Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи

В момента тя се обсъжда, уточни той
10 май 2022 17:30, Красимир Ангелов
163
Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи
Снимка: БГНЕС

До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи за хората и бизнеса, увери финансовият министър Асен Василев в Комисията по бюджет и финанси в парламента.

В момента се обсъжда антикризисна програма, уточни той.

На Коалиционния съвет, проведен вчера, бяха остойностени всички предложени мерки. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се в началото на следващата седмица да има готов вариант, каза Василев.

По думите му със сигурност ще има конкретни мерки, свързани с цените на енергоизточниците. Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата и мерки да облекчат работата на бизнеса, за да останат повече средства при фирмите.

"Войната, която започна през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Започна покачване на лихвените проценти в САЩ, очаква се това да стане в Европа. Трайно се променя цената на енергоизточниците, има несигурност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се вдигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море", каза Василев.

Той беше категоричен, че връщане на цените на енергоизточниците към нивата от 2018 - 2019 година няма да има.

"Подобна е ситуацията и цената на торовете. Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира", посочи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига бе първо се разплатете за Ковида после за фалита на малките предприятия и т.н
64
1
 
1
 
! Отговори
Дянков преди 1 година
Такива неща съм научил пт финансите от началото на 20 век, цяла българия ме обича, дай на вдички но не и на евреите и взимай от ввреите, богата държава!Били се обидили? Че кога нацистите им е пукало, например нанацистките в ХимФ за евреи? То така дъм направил че еврин трудно да влезе в бг умиверситет
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По колко ще дадете тоя път? 5 лв? Или поне по колко ще обещаете че ще дадете ама друг път
62
1
 
4
 
! Отговори
Дянков преди 1 година
Аз стотинка н евреин не бих дал, то и за това съм викнал станишев и скинарите, да пилучават най-много докато пратим и вас и евреите по концлагерите накрая
61
0
 
3
 
! Отговори
Дянков преди 1 година
Това в *** е циганскаta медицина, докато могат да ни спонсорират евреите за нея аз и децата в пирогов, дано не е бил евреин, нали тоя пирогов никъв не е само наименование? Не е бил нито лекар, нито хирург, само разни евреи и руски там го знаят, на тея там къде работят там н еим трябва, евреите ще им подсказват "дистанционно" и "безплатно"
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира", Нещо като :" таман научих магарето да не яде, (адаптиране според ситуацията), пък то взе че умря.".
59
0
 
2
 
! Отговори
Дянков преди 1 година
Заучил съм няколко фрази как да давате пари само на ***, а да взимате от евреите докато има, пък после Трета световна или поне гейове историци да прикрият как спонсорирам *** медицина, като карам евреите да страдат
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова ли тегли нов заем?
57
0
 
22
 
! Отговори
В началото като преди 1 година
Ги избрахме тези, бях супер щастлив. Разни приятели ги съдиха, а аз ги защитавах, че са от малко време и няма как да се промени нещо за месец-два. Е, май съм бил в голяма грешка. Промяна ИМА. И тя е към много ПО-ЛОШО!
56
0
 
10
 
! Отговори
Your all fascist преди 1 година
А пък вие нямате дори reminder-и на телегомите да ви напомнят за това преди гласуване за европейски избориСега скинарът, жена му и децата му са на заплата 80000 лв на месец в Брюксел, а скинарските му малки гадове стоят в луксозни детски градини
55
0
 
4
 
! Отговори
Програмист ли? преди 1 година
Сега ще направя едно обобщение, през капитализма "всички" и т.н.А на мен като излизам не всички ми изглеждат еднакви, дори напротив
54
0
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Ще, ще !!!! Трай коньо за зелена трева.....
53
0
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
Бай Гань0 за страданията на евреите
52
1
 
11
 
! Отговори
Think преди 1 година
хахахах циркаджии , трябва да ги бием с камъни, където ги видим !
51
1
 
7
 
! Отговори
Сметката за помощите преди 1 година
може ли да Американското посолство да я пратим или пак ние ще си я плащаме?
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в капитализма няма победители, всички са роби
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учете програмиране, иначе ви чака плантацията, ниски заплати, експлоатация, алкохолизъм, разбито семейство и деца без бъдеще, които ще станат я продавачи, я склададжии, охрана, кол център роби, банкови чиновници, работници или сервитьори, бармани, готвачи, т.е. бедни и безперспективни.
48
1
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Не ви щем антикризисните програми! Искаме просто да се махнете, вредители такива! Каквото и да обещаете става обратното! Как ме е срам, че гласувах за вас!!! :@
47
0
 
5
 
! Отговори
Като за начало преди 1 година
може ли да канселираме сделки за Американско оръжие за няколко милиарда долара? Сигурен съм че дядо Байдън няма да ни направи проблем. Все пак тая криза е точно заради техните болни амбиции да контролират всички и всичко на планетата, а ние сме си заложили задните части за политическите им амбиции.
46
1
 
3
 
! Отговори
Цар изгнанник преди 1 година
Смех, смех, смех, ще ви оправя...