Нинова изненадващо посети "Кинтекс", нямало договори с Украйна и Русия

Работете спокойно, каза лидерът на БСП
28 апр 2022 11:41, Нели Христова
40
Нинова изненадващо посети "Кинтекс", нямало договори с Украйна и Русия
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „Кинтекс“ ЕАД. Те се срещнаха с всички директори на дирекции и отдели в дружеството.

Единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването, е уверила Нинова директорите от "Кинтекс", съобщиха от пресцентъра ѝ. "Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа", заяви тя.

Ръководният състав я е уверил, че не работят по договори за Украйна и Русия.

Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До цитат от оня ден .......няма право да го реекспортира или продава..... Така е, но "няма право" е различно от "не може" и "не го прави". При такова евентуално нарушение БГ е страната, за която възниква правото да санкционира неизправната страна, да търси неустойки, обезщетения и т.н. Та, ако има яснота, че БГ няма да го направи, нищо не пречи на Румъния и да предават оръжието на Украйна.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари пролетари, нема газ и нема пари! Налага се да спрете производството на цепелини и космическата промишленост на Чалгария!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е , другите държави да са добре и щастливи , ЕС отдавна не ни приема като нормален член , свикнали сме , и продължаваме , с любезното съдействие , на всички управляващо от 1989г., до днеска !Айде всички ПАК , В кочините си !
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще обясни Корни, че износа ни на оръжие е нараснало три пъти? Правим продукция за оръжия от времето на СССР, значи не е потребно на Германия, Франция или САЩ примерно, поне не директно. Кои страни използват такава военна техника, за които правим продукция? Къде в момента има конфликт? Може не директно за Украйна, но през Полша при всички случаи. А тази продукция е ясна къде отива, даже и реекспорта се случа с позволение на производителя.
8
1
 
3
 
! Отговори
цитат от оня ден преди 2 години
Оръжие се изнася само със - Сертификат на крайния потребител. Той обикновено се издава от МО или МВР. В Европа се издава също т.нар. Импортен сертификат. Друг важен документ е Сертификатът за осъществена доставка. Той е свързан с другите два. В Сертификата на крайния потребител (или импортния сертификат) при всяко едно положение е записано, че държавата, която получава въоръжението, няма право да го реекспортира или продава без разрешението на държавата-доставчик.
7
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
До УродимретеГръмни се, ако няма с какво скочи през терасата, но отърви близките си от присъствието си.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eгати държавата на СТАТИСТИКИТЕ , няма ли накзания , затвори ? Който е прегрешил , какви санкции са предвидени , или такива не са предвидени !
5
1
 
11
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Много си фалшива, но падението ти предстой другата седмица. Това се случва с хора които не знаят какво е бяло какво е черно.
4
2
 
19
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Луд умора няма! Всички разбраха ,че изпращаме с посредници, но Нинова продължава да дипли на лъжите си! Избори ли идват, или просто се натяга да се хареса на Решетников?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Объркала е името - вместо Кинтекс трябваше да посети Техноимпекс, дето навремето го фалира и разграби.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А снимките с РГТ-тата и Катюшите от тази нощ на летището ? И те ли ни са договорени, а ? Лъжкиня 1.
1
2
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да посети и Крушовица и да не се връща :)))