес министър Александър Николов увери, че доставките на природен газ към потребителите в България са гарантирани минимум за един месец напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


951
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
0
 
0
 
! Отговори
Разочарован преди 2 години
Нищо повече от *** И ФУКЛЬОВЦИ НАХАЛНИ не са , ястребите,, от ПП. Преди години имаше бял мерцедес който народа разлюля и някои се попикаха в него - това е нищо в сравнение с това което очаква Кирчо и Кокорчо през есента когато цените скочат и само ще се облизваме пред витрината за храни.
663
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЙ ЛОШОТО Е ПРОС ЧОВЕК ДА ТЕ УПРАВЛЯВА! СТАРИТЕ КРАДЯХА,НО БЯХА ХИТРИ! ТОЗ КРАТУНКО ТАКА ЩЕ НА ЗАБАТАЧИ ЧЕ НИВГА НЯМА СА ОПРАВИМ
662
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Шантаж е управлението ти, Киро. Ти продаде и предаде България.
661
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство е тотален провал!
660
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи,дано гръмне влака на Кирил Петков.Да се подпали и обърне.
659
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шантаж е да не платиш газа в сметка на Газпром и така да съсипеш цяла България.Шантаж е да им искаш заплатите на нигерийска сметка.
658
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЯП ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ, РУСОЛЮБ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЕ КАЛКО ВРЕДИ РУСИЯ НА БЪЛГАРИЯ!ПУТИН НЕ Е ДРЕБОСЪК,А ВЕЛИКАН!РУСИЯ ОСВОБОЖДАВА,А НЕ УБИВА!РУСНАЦИТЕ СА НАЙ!НАЙ!КОГА ЩЕ СВЪРШАТ БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ?ЗА РУСКИ РУБЛИ МАЙКА СИ ЩЕ ПРОДАДЕТЕ!
657
9
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Понеже в България има най-много ***, копейковци, комунисти и сидеровци...... на тях най-напред им спряха газта :))))))))))))))))))))))))) Кеф голям, те първи ще усетят "братската" руска любов :))))))))))))))))))))))))) Да им е честито!!! Както са с по 2лв. в джоба...... :))))))))))))))))))))))))))
656
4
 
8
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Такова лиза.не друг до сега не е правил! Зимата на Жан Виденов ,ФАЩ ни я спретнаха, защото човека искаше да сме независима държава , а те не. Ако се беше запънал повече, като при Сърбите конфликт щяхме да имаме. Сега, пак заради ФАЩ и техния интерес, някаква подобна инфлация залива цяла Европа. Вън ФАЩ от БГ!!!!
655
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен Провал, канадско ме.ке.ре, Марш от България!
654
0
 
7
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Продължаваме промяната...то ясно си е заложено в името на партията .Повече от 30 години тече промяна-държавата срещу народа в полза на чужди интереси.От какво сте недоволни...промяната тече ускорено-много добре се справят умните и красивите...народът обеднява ,те ще забогатеят и ще си идат,други ще дойдат...пак народът ще ги избере на ужким.Диалектика!Баба Гицка от Големанов...Народът ли се обажда,прати му много здраве от мен.А народът е в ролята на свако Тако от Чудомир-и я че изокам никой ден.
653
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шантажа е ваш ,5 месеца освен увеличения на цените нищо добро няма
652
0
 
7
 
! Отговори
юлиян преди 2 години
бензин иска,рубли дава.Конец.Дава,Киро,дава,иначе бензин няма,глас народен,няма.
651
2
 
20
 
! Отговори
някой си преди 2 години
Кирчооо , понеже у БГ всичко ни е наред та тръгна и за Украйна да мислиш,ехоо осъзнай се малко,губиш доверие.
650
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, Оставка, Сега вече може да удари кипенцата на държавата Киро великия на това се вика велик бай ***.
649
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Лъжеца ге разправяше същите и за моряците в Мариупол... които трябваше САМИ да се спасяват преодолявайки ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО на антибългарската кирова клика. Факт.
648
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Кеша щял да пътува с влак до Украйна след Полша. Тутууууу ти туууу. Пука му на кевлареното одеало, че хората ще си фалират бизнеса. Важното е да се правят кинти от доставките на оръжие. Оставка!
647
2
 
4
 
! Отговори
Конентапор преди 2 години
До АнонименЯвно не си запознат със законите на икономиката. Това което искаш е възможно само при соца. Да си чул американци от юга да искат същия стандарт като Ню Йорк или Сан Фаранциско? Вместо да пишеш глупости се образовай. И в България има работа която е по-платена от на запад. Ама ако си бачкаторче с бусче на някой чичка няма как да вдигнеш стандарта.
646
0
 
17
 
! Отговори
А преди 2 години
Кой знай в коя сметка преведе парите......,.
645
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме всички как си подготвен. Свалени панталони, това е подготовката