Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи

В момента тя се обсъжда, уточни той
10 май 2022 17:30, Красимир Ангелов
163
Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи
Снимка: БГНЕС

До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи за хората и бизнеса, увери финансовият министър Асен Василев в Комисията по бюджет и финанси в парламента.

В момента се обсъжда антикризисна програма, уточни той.

На Коалиционния съвет, проведен вчера, бяха остойностени всички предложени мерки. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се в началото на следващата седмица да има готов вариант, каза Василев.

По думите му със сигурност ще има конкретни мерки, свързани с цените на енергоизточниците. Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата и мерки да облекчат работата на бизнеса, за да останат повече средства при фирмите.

"Войната, която започна през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Започна покачване на лихвените проценти в САЩ, очаква се това да стане в Европа. Трайно се променя цената на енергоизточниците, има несигурност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се вдигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море", каза Василев.

Той беше категоричен, че връщане на цените на енергоизточниците към нивата от 2018 - 2019 година няма да има.

"Подобна е ситуацията и цената на торовете. Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира", посочи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛЪЖЕЦ! ОСТАВКА!
84
0
 
7
 
! Отговори
кефче преди 1 година
Нали искахте промяна , бе шарани . Кво ми ревете сега ? На гола кука ви хванаха двамата мо ше ници .
83
0
 
11
 
! Отговори
duh преди 1 година
Каза Кокорчо и взе нов заем от половин милиард . По- некадърно управление не е имало .Ако ги оставим на власт още няколко месеца и ще срутят държавата .
82
0
 
4
 
! Отговори
Ботьо преди 1 година
Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира", посочи вицепремиерът.НЯКОЙ ЩЕ БЪДЕ ЛИ ТАКА ДОБЪР ДА МИ РАЗТЪЛКУВА ТОВА СЪЖДЕНИЕ ИЗРЕЧЕНО ОТ ТОЗИ ИНДИВИД !?!
81
0
 
4
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Нещо не мога да разбера - какво е това помощи. Това което се иска да се направи от управляващите е направят добра работна среда и фирмите да си работят. Това с помощите не помога на никого освен на някои свои хора дето обират повечето. Може и да греша и да говоря глупости. Все пак не съм запознат с цялата ситуация. Въпреки това думата помощи ми навежда на мисълта че става дума на просяци. А смятам че българите не са просяци и искат да работят при нормални условия.
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът ни натресе тези двамата лаици в управлението на държавата, които се втурнаха с комсомолски жар да се репчат на Газпром, да искат да помагаме с оръжие на украинците. Белким си нямаме много сериозни проблеми в икономиката, министрите ни начело с лаиците Ал.Николов и бившия на Еконт са цъфнали и вързали! Г-н президент, сега се налага да си поправяте грешката и друг път като видите прасенца, които се галят и сладко грухтят да преценявате какви свинчета ще излезат от тях!
79
0
 
14
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Пука му Василев!! Тези блажат и бягат!
78
2
 
10
 
! Отговори
истината преди 1 година
зеленски ви се отблагодари за помощта ви към украйна,утре е 11часа московско време спира транзита газ за Европа е да ви е сладко
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте какво, г-н Василев, най-добре ще направите двамата с премиера да се махнете от кабинета преди БГ да е фалирала.ЕК начело с една гинеколожка,ама германка и от ЕНП, реши цял ЕС да се откаже от руския газ без да бъде подработен въпроса с негова алтернатива и понеже Полша и БГ активно захранват Украйна с оръжие, ние бяхме една от двете жертви на Газпром ако не приемем да се заплаща с рубли.Киро гордо отказа и сега ние заплащаме 30% повече за РУСКИ ГАЗ!Ние, не Киро и Кокорчо!Аман от некадърници
76
3
 
2
 
! Отговори
Сес преди 1 година
Да ни идват хамероканците и да завземат власта
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев да ди гледа фирмите Бългсрия е над всичко
74
0
 
15
 
! Отговори
Ти преди 1 година
България е *** предателска държава, нямаше никаква грижа по време на ковид, сега е същото. В другите държави правят какво ли не за до помогнат на народите си, а тук всеки да се спасява, но ще изпълняваме нареждания на богатите страни, без да отчитаме бедността ни. Или тъпаните на запад да дават пари за компенсация или да не ни се бъркат и да го духат. А бг. политици да започват да работят за българите, че аман от предатели. Скоро бой ще ядат всички. Долни, алчни некадърници.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пфф
72
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
спукахте се да теглите заеми - тъй и аз мога да правя антикризисна програма, че ще плащат децата, какво ви е еня - важното е да продължава промяната
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До няколко дни трябва да има оставка на най крадливото правителство което загроби България за поколения напред. Затвор за Киро - свидетелят на престъпниците и топ крадлата Корнелия.
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички навън на улицата за да изметем предателите на България
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито на Тоя нито на Кирето вервам у нас който вземе властта и почва да продава България и бълг интереси Вярвам на Левски само единни за България ще се спасим ако в онова време е нямало комуникации сега бол за да се обединим за България без фалшиви политици под-///логи на чужди интереси
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая мека цицa даде ли отпор на агресията?
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепа за 82
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този е пълен лъжец, Киро му е казал да разтяга локуми на принципа отлагай и живей