Красен Станчев: Поведението на Русия е скандално

Експертът смята, че трудно е можело да се реагира
3 май 2022 10:51, Росен Стойчев
34
Красен Станчев: Поведението на Русия е скандално
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията изглежда драматична по някакви причини, но те не са икономически.

Още по темата
Абсолютно скандално е поведението от страна на Русия от единия ден за другия да се спира, каквато и да е доставка". Това обяви пред БНР икономистът Красен Станчев.

"България не е толкова важен потребител на руски природен газ. Не мисля, че беше възможно да бъде резервиран капацитет за газ, още когато Путин издаде декрет за плащане към "Газпром“ само в рубли", добави още икономистът.

"Времето беше такова, че не позволяваше екстремни мерки по захранване или запълване на хранилището в Чирен. В общи линии това е донякъде нормално и не виждам някакъв проблем с това. Никой не би могъл да реагира", допълни Станчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
10
 
! Отговори
Taню преди 2 години
На рyшняшките инфaнтили вяра нямай! И без газ, и без одеколон ше си останеш!
4
16
 
12
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Колкото по-далеч сме от въшливите,впиянчени мужици-толкова по-добре!
3
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв един ден бе олиг0френи...преди месец и нещо продавача каза как иска да му се плаща...ама се праите на ущипани нали...па сега изненадани....ай ше ви *** в експертите.... *** на пазара и кажи че не ти пукак как искат да им се плащат доматите, а искаш само в драхми (примерно) да плащаш...да видиш колко ще ти се смеят...
2
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поведението на българските политици, които оставиха народа в глад, мизерия и инфлация от невиждани размери, е нещо по-страшно!
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да ти забранят летища, пристанища и какво ли не от днес за утре е нормално.Има указ на Путин и не е от днес за утре, а беше поне с едномесечен срок. Газпром не може да не се съобрази с указ на президента. Освен това пак си плащаме в долари или евро, но трябва да отрием и сметка в рубли. Но това дефакто кара сами да заобикаляме наложените от нас санкции на Русия. Освен това в Газпромбанк наглоакците не могат да запорират тези средства.